Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: 50 Bin Kiþiye Iþ Olanaðý

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    New41 50 Bin Kiþiye Iþ Olanaðý

    Ýleri teknolojilere yapýlacak yatýrýmlarla birlikte telekom sektörünün önümüzdeki üç yýlda 50 bin kiþiye iþ olanaðý yaratmasý bekleniyor.



    Telekomünikasyon alanýnda faaliyet gösteren Millenicom Türkiye’yi çatýsý altýnda bulunduran European Telecommunication Holding Üst Yöneticisi (CEO) Þevki Kuyulu, ileri teknolojilere yapýlacak yatýrýmlarla birlikte telekom sektörünün önümüzdeki üç yýlda 50 bin kiþiye iþ olanaðý yaratmasýný beklediklerini bildirdi.
    Kuyulu, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, sektörde çeþitli sorunlara karþýn yatýrýmlarýn hýz kesmeden büyük bir ivmeyle devam ettiðini vurgulayarak, uzun vadede en önemli sektörler arasýndaki yerini daha da yukarýlara taþýyacak telekomünikasyon alanýnda yetiþmiþ iþ gücü ihtiyacýnýn önemli bir boyuta ulaþacaðýna dikkati çekti.

    Kuyulu, þunlarý kaydetti:

    "Telekom sektörü, yüksek teknolojiyle en yakýndan iliþkili, teknoloji devrimlerinin en sert þekilde hissedildiði sektör olma konumunu koruyor. Sektör çalýþanlarýnýn aygýtsal bazda ve yazýlým açýsýndan en son geliþmeleri sürekli olarak takip etmesi gerekiyor. Bu da yetiþmiþ iþ gücü sorununu beraberinde getiriyor. Aslýnda bu sorun sadece bizim sektörümüzün deðil ülkemizin de en büyük sorunlarýnýn baþýnda geliyor. Bilhassa nitelikli telekom teknisyenleri ile programcýlar ve mühendisler kolayca iþ bulabiliyor. Önümüzdeki günlerde üçüncü nesil (3G), Wi-Max, IPTV, numara taþýnabilirliði, bilgisayar-telefon entegrasyonu, ses-veri-görüntü bütünleþmesi (Triplay) gibi ileri teknolojilere yapýlacak yatýrýmlarla birlikte telekom sektörünün önümüzdeki üç yýlda 50 bin kiþiye iþ olanaðý yaratmasýný bekliyoruz."

    Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz ise, biliþim sektörünü yakýndan izlediklerini, bir yandan sektördeki yatýrýmlar hýzla artarken, bir yandan da telekomünikasyon alanýnýn ülke için ciddi bir istihdam olanaðý yaratmaya devam ettiðini vurguladý.

    Yetiþmiþ iþ gücü açýðýnýn ise biliþimin tüm alanlarýnda olduðu gibi telekomünikasyon tarafýnda da giderek arttýðýna dikkati çeken Azoz, serbestleþme süreciyle birlikte sektörde büyük bir hareketlilik yaþanmaya baþladýðýný ve telekom alanýnda bugün 20 bin kiþiye istihdam saðlandýðýný belirtti.

    Sektörde en çok eleman gereksinimi bulunan pozisyonlarý sýralayan Azoz, en çok ilan çýkýlan departmanlarýn baþýnda satýþ, teknik, bilgi iþlem, müþteri iliþkileri ve pazarlamanýn geldiðini kaydetti.

    Kariyer.net verilerine göre telekom sektöründe þu anda 345 ilan bulunuyor ve bu ilanlarla 1.030 kiþi aranýyor.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    ülkemizin zaten en büyük sorunu iþsizlik eðer iþ bulanlar olursa da bunlar içinde düþük maaþlar sorun oluyor o yüzden gelir seviyesi yükselmedikçe bu sýkýntýlarýn önüne geçmek zordur..ALLAH herkese kolaylýk versin iþ ve para konusunda

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    ülkemizde bu iþsizlik varken çalýþmak zorun da insan lar çaresizlik yani

    karýn toklugunu çalýþaçak insan lar var artý sigorta olsun birde iþ garantisi
    Konu umuter tarafýndan (10-09-2008 Saat 16:22 ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •