MALZEMELER
5 su bardaðý piþmiþ et (sosu ile beraber)
3/4 su bardaðý soðuk patates püresi
1/4 su bardaðý süt (ya da su)
2 çay kaþýðý kabartma tozu
1/2 yanm çay kaþýðý tuz
1/3 su bardaðý margarin
1.5 su bardaðý un
HAZIRLANIÞI
Fýrýný yüksek derecede ýsýtýn. Un, kabartma tozu ve tuzu karýþtýrýn. Margarini bezelye iriliðinde doðrayýn, patates püresi ile karýþtýrýp, karýþýma katýn. Buna su veya süt ilave edip, karýþtýrýn. Hafif unlanmýþ bir tahta üzerinde hamuru yaklaþýk 1.5 cm kalýnlýðýnda açýn. Hamurun çapýnýn eti koyacaðýnýz kasenin aðzýný örtecek kadar geniþ olmasýna dikkat edin. Buharýn çýkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç ufak delik açýn. Eti ýsýtýp kaseye boþaltýn. Üzerine önceden açtýðýnýz, patatesli hamuru örtün. 20-25 dakika fýrýnda piþirin.
AFIYET OLSUN!


Teþekkur:
Beðeni: 



Yer imleri