Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Windows Vista'nýn çýkýþýna erteleme

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Windows Vista'nýn çýkýþýna erteleme

Microsoft firmasý, yeni iþletim sistemi 'Windows Vista'nýn piyasaya çýkýþýný ocak 2007'ye erteledi.

Microsoft yöneticilerinden Jim Allchin, yeni iþletim sisteminin iþ dünyasýna yönelik bazý versiyonlarýnýn planlandýðý gibi kasýma kadar piyasaya çýkacaðýný açýkladý.

Ev kullanýcýlarý tipi tüketici versiyonunun ise 2007 ocak ayýný bulacaðýný söyleyen Allchin, erteleme nedeni olarak yeni iþletim sistemindeki güvenliði iyileþtirme çalýþmalarý ve Vista'nýn tamamlanmasýnýn planlandýðýndan birkaç hafta daha zaman almasýný gösterdi.

Microsoft'un Longhorn olarak da bilinen yeni iþletim sistemi Vista'nýn ilk olarak 2005'te piyasaya çýkacaðý açýklanmýþ, daha sonra 2006'nýn ikinci yarýsýna ertelenmiþti.

Vista'da, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate ve Windows Vista Starter adlý altý sürüm yer alýyor.

Her ölçekteki þirketler için temel sürüm olacak Vista Businnes, kuruluþlarýn kendi bilgisayarlarýný yönetmelerini saðlayacak araçlar sunacak.

Enterprise sürümü ise Business sürümüne ek olarak, bilgisayarýn çalýnmasý veya kaybolmasý durumunda gizli verilerin görülmesini engelleyecek bir sistemin de dahil olduðu 'BitLocker'a sahip olacak.

Home Basic sürümü, bilgisayarlarýnda internete girmek, e-posta göndermek, basit belgeler yazmak ve düzeltmek isteyen kullanýcýlara yanýt verirken, ayrýca masaüstü arama ve güvenlik araçlarýný da dahil edecek.

Home Premium ise Home Basic'e ek olarak yeni bir grafik arayüze sahip olacak. Dijital görüntü ve müzik arþivlerini düzenleme, çalma olanaðý saðlayan bu sürüm DVD kayýt olanaðý ve Xbox 360'a baðlanma imkaný da tanýyor.

Vista Ultimate, Business ve Home sürümlerinin tamamýný bir pakette toplarken, Starter adlý sürüm ise kalkýnmakta olan ülkelerdeki düþük kapasiteli bilgisayarlarda kullanýlmak üzere tasarlandý.

Çeþitli özellikler

Microsoft'un daha önce Longhorn kod adýyla bilinen yeni kuþak iþletim sistemi Windows Vista'nýn ilk deneme sürümü 'Vista Beta 1' daha önce deneme amacýyla ve sýnýrlý sayýda yayýnlanmýþtý.

Arayüzünde yarý þeffaf karakterler ve görseller kullanýlan Vista'nýn en çok konuþulan özelliði ise hýzla yükselen eðilime uygun olarak arama teknolojilerini iþletim sistemine entegre etmiþ olmasý.

Windows Vista'nýn yeniliklerinden bir diðeri de yeni internet tarayýcý Internet Explorer 7 olacak. Microsoft, yeni iþletim sistemi ile desteklenen tarayýcýnýn daha güvenli olduðunu savunuyor.

Vista'da ayrýca dýþarý çýkýþlar için güvenlik duvarý, dýþarýdan verileri tarayan bir filtre de bulunuyor. Servis Paketi 2 destekli Windows XP'deki güvenlik duvarý sadece içeri giriþleri koruyordu.
    YA OLDUÐUN GÝBÝ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜÐÜN GÝBÝ OL

Kullanýcý Bilgi Menüsü

thank's a lot my friend's

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri