Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: 2.dünya savaþýndan...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart 2.dünya savaþýndan...

þimdilik bu kadar
    selametle....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

allah bir daha göstermesin bu savaþlarý
    eðer tekrarý yaþanýrsa dünya kan gölüne dönüþür

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ayran Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    eðer tekrarý yaþanýrsa dünya kan gölüne dönüþür
    Soðuk savaþ geri gelcek gibi ya, hadi hayýrlýsý..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bilgi; 2.dünya savaþýnda toplam 55 milyon insan ölmüþ...çok çok çok büyük çoðunluðu sivil... (medeni avrupanýn savaþlardaki centilmenliði)
    sadece rusya 20 milyon insan kaybetmiþ...
    almanlar 7 milyon kaybetmiþ...enteresandýr bütün dünyanýn birleþip üzerine çöktüðü almanlar en az kayýp verenlerden- ki 4 milyonu berlin düþtükten alman ordularý teslim olduktan sonra esir alýnarak hastalýk ve açlýktan öldürülmüþler...evet esirlere yemek verilmeyip büyük kýsmý açlýk ve hastalýktan kýrýlmýþ...

savaþýn büyük taraflarý ingiltere-fransa-rusya sonralarýda abd katýldý yanlarýna (meþhur normandiya çýkarmasý yaptý...anlata anlata bitiremezler...halbuki bu kýyýlarý ruslar bir kaç kez süpürmüþ...alman artýklarý kalmýþ kýyýda...abd de koca alman ordusu yendim havalarýna girer bu çýkartmayý anlatýrken...)
    karþý taraf almanya... (almanlarýn yanýnda italyada vardý ama çerez mukabilinden sonra savaþtan çekildi...)

velhasýlý kelam avrupanýn cinneti kendine pahalýya mal oldu...
    aklýma gelmiþken son biþey daha...bu savaþta esir alýnmýþken ölüme terekedilen 4 milyon alman ve japonyaya atýlan iki atom bombasýnýn etkilerini kamu oyunda azaltabilmek için nurmberg mahkemeleri diye kukla bir mahkeme kurmuþlar...
    almanyayý mahkum etmiþler (berat ettirecek halleri yoktu zaten...yargýlayanlar galip devletlerdi) mahkemede almanlarýn yaptýklarýna, birine bin katarak yapýlmýþ ve sürekli kamu oyu bunlarla beslendirilmiþ...dolayýsý ile 4 milyon almaný kimse bilmez...(bende 2 sene evvel öðrendim)
    ama atomun etkileri çok olduðundan bu gizlenememiþ...(amerika bundan baya bir dertli olmalý)
    þimdi bitti...selametle...
    Konu osmann tarafýndan (21-08-2008 Saat 10:37 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

dün yazmak istemedim iyi hatýrlayamadýðým için...bugün baktým yanlýþ olmasýn diye...

-2.dünya savaþýnda ölen her 100 kiþiden 70 i sivil...
    -savaþ sonunda özellikle rus ordularý berlinde tecavüz etmedikleri kadýn neredeyse býrakmamýþ...(rusyada kaybettikleri 20 milyon insaný için intikam almýþlar güya)kadýnlarýn bir çoðu hamile kaldýklarýný öðrendiklerinde intihara teþebbüs etmiþ...
    -çatýþmalar yerleþim bölgelerinin içlerinde geçtiði için sivil asker diye hiç ayýrt edilmemiþ...
    (þu an amerika, ingiltere ve israilin yaptýðý gibi)
    -nürmberg mahkemelerinde almanlara gaz odalarý hakkýnda yaptýklarý suçlamalarýn tamamý geçerli sayýlmýþ.8 ay sonra geçerli sayýlan gaz odalarýnýn %90 lýk kýsmýnda gaz odasý inþa edilecek bina dahi bulunamadýðýný öðrenmiþler...(bu almanlar hiç gaz odasý yapmamýþlar anlamýna gelmez...yapmýþlar...)
    -savaþýn en hararetli kýsmýnda (1944) almanya þehirlerine bombalar düþmesine raðmen askeri fabrikalar üretimleri 2 katýna çýkarabilmeyi baþarmýþ ve bunu aylarca devam ettirmiþler...
    "almanlarýn gaddar ve merhametsizlikleri biliyorum...iþgal ettiði topraklarda milletin canýna okumuþlar...ama üretimleri süper...disiplinler süper...vurgulamak istedim)
    selametle...

-

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bilgi için teþekkürler ellerine saðlýk.......

Kullanýcý Bilgi Menüsü

osman kardeþ teþekkürlerimi sunuyorum bilgiler için

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý kavlak74 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Dünya savaþlarý raporu
    -Dünyada 5 600 yýlda toplam 15500 ün üzerinde bölgesel yada ulusal savaþ yaþanmýþ. 3,7 milyar insan ölmüþ
    -1.dünya savaþýnda ölen her 100 kiþiden 14 ü sivilmiþ.
    -2.dünya savaþýnda ölen her 100 kiþiden 70 i sivilmiþ
    -1990 lardaki savaþlarda ölen her 100 kiþiden 90 ý sivilmiþ...
    -savaþlarda genellikle 1 askerin ölümüne karþýlýk 1 sivil doðrudan, 14-15 sivil ise açlýk ,susuzluk ve bulaþýcý hastalýktan ölmüþ. (bu þýk bana biraz abartý geldi)
    -son 10 yýldaki savaþlarda 2 milyon çocuk ölmüþ, 6 milyon çocuk sakat kalmýþ,12 milyon çocuk evsiz,1 milyonun üzerinde anasýz babasýz,onbinlerceside tevavüz ve iþkenceye maruz kalmýþ...(adi ***********.pis mahlukatlar,geberesiceler)

duana gelince arkadaþým (güzel abim)bende yürekten amin diyorum ama son þýkkýda vermek istiyorum.
    -Dünyada bugün 500 bini bilim adamý olmak üzere 15 milyon kiþi silah ve silah geliþtirme endüstrisinde çalýþýyormuþ...

selametle...

kaynak: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri