Gözüm; "Mustafa" Kaþým; "Kemal"
Sevdam; "Mustafa Kemal"

Bir millet delirmiþ olmalý ki; Devletini ve onu yönetenleri sevmesin, saymasýn,kin ve öfke beslesin.

Ve bir devlet yönetimi düþünün ki; Gözün üstünde kaþýn var diye fertlerine zarar versin.

Bunca yýl her türlü zorluklara devlet ve millet olarak göðüs germiþiz. Ve yýllardýr da bu mücadelemizi daha çaðdaþ bir Türkiye için veriyoruz.

Peki þimdi ne oldu da devlet bir tarafta, millet bir tarafta kaldý. Arada açýlan bu mesafeleri, bozuk düzeni kim veya kimler nasýl oluþturdu.

Devlet de ülke de bizim. Biz de bu ülkenin fertleriyiz. Yani Türk Milleti'nin ta kendisiyiz. Yöneticiler de bu milletin/devletin yöneticileri deðil mi?

- O zaman oturup bir düþünün bakalým; "Ben herkesi çok seviyorum ama neden
kimse beni sevmiyor" sorusuna yanýt arayýn biraz. Düþünün sebepleri neler olabilir�

Neden mi? Çünkü ; Her þey önce sevmekle baþlar!...

Hayat bu olsa gerek�

Her yönüyle tadýyor ve yaþýyoruz. Sevmek de var, kin ve öfke duymak da, acý çekmek de var çektirmek de�

Doðrusu da var, yanlýþý da�

Adamý da var, adam olmayaný da�

Sonuçta, senin gözün birilerinin istemediði yere bakýyor ki, kaþýný bahane edip gözünü oymak için vuruyor aymaz.

Ben ne o aymazlarý, ne de onlarýn baktýklarý yeri bilmem.

Benim gözüm; "Kadýn" , Kaþým; "Erkek"
Benim gözüm; "Hukuk" , Kaþým; "Adalet"
Benim gözüm; "Mumcu" , Kaþým; "Kýþlalý"
Benim gözüm; "Baðýmsýzlýk" , Kaþým; "Cumhuriyet"
Benim gözüm; "Vatan" , Kaþým; "Sevdam"
Benim gözüm; "Mehmetçik" , Kaþým; "Ayyýldýzlý Bayraðým"

Ýþte baktýnýz mý? Gözümü de üstündeki kaþýmý da iyi tanýyýn. Ne varmýþ?

Bakar kör olmak da ayrý bir marifet tabi�

Daha sayardým ama, bu ülkede milyonlarca göz ve kaþ var. Ve hepsi ayný bedendeler. Ve hepsi tek bir yere bakýyorlar; "Güneþe"

Çünkü onlar Güneþin Çocuklarý!...

Onlar ki: O temiz yüreklerinde taþýdýklarý sevdalarý ile yok edecekler karanlýðý.

Çünkü onlarýn da Gözü; "Mustafa" , Kaþý; "Kemal"

Var mý? Onlara zarar vermek isteyen.

Unutmayýnýz ki; bu ülke de Güneþe bakan gözler bitmez.

Çünkü ; Bu ülkede MUSTAFA KEMALLER TÜKENMEZ!...

Barýþ Melengeç