Sinan Þamil Sam'ýn ünvan maçýnda organizatör hakeme kafa attý

Arena Promotion Yönetim Kurulu Baþkaný Ahmet Öner,
puanlar toplanýrken ve sonrasýnda hakemlere uzun süre itiraz etti.
Beraberlik kararýnýn açýklanmasýnýn ardýndan tepkisini sürdüren Öner,
sinirlerine hakim olamayýnca bir hakeme kafayla vurdu.

''Boðazýn Boðasý'' lakaplý Türk boksör Sinan Þamil Sam ile Ýtalyan boksör Paolo Vidoz arasýnda yapýlan IBF (Dünya Boks Federasyonu) Avrupa Þampiyonluðu unvan maçý berabere bitti.

Büyük Anadolu Otel'de yapýlan maçta ikinci kez Ankaralý sporseverlerin karþýsýna çýkan Sinan Þamil Sam, daha önce 1997 yýlýnda Ýtalya'nýn Bari kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunlarý'nda yenildiði ''Gladyatör'' lakaplý Ýtalyan boksör Vidaz'dan rövanþý almak için mücadele etti.

Kariyerinde 34 kez maç yapan ve 4 kez rakiplerine boyun eðen 34 yaþýndaki Sam ile 37 yaþýndaki rakibi arasýndaki mücadele büyük çekiþmeye sahne oldu. Ýlk 3 rauntta etkili vuruþlarýyla rakibine üstünlük saðlayan Sam, 4. ve 5. rauntlarda güçlü rakibinin ataklarýna karþýlýk vermekte zorlandý. 6. raunttan itibaren oyunda yeniden dengeyi kuran Sam, kritik zamanlardaki vuruþlarýyla önemli puanlar kazandý. Ancak ''Boðazýn Boðasý'' lakaplý boksör, bu performansýný son rauntlara taþýyamayýnca, Ýtalyan rakibi direkt yumruk ve kombinasyonlarla maçta tekrar dengeyi kurdu.

Toplam 7570 biletli sporseverin izlediði ve 12 raunt boyunca büyük heyecana sahne olan maçýn sonunda hakemlerin puanlarý toplandý. Hakemlerin çoðunluðunun beraberlik puaný vermesi nedeniyle mücadele eþitlikle sonuçlandý ve her iki boksör de kemeri takmayý baþaramadý.

Bu arada, Arena Promotion Yönetim Kurulu Baþkaný Ahmet Öner, puanlar toplanýrken ve sonrasýnda hakemlere uzun süre itiraz etti. Beraberlik kararýnýn açýklanmasýnýn ardýndan tepkisini sürdüren Öner, sinirlerine hakim olamayýnca bir hakeme kafayla vurdu. Öner, çevresindekiler tarafýndan zorlukla sakinleþtirildi.

Maç biter bitmez ellerini havaya kaldýrarak sevinç yaþayan ve seyircileri selamlayan Sinan Þamil Sam da beraberlik kararýnýn açýklanmasýndan sonra büyük hayal kýrýklýðý yaþadý.

Çok üzgün olduðu gözlenen Sinan Þamil Sam, maçtan sonra yaptýðý açýklamada, ilk raundlarda rakibine karþý üstün bir mücadele sergilediðini fakat daha sonra kendisine yandan gelen ''maçý böyle götür nakavt olma yeter'' kazýnýyorsun taktiði üzerine savunmaya geçtiðini söyledi.

Þam, ''Ancak maç berabere bitti. Çok üzüntülüyüm. Sonuca inanamýyorum. Ankara'nýn þansýzlýðý mý, benim uðursuzluðum mu bilemiyorum. Bu maç Ýtalya'da olsa bu Ýtalyan beni yüzde 50 farkla yenerdi'' diye konuþtu.

Öte yandan, unvan maçý öncesinde ringe çýkan olimpiyat gümüþ madalyalý Atagün Yalçýnkaya, Rus Vladislav Sagalarov'u, Yakup Saðlam, Ukraynalý Alexander Subin'i, Mustafa Karagöllü Letonyalý Andrei Tolstihs'i, Mahir Oral da yine Letonyalý Jurijs Boreiko'yu yenmeyi baþardý.

zaman