Jose Joaquin Moreno Verdu (Josico ismi çok uzun ama bakalýmKulübümüz, Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takýmýmýzýn ihtiyaçlarý doðrultusunda önemli bir transfere daha imza attý. Fenerbahçemiz La Liga'nýn Villarreal takýmýnda görev alan Ýspanyol oyuncu José Joaquín Moreno Verdú (Josico) ile anlaþmaya vardý.
futbolu ne olacak bir kapalý kutu daha geldi?
Oyuncu Madrid'den Iberia Havayollarý'na ait bir uçakla bugün saat 16.30'da Atatürk Havaalaný'na gelecek.
Josico kimdir?
Josico olarak tanýnan José Joaquín Moreno Verdú, 6 Ocak 1975'te Hellin Albacete'de doðdu. Orta sahada defansa yönelik oynayan Josico, futbola profesyonel olarak Albacete takýmýnda baþladý. Üç sezon Albacete formasý giyen Josico 97 maça çýkarken 7 de gol kaydetti.
1998-99 sezonunda Las Palmas takýmýna transfer olan Ýspanyol futbolcu 4 sezon bu ekibin formasýný giydi. Las Palmas formasýyla 129 kez sahaya çýkan Josico 14 kez golle buluþtu
2002-03 sezonunun baþýnda Villarreal'e geçen Josico 6 sezondur bu takýmda boy gösteriyordu. Villarreal ile 152 maça çýkan tecrübeli futbolcu 5 gole imzasýný attý
Çalýþkanlýðý ve yüksek kondisyonu ile ön plana çýkan Josico, Villarreal'in La Liga ve Avrupa kupalarýnda yakaladýðý baþarýlarda önemli bir rol oynadý.
Josico, 2003-04 sezonunda Villarreal ile UEFA Kupasý'nda yarý final, 2004-05 sezonunda UEFA Kupasý'nda çeyrek final, 2005-06 sezonunda da Þampiyonlar Ligi'nde yarý final oynama baþarýsý gösterdi.
kaynak:fenerbehçe.org.resmi sitesi
Haber ile ilgili diðer fotoðraflar
Fenerbahçe'nin Ýspanya'nýn Villarreal takýmýndan transfer ettiði Jose Joaquin Moreno Verdu(Josico), kendisini 2 yýllýðýna kulübümüze baðlayan resmi sözleþmeye imza attý. Ýspanyol futbolcu imza töreninde "Güzel bir kulüpten, hedefleri, amaçlarý daha büyük bir kulübe Fenerbahçe'ye geldim" dedi
Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu Stadý Basýn Toplantý Odasý'nda gerçekleþtirilen imza törenine Asbaþkanlarýmýz Mahmut Uslu ve Þekip Mosturoðlu katýldý. Törende ilk olarak konuþan Mahmut Uslu, "Josico Villareal'in kaptanýydý. Defansif bir orta saha olarak oynadý. Geçen sene sakatlýðýndan dolayý 15 maç oynadý. Þimdi sakatlýðý tamamen geçmiþ durumda ve kendisiyle anlaþtýk. Takýmýn önemli eksikliðini gidererek önemli maçlar oynayacak. Biz buna inanýyoruz. Kendisi de inanýyor. 2 yýllýk bir kontrat yapacaðýz. Bu transferin Fenerbahçe'ye ve camiamýza çok hayýrlý olacaðýna inanýyorum" dedi. Törende daha sonra söz alan Þekip Mosturoðlu ise bürokratik iþlemlerin uzun sürmesinden dolayý imza töreninin geciktiðini belirterek, "Kendisine Fenerbahçe ailesi adýna hoþ geldin diyoruz. Hem Fenerbahçe'ye Þampiyonlar Ligi'nde hem de Türk futboluna önemli katkýlar yapacak kariyerli bir arkadaþ. Sakatlýðý nedeniyle Ýspanya Milli Takýmý'nýn son Avrupa Þampiyonasý kadrosuna giremedi. Hocamýz da kendisine çok güveniyor. Hayýrlý olsun. Hocanýn istediði tüm bölgelere transferler yapýldý" dedi.
Törende konuþan Josico ise, "Güzel anýlarýmý geçirdiðim Villareal Kulübü'ndeki dönemimi bitirdim. Þu an Fenerbahçe'nin futbolcusuyum. Güzel bir kulüpten, hedefleri, amaçlarý daha büyük bir kulübe Fenerbahçe'ye geldim. Her kulvarda Fenerbahçe'nin baþarýsý için her þeyi yapacaðým. Türkiye Ligi, Þampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupasý'nda baþarý için elimden geleni yapacaðým" dedi. Basýn mensuplarýnýn sorularýný da cevaplandýran Josico, "Benim için futbolda, sahada gösterdiðiniz performansla yaþýn çok ilgisi yoktur. Kendinize ne kadar iyi bakarsanýz ve saha içinde iyi olursanýz insanlar kaç yaþýnda olduðunu sormazlar. Benim gibi tecrübeli bir oyuncu takýma çok þeyler verebilir. Fenerbahçe'nin geçen sene Þampiyonlar Ligi'ndeki baþarýlarýndan haberdarým. Hatta bir çok maçýný izledim. Transferimden önce Fenerbahçe'deki Ýspanyollarla çok fazla görüþmem olmadý. Aragones'le uzun zamandýr tanýþýyoruz. Takýmla baþladýðýmýz andan itibaren kendisiyle fikir alýþveriþine gireceðiz. Þampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin bulunduðu gruptaki 4 takým da bir birine denk ve eþit takýmlar. Zor bir gurup. Ýlk maçý dýþarýda oynayacaðýz. Evimizdeki maçlarý kazanmak önemli. Ben gruptan 1. veya 2. olarak çýkacaðýmýzý düþünüyorum. Gerek Arsenal, gerekse diðer takýmlar çok güçlü ekipler. Aureilo'nun çok iyi bir futbolcu olduðunu biliyorum. Ben onun yerinde oynuyorum. Teknik direktörümüz görev verdiði takdirde o bölgede baþarýlý olacaðýmý sanýyorum. Benim için deðiþik bir rastlantý oldu. Son 10 senede oynadýðým tüm kulüplerin rengi sarý lacivertti. Oðlum, ben ve eþim Kanarya Adalarý'ndaným. Þimdi de sarý kanarya oldum. Bu kulüp için oynamaktan çok mutlu olacaðým. Þu an taraftarýn karþýsýna çýkmadýðýmý için beni nasýl çaðýracaklarýný bilmiyorum ama, Türk ve özellikle Fenerbahçe seyircisinin çok ateþli ve takýmýna baðlý taraftarlar olduklarý biliyorum. Ben de bir an önce takýmda yer alýp taraftarýn karþýsýna çýkmak istiyorum" diye konuþtu.
Törenin sonunda Asbaþkanýmýz Mahmut Uslu, Fenerbahçe A Takýmý için baþka oyuncu transfer edilmeyeceðini açýkladý. Fenerbahçe'de 16 numaralý formayý giyecek olan Josico, imza töreninin ardýndan Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu Stadý'nýn çimlerine çýkarak basýn mensuplarýna poz verdi.
"DAHA ÇOK, KAFA GOLLERÝ ATARIM"
Yeni transferimiz Josico, imza töreninden sonra FB TV'den Turhan Seven'in sorularýný da cevaplandýrdý. Josico, defansif bir oyuncu olmasýna raðmen çok sayýda da gol attýðýnýn sorulmasý üzerine, "Gol atmak her futbolcu için güzel bir duygu. Benim attýðým gollere dikkat edilirse, daha çok serbest vuruþlardan ve kornerlerden gelen toplara vurduðum kafa golleridir. Oyun içinde kendi bölgeme önem veren ve defansif anlayýþý önde olan bir futbolcuyum. Benim için önemli olan, teknik direktörümüzün benden nasýl bir oyun anlayýþý beklediðidir" diye konuþtu. Villareal'den takým arkadaþý Nihat Kahveci ile Fenerbahçe hakkýnda konuþup konuþmadýðý sorulduðunda ise Josico, "Nihat'la aramýzda tabii ki konuþmalar oldu. Bana Fenerbahçe'nin Türkiye'de ne kadar büyük bir kulüp olduðunu ve Ýspanya ile karþýlaþtýrmak gerekirse, Real Madrid düzeyinde bir takým olduðunu söyledi. Nihat'la ayrýca, Türk futbolunun son dönemlerde yaptýðý çýkýþý ve daha bir çok þeyi konuþtuk" dedi. Josico adaptasyon süreci ile ilgili olarak ise, "Daha önce Türkiye ve Ýstanbul'a iki kez geldim. Ýstanbul'u bilmiyorum. Ayrýca Türk insanýnýn futbolla yatýp kalktýðýný biliyorum. Ýstanbul mükemmel bir þehir. Kendi ülkem Ýspanya'dan çok sayýda insanýn Türkiye ve Ýstanbul'a geldiðini biliyorum" dedi. Josico son olarak Fenerbahçe'nin Þampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki rakipleriyle ilgili olarak ise, "Zor bir gruptayýz. Arsenal çok genç ve önemli futbolculara sahip üst düzeyde bir takým. Porto ise çok teknik bir takým. Arjantin'den çok oyuncularý var. Ayaða top oynayan ve iyi top oynayan bir takým D. Kiev'in de zor bir taktým olduðunu söyleyebilirim. Ukrayna'da saha ve hava þartlarý çok zorlu. Ukrayna'da futbolun sert oynanmasý ve futbolcularýn fizik kapasitelerinin yüksek olmasý bizi zorlayacak. Önemli olan inanmak. Fenerbahçe'nin savaþacak ve mücadele edecek kapasitesi var Gruplardan çýkacaðýmýza inanýyorum" þeklinde konuþtu.

Teþekkur:
Beðeni:

Josico resmen fenerbahçe de. bir ispanyol transfer daha???

Alýntý

Yer imleri