Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Hotmail’i bulan Hindistanlý bir Müslüman

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Muhahaha Hotmail’i bulan Hindistanlý bir Müslüman

Hotmail’i bulan Hindistanlý bir Müslüman
    Dünyanýn en çok kullanýlan mail programlarýndan Hotmail’in gerçek sahibi bazýlarýnýn düþündüðü gibi Bill Gates deðil, Hindistanlý Müslüman bir genç.
    Perþembe, 10 Temmuz 2008 02:55

Haber Merkezi / TÝMETURK

Dünyanýn en fazla kullanýlan e-posta servislerinden Hotmail’i Hindistan asýllý bir Müslüman gencin bulduðu ortaya çýktý. Þu anda Microsoft firmasýna ait olan söz konusu mailin arkasýnda aslýnda büyük bir baþarý hikâyesi yatýyor. Bu baþarýnýn altýna imza atan genç Hintli Müslüman’ýn adý Sabir (Sabeer) Bhatia.

1988 yýlýnda Sabir, Stanford Üniversitesi’nde eðitim görmek üzere ABD’ye gelir. Buradan mezun olduktan sonra internet firmalarýndan birinde iþi baþlar, ardýndan ayný üniversiteden mezun olan Jack Smith adlý bir gençle tanýþýr.

Sabeer Bhatia

Ýki genç kafa kafaya verip çalýþtýklarý þirket içerisinde daha sonra kuracaklarý þirket hakkýnda istiþare etmeye baþlarlar. Çalýþtýklarý þirketin sahibi onlarýn bu projelerini fark ettiðinde, bu projeleriyle ilgili þirketin imkânlarýndan yararlanmamalarý konusunda uyarýr. Bu dönemde Sabir, herkesin kendisine özel bir e-posta programý kullanmasýna imkân veren bir programý bulmuþtur. Bu programý geliþtirmek ve halkýn kullanýmýna sunmak için gizli bir þekilde çalýþmalarýný sürdürür. Program, piyasaya çýktýðý 1996 yýlýnda internet kullanýcýlarý arasýnda hýzla yayýlýr çünkü baþka programlarda olmayan farklý özelliklere sahiptir.

Gates'e 400 milyon dolara sattý

Bu e-mail programý, ücretsizdir ve gizliliðe olanak vermektedir. Ayrýca dünyanýn her yerinden kullanýlabilir. Toplu kullanýma açýldýðý daha ilk on günde Hotmail, milyonlarca insan tarafýndan kullanýlmaya baþlanmýþtýr. Bu program dünyanýn en zengin adamý olan Microsoft firmasýnýn sahibi Bill Gates’in dikkatini çeker ve bu programý satýn almak ister. Hotmail’e 50 milyon dolar vermeyi teklif eder ancak programýn öneminin farkýnda olan Sabir, Hotmail için 500 milyon dolar istemiþtir. 1998 yýlýna kadar yapýlan uzun pazarlýklar sonucu Sabir, programý kendisinin Microsoft þirketine uzman olarak atanmasý koþuluyla 400 milyon dolara satmaya razý olur. Bugün Hotmail’in kullanýcýlarý yaklaþýk 90 milyonu bulmuþ olup her gün 3 bin yeni kullanýcý bu programa katýlmaktadýr.

Devlet baþkanlarý taltif etti

Sabir satýþý gerçekleþtirdikten sonra bununla yetinmez ve online alýþveriþ yapmak isteyenlerin güvenliðini saðlayan Arzu adlý bir program yaparak þöhretine þöhret katar. Öyle ki Sabir, bu baþarýlarý nedeniyle ABD Baþkaný Bill Clinton, Fransa Devlet Baþkaný Jacques Chiraq ve Hindistan Baþbakaný Beyhari Vacabani tarafýndan misafir ve taltif edilir.

Servetini eðitim kurumlarýna baðýþladý

Sabir’in þahsiyetine olan hayranlýðý daha da artýracak olan husus, onun parayý alýr almaz birçok enstitü kurarak eðitim imkânlarý kýsýtlý olan öðrencilere yardým etmesi olmuþtur. Sabir, o kadar çok hayýr iþlerine katkýda bulunmuþtur ki serveti hýzla 100 milyon dolara gerilemiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bende bill gates diye biliyordum hayret!!
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

helal olsun sabir sana hemde iki kere birincisi bu güzel programý insanlýðýn hizmetine sunduðun için ikincisi de paraný yine eðitim ve hayýr iþlerinde harcadýðýn için iþte gerçek hizmet aþký budur arkadaþlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý umuter Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    helal olsun sabir sana hemde iki kere birincisi bu güzel programý insanlýðýn hizmetine sunduðun için ikincisi de paraný yine eðitim ve hayýr iþlerinde harcadýðýn için iþte gerçek hizmet aþký budur arkadaþlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

artýk hotmailimizi gönül rahatlýðý ile kullanabiliriz nede olsa müslümanýn malý...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri