TimeShift nedir:

TimeShift ( KAYDIRMA) fonksiyonu, sadece gerçek PVR özellikli uydu alıcılarında, VCR cihazlarında...yer alan bir özelliktir.

TimeShift sayesinde, canlı bir yayını izliyorken, 1 dakika geriye gidip, canlı yayını 1 dakika geriden takip ederek seyredebilirsiniz.

Daha net bir örnek verelim:

Mesela Fenerbahçemin şampiyonlar ligi maçını seyrediyoruz. Cihazımıza bir USB Flash bellek veya USB harici Harddik bağlı. Maçın başında, Kumandamızdan KAYDIR butonuna basmışız.

Top Roberto Carlos'un ayağında. Roberto Carlos, Gökhan Gönül'e diagonal bir pas atmak için topa sertçe vuruyor.

Tam o esnada apt.al hakem, topun önünden geçiyor ve hakem yere düşüyor.

Siz de puahahhahahaha diye gülerken, o anı tekrar yaşamak istiyorsunuz.

Kumandanızdaki KAYDIR butonuna tekrar basıp, yine kumandamızdan, sol tuşa birkaç kere basıyoruz.

Canlı yayın cursor'u ( imleci ) yeşil renkte.

Sizin izlediğiniz cursor ( imleç) ise sarı renkte.

Sarı cursor, ekranda birkaç adım sola gidiyor. OK tuşuna basıp, yayını ordan tekrar izlemeye başlıyoruz. Top tekrar Roberto Carlos'un ayağına geliyor. Topa tekrar vuruyor ve hakem yere düşüyor [IMG]http://tur***forum.com/satforum/images/smilies/smile.gif[/IMG]

O anı, yine kumandanızdaki HIZLI / YAVAŞ - İLERİ / GERİ tuşlarını kullanarak, kare kare, adım adım oynatabiliyoruz.

İstersek, DURDUR tuşuna basarak, o anı fotograf haline getirebiliyoruz.

İşte bütün bunlara TIMESHIFT ( KAYDIRMA) denir.

HiremcoX1 ve X2 cihazlarda, TIMESHIFT özelliği mevcuttur.