**
*
ispanya 2. Futbol Ligi takýmlarýndan Real Sociedad, Galatasaray'dan kiralýk aldýðý Necati Ateþ ile 1 sezonluk resmi sözleþme imzaladý.
san sebastian kentindeki Anoeta Stadý'nda basýna tanýtýlan Necati'nin, Türkiye'de geçmiþte büyük baþarýlar kazandýðý ve ''çok önemli bir futbolcu'' olduðu belirtilerek, ''yeni bir macera'' olarak baktýðý Real Sociedad'ta kendisine yeni bir sayfa açmak istediðini söyledi. Real Sociedad'ý seçmesinde bu kulüpte eskiden forma giymiþ Türk futbolcular Tayfun ve Nihat ile saatlerce yaptýðý görüþmelerin çok etkili olduðunu kaydeden Necati de þöyle konuþtu:
''Nihat ve Tayfun Real Sociedad'ta oynarken, Real Sociedad sanki bir Türk takýmý gibiydi. Real Sociedad benim gözümde sadece geçici olarak 2. Lig'de olan bir takým ve inþallah benim de katkýlarýmla La Liga'ya ismini yazdýracak. Bunun için buraya geldim. Nihat ve Tayfun buranýn ne kadar güzel bir yer olduðunu saatlerce bana anlattýlar.''
Sözlerini ''Buradaki Türk futbolcular her zaman çok sevilmiþ, umarým ben de sevilip önemli bir isim olurum'' diye sürdüren Necati, Real Sociedad'ýn Türkiye'de her zaman sempati uyandýran ve halen takip edilen bir takým olduðunu ifade etti. Necati, ''Neden Galatasaray'dan ayrýldýn?'' þeklindeki bir soruyu da þöyle yanýtladý:
''3.5 yýl Galatasaray'da çok önemli olan bir formayý, 10 numarayý bana verdiler. Ancak Karl Hanz Feldkamp geldiðinde daha beni tanýmadan benimle çalýþmak istemedi. Galatasaray da beni satmayý hiç düþünmeyip her zaman beni kiralama yoluna gitti. Ancak ben artýk eskiye deðil geleceðe bakýyorum. Çok daha iyi paralar veren takýmlar çýktý ama burada kendimi daha iyi hissedeceðimi düþündüm.''
28 yaþýndaki Türk futbolcu, antrenman yapmasýna raðmen maç eksiði bulunduðunu, bu yüzden Real Sociedad'ta zamana ihtiyacý olacaðýný ifade etti.
Öte yandan, Real Sociedad Kulübü Baþkaný Inaki Badiola, Necati Ateþ için Galatasaray'a hiçbir ücret ödenmediðini belirterek, Necati'nin Galatasaray'daki kontratý gereði almasý gereken paranýn Real Sociedad'ta kendisine verileceðini, ancak Türk futbolcunun 25 maçtan fazla ilk 11'de oynadýðý her maç için de kendisine artý para ödeneceðini açýkladý.
Real Sociedad'ýn ekonomik olarak kontrollü hareket ettiðini ifade eden Badiol, Necati'nin Galatasaray'dan satýn alýnmasý opsiyonun her iki taraf için de açýk tutulduðunu bildirdi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri