dün yazmak istemedim iyi hatırlayamadığım için...bugün baktım yanlış olmasın diye...
-2.dünya savaşında ölen her 100 kişiden 70 i sivil...
-savaş sonunda özellikle rus orduları berlinde tecavüz etmedikleri kadın neredeyse bırakmamış...(rusyada kaybettikleri 20 milyon insanı için intikam almışlar güya)kadınların bir çoğu hamile kaldıklarını öğrendiklerinde intihara teşebbüs etmiş...
-çatışmalar yerleşim bölgelerinin içlerinde geçtiği için sivil asker diye hiç ayırt edilmemiş...
(şu an amerika, ingiltere ve israilin yaptığı gibi)
-nürmberg mahkemelerinde almanlara gaz odaları hakkında yaptıkları suçlamaların tamamı geçerli sayılmış.8 ay sonra geçerli sayılan gaz odalarının %90 lık kısmında gaz odası inşa edilecek bina dahi bulunamadığını öğrenmişler...(bu almanlar hiç gaz odası yapmamışlar anlamına gelmez...yapmışlar...)
-savaşın en hararetli kısmında (1944) almanya şehirlerine bombalar düşmesine rağmen askeri fabrikalar üretimleri 2 katına çıkarabilmeyi başarmış ve bunu aylarca devam ettirmişler...
"almanların gaddar ve merhametsizlikleri biliyorum...işgal ettiği topraklarda milletin canına okumuşlar...ama üretimleri süper...disiplinler süper...vurgulamak istedim)
selametle...
-
Yer imleri