Kanal 7 ve Beyaz Holding'in gönderdiği basın açıklamalarını aynen yayınlıyoruz.
03.09.2008
DOĞAN GRUBU GAZETELERİNDE ÇIKAN HABERLERLE İLGİLİ KANAL 7 YÖNETİM KURULU’DAN AÇIKLAMA
Almanya’da devam etmekte olan bir dava ile ilgili olarak, bir süredir Aydın Doğan’ın yayın organlarında, kurumlarımızı ve şahıslarımızı hedef alan asılsız ve çarpıtılmış haberler yapılmaktadır.
İşbirlikçi bir muhbirin yalan ve hezeyanlarına dayandırılan suçlamaların asılsız olduğu, yargı süreci sonunda ortaya çıkacaktır.
Dava aşamasında ortaya konan bu iddialar, maalesef ‘gerçek’ gibi yansıtılmıştır.
Her şeyden önce bu art niyetli yaklaşımı esefle kınıyoruz.
Doğan Grubu, kurumlarımıza ve şahıslarımıza yönelik yaptığı yalan ve iftiraların altında kalacaktır.
Bu güne kadar hukuka aykırı, kamuoyu vicdanına sığmayacak hiçbir işlemin içinde olmadık.
Söz konusu gerçekdışı iddialara ilişkin, mahkeme devam ettiği için şimdilik bir açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz.
Kısa bir süre içinde yargı süreci tamamlandığında, gerekli açıklama bütün ayrıntılarıyla tarafımızdan yapılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Kanal 7 Yönetim Kurulu
DOĞAN GRUBU GAZETELERİNDE ÇIKAN
HABERLERLE İLGİLİ BEYAZ HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA
WEISS GmbH’DAN TÜRKİYE’DEKİ BEYAZ HOLDİNG’E 1 KURUŞ BİLE GÖNDERİLMEMİŞTİR
Gazetenizin bugünkü nüshasında, “Weiss Holding’den Beyaz Holding’e” başlığı altında, sanık Firdevsi ERMİŞ’in gerçekleri yansıtmayan yalan ve iftira dolu ifadeleri yer almıştır.
Yapılan bu çarpıtma ve yalan habere cevabımız aşağıdadır;
1. Sürmanşetten verdiğiniz haberde Firdevsi ERMİŞ, yıllarca muhasebesini tuttuğu bir şirketin ne yaptığını bilmediğini söylüyor.
Ardından “Tek faaliyeti gayrimenkul alarak bu alanda yatırım yapmaktı… Türkiye’deki Beyaz Holdingi bilmem… Aralarında ne kadar para alış verişi yapıldığını da bilmiyorum…” diyor.
Haberinizde yer alan kendi içinde tezatlarla dolu bu ifadeler bile, itirafcılık yaparak kendi sorumluluklarını başkalarına yüklemeye çalışan Firdevsi ERMİŞ’in gerçekleri çarpıtma kastını gösteriyor.
Gerçek şu ki; Weiss GmbH Türkiye’deki Beyaz Holding’e 1 € dahi göndermemiştir. Mahkeme sonucunda bu durum anlaşılacaktır.
2. Zahid AKMAN RTÜK Başkanı olduktan sonra Almanya ve Türkiye’deki ortak olduğumuz bütün şirketlerdeki hisselerini devrederek ayrılmıştır. Bizlerle hiçbir ortaklık ilişkisi kalmamıştır.
3. Hiçbir Kanal 7 yetkilisi Mehmet TAŞKAN’dan 200.000 € teslim almamıştır.
4. Hiçbir Beyaz Holding yöneticisi kuryelik yapmamıştır.
5.Ortağı olduğumuz Euro 7 ve Atlas GmbH şirketlerinden Beyaz Holding yöneticilerine 32’şer bin € ödeme yapılmamıştır. Ayrıca şirketlerin ortaklarına ödeme yapması ne zamandan beri suç olmuştur.
Bu arada şunu da hatırlatalım;
Daha önce bizimle ilgili yaptığınız gerçekleri yansıtmayan benzer haberlerin çoğunda cevaplarımızı yayınlamadınız ya da çok küçük puntolarla bir kenarda geçiştirdiniz.
Bir medya gurubunun yöneticileri hakkında yaptığınız tek yanlı çarpıtılmış haberlerin cevabını aynı yerde ve aynı büyüklükte yayınlamanızı bekliyoruz.
Beyaz Holding Yönetim Kurulu
Yer imleri