Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: "Ulan ben senin býyýðýný s..." küfürbaz terim iþ baþýnda...

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart "Ulan ben senin býyýðýný s..." küfürbaz terim iþ baþýnda...

Yalçýn Doðan, Osman Tamburacý ile Fatih Terim arasýnda geçen bir diyaloðu aktardý. Terim'in aðýr küfür ettiði yönündeki iddia yenilir yutulur gibi deðil.

Yalçýn Doðan'ýn yazýsý:
    Küfürbaz Terim þangýr þungur

SPOR yazarý ve yorumcusu Osman Tamburacý’nýn yüzü bembeyaz oluyor. "Sen ne biçim konuþuyorsun" diyerek, yerinden fýrlýyor, sinirden eli ayaðý bir anda buz kesiyor.

9 Eylül, önceki gün. Saat 17.54. Levent Spor Yazarlarý Derneði. Bir grup arkadaþ sohbet ediyor. Aralarýnda Osman Tamburacý da var. Tamburacý derneðe gelmeden önce Sky TV’de Türkiye-Belçika milli maçýna iliþkin görüþlerini anlatýyor.

Dernekte arkadaþ grubu saðdan soldan söz ederken, koyu sohbet sýrasýnda Osman Tamburacý’nýn cep telefonu çalýyor.

TELEFONDA KÜFÜR

Tamburacý telefon açýyor, arayan Milli Takým Teknik Direktörü Fatih Terim.

Konuþmaya baþladýðý anda sinirleri gerilen Tamburacý, telefon konuþmasýný bir arkadaþýna dinletmeye baþlýyor.

Terim:

"Yahu Osman, biraz önce Sky TV’de konuþmuþsun, bana söylediler. Ben ne demiþim? Gündem deðiþtiriyormuþum, öyle demiþsin. Ulan bu ne biçim konuþma?"

Tamburacý bu üslup karþýsýnda þaþýrýyor, nezaket içinde:

"Hocam, beni hep böyle zamanlarda arýyorsun, bir kere de, nasýlsýn, diye arasana."

Terim’de fren tutmuyor:

"Ulan ben senin býyýðýný s...."

Tamburacý yerinde fýrlýyor, "Sen ne biçim konuþuyorsun" derken, sinirden zangýr zangýr titriyor. Milli Takým Teknik Direktörü kendini kaybediyor:

"Ulan ben senin, ananý, avradýný s....".

Tamburacý, "Doðru konuþ, konuþmasýný öðren" diye baðýrýrken, Fatih Terim galiz küfürlerini sýralamayý sürdürüyor.

Huzurunuzda Milli Takým Teknik Direktörü.

GENERAL PATTON

Bu duruma en az yedi-sekiz kiþi tanýk. Biri de, zaten dinliyor.

Telefon kapanýyor. Osman Tamburacý derhal avukatýný arýyor. Fatih Terim’i mahkemeye vermeye hazýrlanýyor. Telefon kayýtlarýyla birlikte.

Bu küfür yaðmuru ve ardýndan mahkeme, iki özel kiþi arasýndaki konuþma ve devamý deðil. Olmasý mümkün deðil. Çünkü, aðýz dolusu küfür eden milli takýmdan sorumlu teknik direktör.

Milli takýmý çalýþtýran bir teknik direktör, herhangi bir eleþtiri karþýsýnda kendini bu kadar kaybediyorsa, terbiye sýnýrlarýný çoktan aþmýþsa, o kiþi, hangi baþarýyý elde ederse etsin, artýk milli takýmýn baþýnda kalamaz.

Çok örnek var. Daha geçen yýl kendi yönettiði takýmda futbolculara küfür eden bir teknik direktöre, bir Ankara takýmý yol veriyor.

Tarihte ünlü bir örnek var. Ýkinci Dünya Savaþý’nýn en baþarýlý komutanlarýndan General Patton. Sinirli, yerinde duramayan, aðzýndan ne çýkacaðý belli olmayan bir general. Bir askere kýzýyor, küfürle karýþýk, onu tokatlýyor. General Patton’ýn kariyeri sona eriyor.

MESLEÐE HAKARET

Þimdi merak ediyorum.

Spor basýný ve basýn kuruluþlarý bu olay karþýsýnda nasýl tavýr alacak? Olayý görmezden gelip unutacak mý, yoksa mesleðe hakaret kabul ederek, Terim’in yakasýný býrakmayacak mý?

Ya Futbol Federasyonu?

Bir sinir anýdýr, diyerek geçiþtirecek mi, yoksa ahlakýn spordaki vazgeçilmez kuralýný iþletip, Terim’e teþekkür edecek mi?

O DA ÖFKELÝ

Terim’e bakýyorum, üslup, tavýr, çalým, o birisine çok benziyor. Baþbakaný’ndan aldýðý ilhamla, eleþtiriye öf***le karþýlýk veriyor, gazetecilere ders vermeye pek hevesli.

Daha önceki gün, gazetecilere yine "Çarþamba-cumartesi arasý nasýl davranacaðýnýzý hálá öðrenemediniz" diye fýrça atýyor. Yazýk ki, onlar da, cevap veremiyor. Terim meydaný boþ buluyor. Oysa, haddini öðrenmesi gerek.

Bu yazý dün öðleden sonra yazýlýyor, Belçika maçýndan önce. Belçika’yý istersen 10-0 yen, istersen dünya kupasýna katýl, ne fark eder?

Aristo’nun Büyük Ýskender’e sözü bu durumlarda geçerli: Zafer veya hiç.

Yalçýn Doðan/ Hürriyet

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu fatih terimde çizmeyi aþtý ama bu kadar terbiyesizlik olmazki yaaa

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

biþi olmaz !!!

bir maç kazandýmý omuzlara alirlar tur atarlar!!!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yalçýn doðanýn yazýlarýna pek itimat edilmez

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý gezginemlak Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    biþi olmaz !!!

bir maç kazandýmý omuzlara alirlar tur atarlar!!!!
    katýlýyorum...:45: maçý kazanmaya bakar....sonra aynen devam...:45:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yahu bu adamýn yaptýklarý yanýna kar mý kalacak.federasyon baþkný ne iþe yarýyor.bu adam derhal bu takýmýn baþýnda kovulmalý ki aklý baþýna gelsin.orada kaldýkça daha neler yapacak bu çirkin adam.kendini hiç tv.de izledimi maçtan sonra yardýmcý hakeme ettiði küfürden dolayý hiç yüzü kýzarmadýmý.kýzarsa o küfürü etmezdi.Atatürk ne demiþ.ben sporcunun ahlaklýsýný ve zekisini severim.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Terim Milli Takým'a yakýþmýyor. Bir an evvel týpýþ týpýþ ayrýlmazsa görevine son verdirilmelidir. Spor hoþgörüdür. Eleþtiriye ve puan kaybýyla adam kendinden geçiyor...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

e ayýp ama be adam sen daha bu halde nasýl olur da milli takýmlarýn baþýnda olmaya devam edersin? sen daha örnek olman lazým türk milletine yuh sana be fatih terim (dikkat edin ben bile "siz" demiyorum artýk). ne demek ben senin býyýðýný s...... falan filan. aferin osman abi ver þunu mahkemeye de aklý baþýna gelsin. ayda 135 bin ytl yiyor bir de utanmadan laf ediyor. küfürbaz haydo bile senin kadar terbiyesiz deðil............
    Konu eura tarafýndan (11-09-2008 Saat 20:11 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Tanburacý starda canlý yayýna cýktý.Adam baya sinirliydi.7 ceddime küfür etti diyor.Terim ne yapacak bakalým
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taþýnda Ýki Satýr Yazý Olursun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bence fatih terim özür dilemeli açýk þekilde televizyonda

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri