Şampiyona ayıp oldu

Olimpiyata katılmadığı için ASKİ kulübünden kovulan Halil Mutlu “Kaderimizde bu da varmış. Avrupa Şampiyonası’na katılıp, halteri bırakacağım. Bu spora Fenerbahçe formasıyla veda etmek istiyorum” diye konuştu

Pekin’e hazır olmadığı ve sakatlığını gerekçe göstererek katılmayan rekortmen halterci Halil Mutlu ASKİ kulübünden kovulduğunu rastlantı sonucu öğrendi. 1 Temmuz itibarıyla kulüple ilişkisi kesilen Mutlu, “Yılbaşından beri ASKİ adına yarışıyorum. Aramızda sözleşme yoktu. Sözleşme benim sözümdü. Birkaç ay maaşımı aldım. Karşılığında Avrupa Şampiyonluğu getirdim. Bir iki ay önce maaşımı çekmek istedim. Para yoktu. Gecikmiştir diye düşündüm. Sonra bakamadım. Geçen gün bir antrenörden öğrendim ki, kulüple ilişkim kesilmiş. Kaderimizde bunu yaşamak da varmış. Bu çok büyük bir ayıp” dedi.
Kararın, olimpiyata gitmeyeceğini açıklamasından sonra verilmesini manidar karşılayan Mutlu şöyle devam etti:
“Yalnız bırakıldığımı, kimseye güvenemediğimi ve hazır olmadığımı belirterek olimpiyata gitmeyeceğimi ifade ettim. Düşüncelerimi kulüp başkanımız Ahmet Erbay’a da anlattım. Sanıyorum bana değil federasyona inandılar ki, haberim olmadan gönderildim. Bu olayda federasyonla yaşadığım sıkıntıların etkisi olduğuna inanıyorum. Sorumlululardan hesap sorulmasını beklerken hesap yine bana kesildi”.
Federasyon Başkanı Hasan Akkuş’un, Dünya Şampiyonası öncesi kendisine kiminle çalışmak istediğini sorduğunu belirten Mutlu “Ben de hem Raif Özel’le çalışmak istedim. Zaten fıtıktan dolayı moralim bozuktu. Avrupa Şampiyonası’ndan iki gün önce Raif hoca görevden alındı. ‘Ne yapıyorunuz, el attığım bütün insanları aşağı çekiyorsunuz’ dediğimde, ‘Seninle ilgisi yok’ cevabını verdiler. Seçimler, doping olayı, olimpiyat öncesi bana sahip çıkılmaması ve Raif hocanın görevden alınması. Yoruldum artık. Yaptıkları yetmiyormuş gibi şimdi de aldığımız maaşa göz diktiler. Çok şükür ihtiyacım yok. Zaten beş kuruşum da kalmasa Türkiye bana sahip çıkar. Avrupa Şampiyonası’nda yarışıp, bırakacağım. Haltere Fenerbahçe formasıyla veda etmek istiyorum. Başkanımız Aziz Yıldırım’la görüşeceğim” dedi.

milliyet