Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: DISEqC Switch su sorunu !..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart DISEqC Switch su sorunu !..

Arkadaþlar tahminim anten kablosunun taþýdýðý sudan dolayý 45 günde 3 adet DISEqC Switch deðiþtirdim. Denemelerimde komple silikonla kaplamama raðmen yine sonuç alamadýðým yani dýþtan kesinlikle su almýyacaðýný düþündüðüm için kablodan geliyor diye düþünüyorum. Bu arada 2 adet antenim iki apartman ötedeki apartman çatýsýnda ve çýkýp kontrol etmemin çok sýkýntý doðuracaðý durumdayým. Bir deneme yapmak istiyorum ama deneyen varmý diye size danýþýyorum DISEqC Switch' in kapaðýný açýp anten kablosunun sadece bakýr telinin kutuya girdiði yeride yada komple içinede silikonla doldurmak çözüm olurmu? Güzel günler sizlerin olsun hoþçakalýn...:45:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

dýseq ne marka çok merak ettimde 5 senedir çanagým lnbm dýseq var hiç biþey olmadý birde açýk öle duruyo sizinki neden öle oldu anlamýþ degilim.. þuda olabilir kablo ile su damlasý geliyosa ondanda yapabilir..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý dragutcim Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Arkadaþlar tahminim anten kablosunun taþýdýðý sudan dolayý 45 günde 3 adet DISEqC Switch deðiþtirdim. Denemelerimde komple silikonla kaplamama raðmen yine sonuç alamadýðým yani dýþtan kesinlikle su almýyacaðýný düþündüðüm için kablodan geliyor diye düþünüyorum. Bu arada 2 adet antenim iki apartman ötedeki apartman çatýsýnda ve çýkýp kontrol etmemin çok sýkýntý doðuracaðý durumdayým. Bir deneme yapmak istiyorum ama deneyen varmý diye size danýþýyorum DISEqC Switch' in kapaðýný açýp anten kablosunun sadece bakýr telinin kutuya girdiði yeride yada komple içinede silikonla doldurmak çözüm olurmu? Güzel günler sizlerin olsun hoþçakalýn...:45:
    Kardeþ montaj yaptýðým sistemlerde Diseqc switchlerin hepsi neredeyse açýkta. önemli olan kablonun su akýþ yönünden yukarý switch baðlamalýsýn. Yoksa kablon eski veya çatlak falansa içerisinden damla damla su alýr.Kabloyuda kontrol et.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kablo yara almýþsa içinden su yürür kabloyu kontrol edin

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Dostum tahminim zaten kablonun taþýdýðý, zaten belirttim, fakat kablolara müdahale etme þansým çok sýkýntýlý, eðer çözüm bulamazsam zaten tümden kablo, çanak, LNB deðiþimine gidecem. Amacým ucuz ve pratik çözüm, bu yüzden fikirlerinize baþvuruyorum, teþekkürler...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Evet diseqc switch çanaktan bile yüksekte fakat oturduðum semt bayýr ve çanaklarýn olduðu apartman üst kotta yani daha yüksekte su basýncý olur diye düþündüðümden, sualim bu yönde oldu...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yoo çanalkla lnbyle alaklý bi sorun degil siznki yargýç ustatýn dedgi gibi kabloda yarýk vardýr ordan aldýgý suyu dýesqe taþýyýp bozuyu bence yeþil kalýn kablodan alýp degiþtirin farkýný görürsünüz degiþtirmede sýkýntý yaþýyom demiþsisniz yapcak biþey yok yeni kablo çekmeniz lazým sorun bundan ibaret öle olsa taktýgým heryerdeki dýseqler gitmiþiti benimkide dahil..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Arkadaþlar konu þu DISEqC Switch' in kapaðýný açýp anten kablosunun sadece bakýr telinin kutuya girdiði yeride yada komple içinede silikonla doldurmak çözüm olurmu? Bunu deneyen oldumu ? Eksik olmayýn yukarýda izah ettiklerinizin farkýndayým. Asýl soru þu DISEqC Switchin silikonlu arka kapaðýný açýp tümden water prof ( su geçirmez, su ile temasý kesmek )yapmak mümkünmü araþtýrmam bu yönde. Tüm dostlarýma selamlar...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý dragutcim Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Arkadaþlar konu þu DISEqC Switch' in kapaðýný açýp anten kablosunun sadece bakýr telinin kutuya girdiði yeride yada komple içinede silikonla doldurmak çözüm olurmu? Bunu deneyen oldumu ? Eksik olmayýn yukarýda izah ettiklerinizin farkýndayým. Asýl soru þu DISEqC Switchin silikonlu arka kapaðýný açýp tümden water prof ( su geçirmez, su ile temasý kesmek )yapmak mümkünmü araþtýrmam bu yönde. Tüm dostlarýma selamlar...
    kabloyu deðiþtirmeden sorunu çözmek istiyorsun ama kabloda yýrtýlma varsa deðiþtirmek zorunda kalacaksýn su alan yerden çürüyecektir muhakkak kimseninde senin yapmak istediðin gibi DISEqC!i silikonlayarak sorunu çözmek istediðini sanmýyorum çünki deðiþitirerek ve suyun girmesini engellemek en basit çözüm

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri