Hazreti Hamza'yi þehit Eden Vahþi'nin Müslüman Oluþu

Vahþi, Hazreti Hamza'yý þehit ettikten sonra Mekke'ye döndü.Mekke fethedilince de Taif'e kaçtý.Taifliler de,Ýslam'a girmek için Resülullah'ýn yanýna gidiyorlardý.Artýk Vahþi'nin kaçacak yeri kalmamýþtý.
Kainatýn Efendisi,Vahþi'yi Ýslam'a davet için haber gönderdi.Vahþi ise Resülullah'a þu cevabý iletti: "Ya muhammed beni nasýl Ýslam'a çaðýrýrsýn?!Allah'a þirk koþanlar,Allah'ýn muhterm kýldýðý bir caný haksýz yere öldürenler,zina edenler günahlarýnýn cezasýný çekerler.Kýyamette,o biyük duruþma günüdecezalarý katmerli olur,azap ve zillet içinde ebedi kalýr.Halbuki ben bunlarýn hepsini yaptým.Daha benim bir kurtuluþum olur mu?" Bunun üzerine Allah(cc) þu ayeti inzal buyurur:"Ancak þu var ki dönüþ yapýp iman edenler,güzel ve makbul iþler iþleyenler bundan müstesnadýr.Allah onlarýn kötülüklerini iyiliklere,günahlarýný sevaplara çevirir.Çünkü Allah gafurdur,rahimdir."(furkan,25/70)Bunun üzerine Vahþi:"Ya Muhammed, 'Dönüþ yapýp iman etme,güzel ve makbul iþler iþleme' çok çetin bir þarttýr.Bana kalýrsa ben bu iþin altýndna kalkamam."
Hemen ardýndan þu ayet nazil olur:"Þurasý muhakkak ki, Allah kendisine þirk koþulmasýný affetmez,ama bunun altýndaki diðer günahlarý dilediði kimse hakkýnda affeder."(nisa,4/48)
Yine Vahþi:"Ya muhammed, bu konuda görüþün nedir?Affetmek ,Allah'ýn hikmet ve iradesine baðlýdýr.Bilmiyorum :beni baðýþlar mý baðýþlamaz mý ?"diye sordu.Akabinde hemen þu ayet nazil oldu:"Ey Þanlý Nebi,sen þunu teblið et:'Ey çok günah iþleyerek kendi özcanlarýna kötülük etmede ileri giden kullarým!Allah'ýn rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz.Allah,dilerse bütün günahlarý maðfiret eder.Çünkü o, gafur ve rahimdir,çok affetidicidir,merhamet ve ihsaný boldur."(zümer,39/53)
Vahþi ,tam istediði cevabý almýþtý.Derhal Müslüman olmuþtur.Bazý insanlar dedilerki :"Ya Resulullah! Biz de Vahþi'nin yaptýðý gibi yapmýþtýk .Ayný þartlar bizim içinde geçerli mi?"Fahr-i kainat,"Bu þartlar bütün Müslümanlar için geçerliidr."buyurdular.(Taberani, Mu'cemul-Kebir,11/197)