Nvidia en yakýn rakibi ATI ile arasýndaki farký kapatmak için 3 yollu SLI'ý tanýttý. Bilindiði gibi ATI Crossfire X ile 4ekran kartýný birbirine baðlayabiliyordu.
Þirketin Intel sistemler için olan nForce 680i SLI anakartýnýn kullanýldýðý ve ekran kartý olarak da GeForce 8800 GTX veya 8800 Ultra yonga setini kullanan kartlar kullanýlýyor. Teknoloji eskiden 2 ekran kartý baðlamaya izin verirken artýk ayný anda 3 SLI destekli grafik kartýnýn birbirine baðlanmasýna olanak tanýyor. Bu sayede toplam hýz ortalama 2.8 kat oluyor.
Nvidia'nýn söylediðine göre böyle bir sisteme sahip olan kullanýcýlar yeni bir donaným için beklemeden Crysis'i en yüksek ayarlarýnda oynayabilir ancak böyle bir sistemi kaldýrabilmesi için çok güçlü bir anakarta ve güç kaynaðýna ihtiyaç duyuluyor.
Üç yollu SLI teknolojisini kullanacak ilk sistemlerden biri oyuncular için geliþtirdiði bilgisayarla tanýnan Alienware þirketinden çýkacak. Yapýlan sipariþe göre bilgisayarda Geforce 8800 GTX veya Ultra kartlar kullanýlýyor.
Sipariþ alýmlarý bugün baþlayan 5000 dolarlýk sistemde OC 3.33 GHz Core 2 Extreme dört çekirdekli iþlemci bulunuyor.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
techno-labs


Teþekkur:
Beðeni:
Nvidia üçlü SLI'ý tanýttý!

Alýntý

Yer imleri