REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: İran-İsrail-Amerika üçgenindeki gerilim tırmanıyor...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart İran-İsrail-Amerika üçgenindeki gerilim tırmanıyor...

İran Devrim Muhafızları'nın İsrail'i ve bölge ülkelerini vurabilecek menzile sahip Şahap-3 türü füze denemesinin ardından askeri denemeleri dün de sürdü... Karadan karaya, sahilden denize, karadan havaya, denizden havaya ve denizden denize füze denemeleri yapıldı. "Yüce Peygamber III" isimli 3 gün sürecek tatbikata Amerika sert tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice sert açıklamalarda bulundu. Bakan Rice, İran'ın olası bir saldırısına karşı, Washington'ın bölgedeki çıkarlarını ve müttefiklerini mutlaka savunacağını söyledi. Gürcistan ziyareti sırasında gelişmeleri değerlendiren Rice, ülkesinin Ortadoğu'daki güvenliği sağlama kabiliyetini artırdığını, İran'ın bundan şüphesi olmaması gerektiğini belirtti.

BARAK: VURMAYA HAZIRIZ
    ABD'li Korgeneral Henry Obering da, İran'ın füzelerinin menzillerini artırması nın endişe verici olduğunu belirterek, "Birkaç yıl içinde Avrupa'nın büyük bir bölümünü vurabilirler" diye konuştu. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise, 1981'de Irak'a düzenlenen saldırıyı dile getirerek, İran'ın nükleer tesislerini vurmaya hazır oldukları imasında bulundu. Barak "Bölgedeki en güçlü ül***iz, İsrail çok önemli çıkarları riske girdiğinde harekete geçmekte tereddüt etmediğini geçmişte kanıtladı, yine kanıtlarız" dedi. İran televizyonu da dün, ABD'nin bir aydır Irak hava sahasını İsrail jetlerinin kullanımına açtığını öne sürdü. Jetlerin Ürdün üzerinden Irak'a girdiği belirtildi. İsrail'in geçen ay Akdeniz'de 100'den fazla F-15 ve F-16 ile yaptığı tatbikat savaş provası diye yorumlanmıştı. Devrim Muhafızları Kara Güçleri Komutanı Hüseyin Salami de, "Parmaklarımız tetikte... Binlerce füzemiz istediğimiz hedefleri vurmak için hazır" diye meydan okudu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu amerika belası gene kan dökecek
    israil ve amerika dünyanın kanını içmekte kimse
    buna dur demiyor ...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

eşbaşkan başbakan olduktan sonra birşey olmaz korkmayın şaka biryana olaylar vahim amerikan hayalleri ve petrol için insanlar öleçek acı cekeçek

Kullanıcı Bilgi Menüsü

dünyanın başına bela iki terorist ulke izrail ve amarıka inşaallah belalarını bulurlar dua edelim inşaallah yoksa bizi de bitirdiler siyonıst uşaklarıyla petrol kavgası icin ırakta kı bilanço 3000000milyon müslüman ı şehıt ettıler arkalarına bıle bakmadılar ülkelerini savunan ıraklı mucahıtleri de ellerındekı basın gucuyle terorist olarak duyruyorlar kamuoyuna ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM SAYGILARLA:45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

iran atomu gömecek güney doğuya ama ne zaman ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Age_of Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    iran atomu gömecek güney doğuya ama ne zaman ?
    adamın yanı başına top tüfek güney doğu dan geçiyor.!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

anlamadım??

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İranı her ne kadar sevmesemde ABD gibi adi işgalcileri düşündükçe, iranın yaptığı veya yapacağı her türlü saldırı ve savunmasında haklı olacağını düşünüyorum. Çünkü halen IRAKta her gün kan dökülüyor. Her gün insanlar ailesiz evsiz anasız babasız kalıyor. tek sebebi ABD dir. 3-5 gün sonra İranada girerlerse yine aynı şeyler tekrarlanacak. Allaha dua ediyorum eğer Abd, irana girerse öyle bir bozguna uğrasınki bir daha kimseye diş gösteremsin. Anasız Babasız ailesiz kalmak neymiş onlarda aynı acıyı tatsın.. Binlerce kilometre uzaktan hangi hakla diğer bir ül***e mudahele ediyorlar anlamıyorum....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkasashlar ben bir iranliyim amerika irana hich bir zaman saldiramaz oyle olursa donyayi amerikaya jehenem ederiz...yashasin butun muslimanlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon2

Alıntı rahm savari Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkasashlar ben bir iranliyim amerika irana hich bir zaman saldiramaz oyle olursa donyayi amerikaya jehenem ederiz...yashasin butun muslimanlar
    hoş geldin sefa getirdin iranlı arkadaş
    ABD ,İRAN'na savaş açarsa çok zararlı çıkar
    ''ben buna inanıyorum''.

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri