şimdilik bu kadar
selametle....
şimdilik bu kadar
selametle....
allah bir daha göstermesin bu savaşları
eğer tekrarı yaşanırsa dünya kan gölüne dönüşür![]()
bilgi; 2.dünya savaşında toplam 55 milyon insan ölmüş...çok çok çok büyük çoğunluğu sivil... (medeni avrupanın savaşlardaki centilmenliği)
sadece rusya 20 milyon insan kaybetmiş...
almanlar 7 milyon kaybetmiş...enteresandır bütün dünyanın birleşip üzerine çöktüğü almanlar en az kayıp verenlerden- ki 4 milyonu berlin düştükten alman orduları teslim olduktan sonra esir alınarak hastalık ve açlıktan öldürülmüşler...evet esirlere yemek verilmeyip büyük kısmı açlık ve hastalıktan kırılmış...
savaşın büyük tarafları ingiltere-fransa-rusya sonralarıda abd katıldı yanlarına (meşhur normandiya çıkarması yaptı...anlata anlata bitiremezler...halbuki bu kıyıları ruslar bir kaç kez süpürmüş...alman artıkları kalmış kıyıda...abd de koca alman ordusu yendim havalarına girer bu çıkartmayı anlatırken...)
karşı taraf almanya... (almanların yanında italyada vardı ama çerez mukabilinden sonra savaştan çekildi...)
velhasılı kelam avrupanın cinneti kendine pahalıya mal oldu...
aklıma gelmişken son bişey daha...bu savaşta esir alınmışken ölüme terekedilen 4 milyon alman ve japonyaya atılan iki atom bombasının etkilerini kamu oyunda azaltabilmek için nurmberg mahkemeleri diye kukla bir mahkeme kurmuşlar...
almanyayı mahkum etmişler (berat ettirecek halleri yoktu zaten...yargılayanlar galip devletlerdi) mahkemede almanların yaptıklarına, birine bin katarak yapılmış ve sürekli kamu oyu bunlarla beslendirilmiş...dolayısı ile 4 milyon almanı kimse bilmez...(bende 2 sene evvel öğrendim)
ama atomun etkileri çok olduğundan bu gizlenememiş...(amerika bundan baya bir dertli olmalı)
şimdi bitti...selametle...
Konu osmann tarafından (21-08-2008 Saat 09:37 ) değiştirilmiştir.
dün yazmak istemedim iyi hatırlayamadığım için...bugün baktım yanlış olmasın diye...
-2.dünya savaşında ölen her 100 kişiden 70 i sivil...
-savaş sonunda özellikle rus orduları berlinde tecavüz etmedikleri kadın neredeyse bırakmamış...(rusyada kaybettikleri 20 milyon insanı için intikam almışlar güya)kadınların bir çoğu hamile kaldıklarını öğrendiklerinde intihara teşebbüs etmiş...
-çatışmalar yerleşim bölgelerinin içlerinde geçtiği için sivil asker diye hiç ayırt edilmemiş...
(şu an amerika, ingiltere ve israilin yaptığı gibi)
-nürmberg mahkemelerinde almanlara gaz odaları hakkında yaptıkları suçlamaların tamamı geçerli sayılmış.8 ay sonra geçerli sayılan gaz odalarının %90 lık kısmında gaz odası inşa edilecek bina dahi bulunamadığını öğrenmişler...(bu almanlar hiç gaz odası yapmamışlar anlamına gelmez...yapmışlar...)
-savaşın en hararetli kısmında (1944) almanya şehirlerine bombalar düşmesine rağmen askeri fabrikalar üretimleri 2 katına çıkarabilmeyi başarmış ve bunu aylarca devam ettirmişler...
"almanların gaddar ve merhametsizlikleri biliyorum...işgal ettiği topraklarda milletin canına okumuşlar...ama üretimleri süper...disiplinler süper...vurgulamak istedim)
selametle...
-
Bilgi için teşekkürler ellerine sağlık.......![]()
osman kardeş teşekkürlerimi sunuyorum bilgiler için
allah bir daha göstermesin bu savaşları
Dünya savaşları raporu
-Dünyada 5 600 yılda toplam 15500 ün üzerinde bölgesel yada ulusal savaş yaşanmış. 3,7 milyar insan ölmüş
-1.dünya savaşında ölen her 100 kişiden 14 ü sivilmiş.
-2.dünya savaşında ölen her 100 kişiden 70 i sivilmiş
-1990 lardaki savaşlarda ölen her 100 kişiden 90 ı sivilmiş...
-savaşlarda genellikle 1 askerin ölümüne karşılık 1 sivil doğrudan, 14-15 sivil ise açlık ,susuzluk ve bulaşıcı hastalıktan ölmüş. (bu şık bana biraz abartı geldi)
-son 10 yıldaki savaşlarda 2 milyon çocuk ölmüş, 6 milyon çocuk sakat kalmış,12 milyon çocuk evsiz,1 milyonun üzerinde anasız babasız,onbinlerceside tevavüz ve işkenceye maruz kalmış...(adi ***********.pis mahlukatlar,geberesiceler)
duana gelince arkadaşım (güzel abim)bende yürekten amin diyorum ama son şıkkıda vermek istiyorum.
-Dünyada bugün 500 bini bilim adamı olmak üzere 15 milyon kişi silah ve silah geliştirme endüstrisinde çalışıyormuş...
selametle...
kaynak: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri