Uzakdoðu ülkelerinin alýþýk olduðu dürüst siyasetçi modeline dün bir yenisi eklendi. Japonya Baþbakaný Yasuo Fukuda partisinin halk desteði yüzde 30'un altýna düþünce milyonlarýn karþýsýna çýkýp "Ýstifa kararý aldým. Ülkenin ciddi reformlara ihtiyacý var. Bunu benden iyi yapacak biri olduðunu düþündüm. Bu yüzden istifa etmeye karar verdim" dedi. Konuþmasýný "Halkýmýn önünde saygýyla eðiliyorum. Bu kutsal görevi benden daha iyi yürütecek biri çýkacaktýr" sözleriyle bitirdi. Geçen eylül parlamentonun üst kanadý için yapýlan seçimlerde Liberal Demokrat Parti'nin aldýðý aðýr yenilgi ve bakanlarýn yolsuzluklarý eski baþbakan Shinzo Abe'yi istifa ettirmiþti.
G-8 DE YETMEDÝ
Abe'den görevi devralan 72 yaþýndaki Yasuo Fukuda, düþen halk desteðini reformlarla yeniden toparlamaya çalýþsa da bu konuda baþarýlý olamadý. Temmuz ayýnda Japonya'da yapýlan G-8 zirvesi de Baþbakan Fukuda'nýn umutlarýný boþa çýkardý. Son anketlerde destek tavana vuýrunca Fukuda istifa etmeye karar verdi. 12 Eylül'de Parlamento yeni sezonu açacak. Liberal Demokrat Parti yeni baþbakan bulmak için çalýþmalarýn baþlatýldýðýný açýkladý.
"küçücük japonya neden dünya dev'i? süper bir örnek....ibretlik..."
selametle...

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri