İmzamdaki gibi 34 uydudan sinyal alabiliyorum ama bugün bişey farkettim.tek tek de kontrol ettim.doğudaki uydularda mesela Express-AM22 53 doğu 11044 V 44950 frekansı rus paketi ,Express-AM1 40 doğu 11096 H 4800 özbekistan kanalı ve astra 28.2 12441 V 27500 BBC İnteraktif paketi gibi doğu uydularında çanağın yönünü hiç değiştirmeden arkadan en üstten hafifçe 1-2 cm kadar ileri doğru itince yani çanağı hafifçe aşağı doğru eğince kırılmalı gelen bu frekanslarda görüntü süper oluyor.Kırılmalar gidiyor.Bırakınca kırılmalı oluyor tekrar.Ayni şekilde batıda da örneğin amos 1 deki ıba channel ve israel 2-10 frekansları ve a.bird national geographic kanallarında da çanağın yönünü hiç değiştirmeden çanağın arkasından en üst noktadan hafifçe 1-2 cm kadar geriye çekince yani çanağı hafifçe yukarı kaldırınca kırılmalar gidiyor,yayınlar çok net oluyor.Şimdi problem nerede acaba?diğer uydulardaki yayınlarıda bozmadan(thor,nilesat,astra premier vs) bu sorunu nasıl hallederim ?yardımlarınız için teşekkürler
Yer imleri