REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/3 İlkİlk 123
23 sonuçtan 21 ile 23 arası

Konu: Bu gün foruma en çok katkı'da bulunacak kişiye hediye

  1. #21

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Garip bir şey hemen hemen Türkiyede yapılan yemeklerin çogundan tatmışımdır.Bir tek şey hiç yemedim o da hamsili pilav.Hamsili pilav yemek kısmet olmadı.

  2. #22

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı kucer06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Garip bir şey hemen hemen Türkiyede yapılan yemeklerin çogundan tatmışımdır.Bir tek şey hiç yemedim o da hamsili pilav.Hamsili pilav yemek kısmet olmadı.

    Seni kıracagıma kafamı kırarım,Al sana'da hamsili pilav


    Hamsili Pilav
    Hem besleyici olmasından hemde bolca bulunmasından dolayı Karadeniz yemeklerinin vazgeçilmezi hamsi pilavdada yerini güzel bir uyumla alıyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz farklı olduğu kadar gerçekten leziz bir tarif.
    Malzemeler:
    2 kilo hamsi5 yemek kaşığı zeytinyağı2 adet orta boy soğan 3 su bardağı iyi cins pirinçarzuya göre 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık4-5 yemek kaşığı kuş üzümü1 silme yemek kaşığı kadar yenibahar1 silme yemek kaşığı tarçıntuz, karabiber4,5 su bardağı kadar sıcak su
    Yapılışı:
    1. Önce pilavı hazırlayın. Bunun için pirinci bir kaba alıp 2 yemek kaşığı tuz ve üstünü basacak kadar sıcak su ile ıslatıp ılınana kadar bekletin.
    2. Geniş bir pilav tenceresine yağı aktarın. Yemeklik doğranmış soğanı ve kullanıyorsanız fıstıkları birlikte kavurun.
    3. Pirinçleri bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzerek kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edin.
    4. Baharatları,tuz ve karabiberi, kuş üzümünü ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra 4,5 su bardağı veya biliyorsanız pirincinizin kaldırdığı kadar sıcak su ilave ederek pişirin. (Pilavınız diri kalmadan tam olarak pişmiş olmalıdır.)
    5. Pilav demlenirken hamsileri ayıklayın. Bunun için hamsinin iç kısmını aldıktan sonra ortadaki kılçığınıda hamsiyi ayırmadan çıkarın. Hepsini ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün.
    6. Hafif yağlanmış orta büyüklükteki yuvarlak, tercihen teflon tepsinizin taban kısmını tamamen kapatacak şekilde hamsileri dizin. (Hamsi pişerken çekip küçüleceklerinden dolayı sıkça dizmelisiniz.)
    7. Tepsinin yanlarınıda hamsiler dışarı sarkacak şekilde dizin.
    8. Pilavı tepsinin ortasına döküp kalan hamsilerle üst kısmını yine sıkıca dizerek tamamen kapatın.
    9. 170C dereceli fırında hamsiler iyice pişip kızarana kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirerek sıcak olarak servis yapın
    :45: :45: :45:

  3. #23

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Hakikatten çok güzelmiş teşekkürler.

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •