DIÞ HABERLER
Ýspanya'nýn baþkenti Madrid'den Kanarya Adalarý'na giden Spanair'in MD-82 tipi yolcu uçaðý pistten çýkarak alev aldý. 153 kiþinin öldüðü bildirildi..
Ýspanya'nýn baþkenti Madrid'de korkunç uçak kazasý. Barajas Havalimaný'nda dün meydana gelen kazada 153 kiþinin yaþamýný yitirdiði bildirildi. Yerel saatle 14.45 (TSÝ 15.45) sýralarýnda meydana gelen kazada, Ýspanyol havayolu þirketi Spanair'e ait uçak pistten çýktý. JK 5022 sefer sayýlý Madrid-Las Palmas (Kanarya Adalarý) seferi yapan uçaðýn kalkýþýnýn ardýndan 200 metre yükseldikten sonra sol motorunda yangýn çýktýðý belirtildi. Görgü tanýklarý, motorda yangýn çýkmasýnýn ardýndan pilotun acil iniþ yaptýktan sonra, bir süre sürüklenen uçaðýn pistten çýkarak parçalandýðýný ve yandýðýný bildirdiler. Yetkililer 15 yaþýndaki MD- 82 tipindeki yolcu uçaðýnýn yerel saatle 13.00'te kalkmasý gerekirken bir mekanik arýza nedeniyle terminale geri döndüðü, kazanýn ikinci kalkýþta meydana geldiði kaydedildi.
172 KÝÞÝ VARDI
Uçakta 6'sý mürettebat 172 kiþinin olduðu belirtildi. Uçakta bir Türk yolcunun da bulunduðu belirlendi. Kazanýn ardýndan havalimanýnýn büyük bir kýsmýný dumanlar kapladý. Madrid acil kurtarma servisi SAMUR'dan bir yetkili, ekiplerinin yaralýlarý ve ölenleri uçaktan çýkarmaya çalýþtýklarýný söyledi. Yetkililer, olayýn çok büyük bir facia olduðunu kaydetti. Ekipler, aðaçlýk bir bölgede yanan uçaðýn soðutulmasý için özel uçaklar ve itfaiye araçlarýyla su pompaladý. Kazadan dolayý tatilini yarýda keserek Madrid'e gelen Baþbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero da havaalanýna giderek, yetkililerden bilgi aldý. Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, uçak kazasý nedeniyle Ýspanya Kralý Juan Carlos'a mesaj göndererek taziyelerini iletti.


Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý



Yer imleri