Karnımızı ekmek ve suyla dolduruyoruz...
TÜrkİye Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, kuraklık nedeniyle düşen üretim ve spekülatif fiyat artışlarının beslenmeyi bitirdiğini söyledi. Birçok temel gıda maddesinin artık ’lüks’ olduğunu belirten Yetkin, “Dar gelirlilerin tek alternatifi ekmek. Bu da tatlı kar sağlamayı arzulayanları harekete geçirdi” uyarısı yaptı.
TZD Başkanı Yetkin uyardı:
Ramazan öncesi mercimek ve bulgur fiyatı da patlar!
Karnımızı dolduruyoruz!
Ramazan ayında bulgur ve mercimek fiyatlarının artacağını söyleyen TZD Başkanı Yetkin, vatandaşın perişanlığını, “Türk halkı karnını ekmekle, suyla dolduruyor” sözleriyle açıkladı
Türkiye Ziraat Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, kuraklık nedeniyle düşen üretim ve spekülatif fiyat artışlarının mercimek, pirinç gibi birçok temel gıda maddesini “lüks” tüketim maddesi haline getirdiğini söyledi. Yetkin, “Dar gelirli kesimin bu durumda yönelebileceği tek alternatifi ekmek başta olmak üzere bulgur, makarna gibi buğdaya dayalı ürünlerdir. Türk halkı karnını ekmekle, suyla dolduruyor” dedi.
Zamlar yolda...
Yetkin, diğer tüketim maddelerinden kaçan kesimlerin ekmeğe yönelmesinin, ekmekten tatlı kâr sağlamayı arzulayanlarını da harekete geçirdiğini belirterek, Türkiye’nin hemen buğday ithaline başlaması gerektiğini ifade etti. Aksi takdirde yeni ekmek zamlarının kaçılmaz olacağına dikkat çeken Yetkin,” Son ekmek zammı yüzde 5 olmalıydı ama, yüzde 30 oldu. Acil tedbir alınmalı” diye konuştu.
Yeniçağ...
Yer imleri