REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Evin huzurunu bozan sarhoşa ceza

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Evin huzurunu bozan sarhoşa ceza

Evin huzurunu bozan sarhoşa ceza

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli 4 kadın başmüfettiş önemli bir çalışmaya imza attı.

Ankara, Afyonkarahisar, Konya, Uşak, Manisa ve İzmir'de Kabahatler Kanunu'nun uygulanmasını araştıran müfettişler, hazırladıkları raporda çarpıcı tespit ve önerilerde bulundu. Kanun kapsamının genişletilmesinin öngörüldüğü raporda, kendi evinde, diğer aile bireylerinin ya da komşularının huzur ve sükununu bozucu davranışlarda bulunan sarhoşların cezalandırılması isteniyor. İhbar ve şikayette bulunanların tanıklık etmekten kaçındığına dikkat çekilirken, 155 hattına yapılan ihbarların ve polisin tutanaklarının delil olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Alkollü şahısların kontrol altında tutulması amacıyla polis merkezlerinde muhafaza odalarının yapılması da öneriler arasında.

Emniyet Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri Kabahatler Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin raporu tamamladı. Raporda sarhoşluk hali, 'alkol ya da uyuşturucu bir maddenin alınmasından doğan ve sinirlerde depresyon veya kısmi felçler yaratan bir durum' olarak tanımlanıyor. Rapora göre alkollü vatandaşlara Kabahatler Kanunu'nun uygulanabilmesi için sarhoş olan kişinin başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunması gerekiyor. Kendi evinde, diğer aile bireylerinin veya komşuların huzur ve sükununu bozucu davranışların da bu kapsamda değerlendirilmesi isteniyor.

Alkol muayenesi için Kabahatler Kanunu ile ilgili görev yapan personele alkolmetre verilmesi öneriliyor. Cezai işlem uygulanırken de karakollarda, şahsın sarhoşluğu geçinceye kadar kontrol altında tutulacağı muhafaza amaçlı odaların yapılması öngörülüyor. Başkalarının huzur ve rahatını bozacak nitelikte korna çalma, yüksek sesle bağırma, argo sözler kullanma gibi davranışların kanunun 'rahatsız etme' başlığı altında değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

teşekkürler paylaşım için.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Paylaşım için çok teşekkürler. Tabiki içen ağzıyla içsin, içmiyorsada gereken yapılsın. ke yf aracı, başkalarına eziyet aracına dönüşmesin.
    Her işimizi düzelttikte, bir sarhoşların evin düzenini bozmaları kaldı. İnsanlar iş, aş beklerken nelerle uğraşıyoruz yarabbim. Sen aklımızı koru.
    Saygılar.
    Konu emmi tarafından (25-08-2008 Saat 03:55 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bir komşum vardı...hemen yan komşu...yaşar abi...melek gibi biri idi ayıkken...ama içince gözü bişey görmüyordu...defalarca bıçak yedim çocuklarını elinden alırken...adam kesecek...öyle bir bıçağı sallıyorki nereye gelirse...aklı başında değil... zavallı hanımı ...kaç kere bakırköy devlat hastanesine kaldırdık...bıçaklanma, kesilme. cam kırıkları darp. bayılma..neler neler yaşadı kadın...bizim apartman 36 daire...sadece apartman değil mahalleli illallah demişti...bir kaç kez nezarette yatmıştım abimizin yüzünden...tabi diğer komşularımda...insan öyle bir anda sakin olamıyor...sende vuruyorsun haliyle...karakol polisleri de hastanedekiler gibi tanımıştı bizi ve özellikle yaşar abiyi...12-13 yıl çektik.
    diyeceğim yıllar sonra çocukları büyüdü erkek askerden geldi kızların bazıları evlendi. veeeee, yaşar abi içince çocuklar fena dövmeye başladı. bu sefer yaşar abiyi hastaneye taşımaya başladık...polisler çocukları nezarete götürüyordu...anlattıklarım doğrudur...
    sonunda apartmandan taşındılar...ohhh dedik...
    öyle bir kavga oluyorduki mahalle yıkılıyordu...birde adam öyle bir içiyor öyle bir içiyor çocuğunu bıçakla kıtır kıtır kesicek...bize bile bıçağı nasıl sallıyordu...
    içkiyi neresi ile içerse içsin... içki kötülüklerin anasıdır vesselam...
    (burada ana denmesi aynı zamanda doğurganlık özelliği olduğundan) kötülükleri doğuran,çıkaran gb...
    ben çektim bilirim ne kadar kötü bir mesele olduğunu...
    babam neredeyseevimizi satacaktı...ben başımı belaya sokacam diye...
    bazen gerçektende gebertecem bu herifi diye fırlıyordum evden. ne kahır dı yahu...
    geçti şükür...konuyu görünce paylaşayım dedim...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Geçmiş olsun Osman kardeş. Gerçekten büyük badireler atlatmışsın. Senin Yaşar abin içkiyi hem bir yeriyle içiyormuş, hem de çok fazla içiyormuş. Aynı bizim yan apartmandaki komşu gibi. Haftaya kalmaz polis arabası o apartmanın önüne dayanır. Onlarda da kavga gürültü ta bizim apartmana kadar gelir. Gerçekten hiç çekilmiyorlar.
    Saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Geçmiş olsun Osman kardeş. Gerçekten büyük badireler atlatmışsın. Senin Yaşar abin içkiyi hem bir yeriyle içiyormuş, hem de çok fazla içiyormuş. Aynı bizim yan apartmandaki komşu gibi. Haftaya kalmaz polis arabası o apartmanın önüne dayanır. Onlarda da kavga gürültü ta bizim apartmana kadar gelir. Gerçekten hiç çekilmiyorlar.
    Saygılar.
    aynen öyle...birde ağız dolusu küfürler savurmuyorlarmı...ailemin yanında köpürüyordum...duymamazlıktanda gelemiyorsun...ne günlerdi yahu...gerçekten büyük kahır ...
    selametle...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri