Kilometre Taşları
Türksat 3A uydusunun üretim aşamaları planlanan takvime uygun olarak sürmektedir. Tasarım, ekipman seçimi ve kabul aşamaları tamamlanmış ve
Şubat 2007’de parçaların entegrasyonuna başlanmıştır.
Türksat 3A uydusunun üretim sürecini kontrol ve takip etmek amacı ile Türksat mühendislerinden oluşan 5 kişilik bir kontrol ekibi Fransa'ya gönderilmiştir. Bu ekip, danışman firmanın uzmanları ile birlikte tüm üretim süreçlerini yerinde kontrol ve takip etmektedir.
Türksat 3A uydusu, Türkiye, Avrupa ve Asya kapsama alanlarına sahiptir. Böylece Türkiye başta olmak üzere tüm Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya ile tüm Türki Cumhuriyetlerin yanısıra Asya’dan Çin sınırına kadar hizmet verebilecektir.
KU bandında çalışan, 120 Watt gücünde 24 adet transpondere sahip olan Türksat 3A, halen hizmet veren Türksat 1C ve Türksat 2A uydularından daha güçlü yayın yapabilecektir.
Türksat 3A uydusunun transponderleri istenilen kapsama alanına yönlendirilebilmektedir.
Ayrıca, bir ilk olarak Türkiye’de uydu tasarım ve entegrasyonunu gerçekleştirmek amacı ile bilim adamları ve mühendislerden oluşan bir ekip oluşturulmuştur. Yurtdışında görevlendirilen bu ekip, sonraki uyduların tasarım çalışmalarına katılacaktır. Sözkonusu ekip Türkiye’ye dönerek, kurulacak olan uydu entegrasyon tesislerinde, diğer mühendislerin de katılımıyla güçlenerek, ulusal uydularımızın tasarım ve entegrasyonunda çalışacaktır.
Yer imleri