Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Dolandýrýcýlara Dikkat önemli

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Dolandýrýcýlara Dikkat önemli

DOLANDIRICILARA DÝKKAT ÖNEMLÝ
    AKIL ALMAZ DOLANDIRICILIK

Kontör hýrsýzlýðýnýn böylesi görülmedi
    Adana'da da yaþanan olayda, her ikisi de üniversite mezunu, kamu kuruluþunda çalýþan iki kiþi bakýn hangi yöntemle dolandýrýldý.

Cep telefonundan arayarak kontör isteme yöntemiyle yapýlan dolandýrýcýlýk konusunda, güvenlik güçlerinin tüm uyarýlarýna raðmen, dolandýrýcýlarýn farklý yöntemlere baþvurmalarý nedeniyle maðdurlarýn sayýsýnýn her geçen gün arttýðý bildirildi.

Cep telefonuna çaðrý býraktýklarý kiþilerin, kendileriyle baðlantý kurmalarýný saðlayan kimliði belirsiz kiþi veya kiþiler, aðlarýna düþürdüðü vatandaþlarýn binlerce YTL'sini dolandýrmaya devam ediyor.

Maðdurlardan evli ve iki çocuk babasý Ý.B (47), yaptýðý açýklamada, yaþadýðý olayýn korku filminden farksýz olduðunu, tam iki saat süreyle telefonda görüþtüðü kiþiler tarafýndan adeta hipnoz altýna alýndýðýný söyledi.

Ý.B, baþýna gelen olayýn sabah saatlerinde cep telefonuna býrakýlan cevapsýz çaðrý ile baþladýðýný belirterek, þunlarý anlattý:

''Cevapsýz çaðrýyý aradýðýmda karþýma çýkan kiþi kendisini Ankara Emniyet Müdürlüðünde görevli Baþkomiser Okan Aslan olarak tanýttý. Gizli bir soruþturma yaptýklarýný, telefonumun numarasýnýn kopyalanýp suça karýþtýðýný, kopyalayan kiþinin bulunmasý için istediklerini yapmam gerektiðini söylediler.

Telefondaki kiþi benimle konuþurken polislerin kullandýðý telsiz anonsu sesleri geldiði için þüphelenmedim. Bana yüzlerce soru sordular, telefonumu hiç kapatmamam gerektiðini, aksi takdirde kopyalanan numara ile baðlantýnýn kopabileceðini bildirdiler.

Bir de 'merak etme cep telefonunuzun baðlý olduðu GSM firmasýyla görüþtük, telefonuna bu görüþmeden dolayý ücret yansýtýlmayacak' dediler.

Soruþturmanýn çok gizli yürütüldüðünü, bu nedenle hiç kimseye bir þey söylemememi istediler. Bulunduðum yerden çýkýp en yakýn petrol istasyonu
    ya da markete gitmemi, daha sonra yapacaklarýmý söyleyeceklerini bildirdiler.

Ben de en yakýn petrol istasyonuna gittim. Bana cep telefonumu kopyalayan kiþinin kimlik bilgilerine ulaþabilmek için þifrelerin kýrýlmasý gerektiðini, bunun için de 6 adet 250'lik kontör almamý ve þifrelerini kazýyarak kedilerine okumamý istediler. Ýsteklerini yerine getirdim.''

Ý.B, telefondaki kiþilerin bir saniye bile ara vermeden sürekli konuþtuklarýný, kendisini adeta hipnoz altýna aldýklarýný, 2 saat süreyle telefonunun açýk kaldýðýný belirterek, þöyle devam etti:

''Kontörleri gönderdikten sonra bana numaramý kopyalayan kiþinin adý ve soyadý ile anne ve baba adýný söylediler. Ancak, diðer bilgilere de ulaþabilmeleri için 6 adet 250'lik kontör daha göndermem gerekiyormuþ. Bir ara elim yanlýþlýkla dokununca telefonum kapandý. Bu sýrada sanki hipnozdan çýkmýþ gibi düþünmeye baþladým. Ýkinci kontör talebi bende þüphe uyandýrýnca polis karakoluna gittim. Odasýna girdiðim komisere olayý anlatmaya baþlamadan 'bir tane daha mý?' dedi. Benim gibi yüzlerce kiþinin dolandýrýldýðýný o zaman anladým.''

Ý.B, telefon faturasýnýn da bu ay en az 2 saat aralýksýz süren görüþme nedeniye kabaracaðýný, bir baþka meslektaþýnýn ise ayný yöntemle 3 bin 500 YTL'sinin dolandýrýldýðýný söyledi.

SAVCILIÐIN KARARI
    Bu arada, Ý.B'ye, þikayeti üzerine Cumhuriyet Savcýlýðýnca gönderilen kararda, ''müþtekinin Adana gibi bir büyük þehirde yaþadýðý, kamu görevlisi olduðu, bu þekilde mantýk dýþý ve anlamsýz talepler karþýsýnda kontör þifresi göndermeden ya da arama yapmadan en yakýn adli ya da emniyet birimine baþvurmasý gerektiði'' belirtilerek, þunlar kaydedildi:

''Ýddia ve anlatýmlar doðrultusunda kandýrýlabilecek derecede hile ve aldatma unsuru olmamasý nedeniyle müþtekinin iddiasý konusunda kamu
    adýna kovuþturmaya yer olmadýðýna karar verilmiþtir.''

YUKARIDAKÝ KONUNUN AYNISI BÝR ÇOK ARKADAÞIN BAÞINA GELMÝÞ DÝKKATLÝ OLUN

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ani savcý bey þunu demek istiyor:keriz olup dolandýrýlmasaydýn kardeþim.bu sýcakta birde seninlemi uðraþacaðýz. velhasýlý bu tür olaylara karþý uyanýk olmak lazým.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

aydýnlattýðýnýz için saðolun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

allah böyle adamlarla karþýlaþtýrmasýn çünkü o anada hepimiz dalabiliriz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

komik bir durum bana çaðrý ataný asla ve asla aramam arayan mevlasýnýda bulur belasýný da

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri