Kene Sorununa Türk Çözümü!


Bolu Ýl Genel Meclisi üyesi Fahrettin Tanyar, vücuda yapýþan keneyi çýkarmak için kolay ve pratik bir çözüm yolu buldu. Tanyar’ýn icat ettiði basit bir alet, birçok vatandaþýmýzýn ölümüne sebep olan keneyi enfeksiyon tehlikesi olmadan yerinden çýkarýyor. Fahrettin Tanyar “Lisans filan istemem, vatana-millete hayýrlý olsun” diyor.
Kenenin deriyi kesmeden ve operasyon gerektirmeden nasýl çýkarýlacaðýný günlercede düþünerek, çözümü hava basýncýnda bulduðunu belirten Tanyar, enjektörün uç kýsmýný býçakla kesip düzgün olmasý için kenarlarýný zýmparaladýðýný ve içine de 3 damla sabunlu su koyduðunu anlattý.
Daha sonra ucu kesilmiþ enjektörü kenenin bulunduðu bölgeye koyarak vakum etkisi yaptýrdýðýný söyleyen Tanyar, "Deri keneyle birlikte vakumun etkisiyle þiþiyor ve yapýþan kene bir süre sonra basýncýn etkisiyle yapýþtýðý yerden çýkýyor" dedi.
Tanyar, bulduðu enjektörle kene çýkarma yöntemini aþama aþama fotoðraflayarak Ýl Saðlýk Müdürlüðü'ne gönderdi. Ýl Saðlýk Müdürlüðü yetkilileri de enjektör yöntemini deneyerek sonucun olumlu olduðu kararýna vardý. Enjektörle kene çýkarma tekniðini ilk olarak kendi üzerinde denediðini ve olumlu sonuç aldýðýný aktaran Tanyar, "Arazide sürekli bulunan askerlerimiz, avcýlarýmýz, köylülerimiz, hayvancýlýk yapan insanlarýmýz hiç olmazsa saðlýk kuruluþuna gitmeden önce keneyi çýkarabilecekler. Enjektörün hava basýncýyla keneyi yapýþtýðý yerden çok basit bir þekilde alabilirler. Halkýmýza faydalý olacaðýný düþünüyorum. Bunu hazýrladýðým fotoðraflarla Ýl Saðlýk Müdürlüðünü'de sundum. Saðlýk Müdürlüðü yetkilileri de denemiþler ve olumlu olduðunu söylediler. Kendi deneylerimizle de olumlu sonuç aldýk. Kullanýlmasýnýn yararlý olacaðý düþüncesiydeyim" dedi.

Ýþte Aþama Aþama Enjektörle Kene Çýkarma Operasyonu!