Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Ben alamýyorum bari oðlum alsýn

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ben alamýyorum bari oðlum alsýn

Ben alamýyorum bari oðlum alsýn...

CHP Ýstanbul Milletvekili Bayram Meral, Yol-Ýþ Sendikasý'nýn kendisine "ahde vefa" olarak danýþmanlýk teklif ettiðini, ancak milletvekilliði nedeniyle danýþmanlýða oðlu Mustafa Meral’i önerdiðini söyledi.

Oðlunun söz konusu ücreti alýp almadýðý konusunda net bir açýklama yapmayan Meral, "Salih Kýlýç’a Yol-Ýþ’ten 5 bin YTL’nin üzerinde aylýk baðlanmýþ. Ben Yol-Ýþ’e 30 yýl hizmet ettim. Bakan olsaydým oðluma gemi alýrdým, kimse de yazmazdý. Doðru, yanlýþ. Patronlar kendi oðlu dururken, baþkasýný getirir mi?" dedi.

Meral, milletvekilliðinden önce baþkanlýðýný yaptýðý Yol-Ýþ’ten 5 bin YTL maaþ baðlattýðý, iþçilerin parasýyla 120 bin YTL’lik araç aldýðý haberlerine iliþkin dün TBMM’de basýn toplantýsý düzenledi. Yol-Ýþ’te 30 yýl emeði bulunduðunu, milletvekili seçildikten sonra buradan gözyaþlarý arasýnda ayrýldýðýný anlatan Meral, ayrýlýrken arkadaþlarýnýn, "30 yýl emeðin var, burada oda hazýrlayalým, danýþmanlýk ücreti baðlayalým, makam aracý verelim, elin üzerimizde olsun" dediðini söyledi.
    Yapýlanlarýn "ahde vefa" olduðunu kaydeden Meral, milletvekili olmasý nedeniyle teklifi kabul etmediðini, "Benim kadar yetenekli, benim her zaman yanýmda olan, mitinglere katýlan oðlum var. Oðlum yardýmcý olsun" diyerek oðlunu danýþman olarak önerdiðini belirtti.

Sözleþmeyi gösterdi

Sendikanýn, Mustafa Meral'e 5 yýl süreyle aylýk 3 bin 730 YTL ücret ödenmesine iliþkin aldýðý kararýn bir örneðini gösteren Meral, oðlunun ücreti alýp almadýðýna dair net bir açýklama yapmadý.
    Meral, danýþmanlýk hizmeti nedeniyle kendisine tahsis edilmek üzere 120 bin YTL’lik araç alýndýðý, sonra Yol-Ýþ yönetimine baský yaparak aracý 60 bin YTL’ye üzerine aldýðý iddialarýna da yanýt verdi.

Aracý diðerleri gibi aldým
    Dört yýlýn doldurulmasý halinde araçlarýn yarý fiyatýna satýldýðýný, diðerlerinde olduðu gibi kendisine de ayný uygulamanýn yapýldýðýný söyleyen Meral, araca kendisinin binmediðini, oðluna býraktýðýný ifade etti.

Mustafa Meral’in kolej mezunu olduðunu, üniversite son sýnýfta okuduðunu belirten Meral, "Bu konum, babadan oðula geçiyor gibi olmuyor mu" sorusu üzerine oðlunun sendikacý deðil, personel olduðu karþýlýðýný verdi. Eski Türk-Ýþ Baþkaný Salih Kýlýç'ý örnek gösteren Meral, þöyle devam etti:

Çalýþmayacaklar mý?

"Salih Kýlýç’a, Yol-Ýþ’ten 5 bin YTL’nin üzerinde aylýk baðlanmýþ. Ben, Yol-Ýþ’e 30 yýl hizmet ettim. Bakan olsaydým, oðluma gemi alýrdým, kimse de yazmazdý. Oðlum çay ocaðý açýyor, konu ediyorlar, haksýzlýk oluyor. Çalýþmayacaklar mý, hiçbir þey yapmayacaklar mý?"

Birçok sendikacýnýn oðlunun sendikada çalýþtýðýný belirten Meral, "Doðru, yanlýþ... Patronlar kendi oðlu dururken, baþkasýný getirir mi?" dedi.

Alýntý...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Eskiden "bal tutan parmaðýný yalar" derlerdi ama bazýlarý balý tutarken yarýsýný kendine ayýrýyor.Unutmayalým ki Allah korkusu olmayan ve tabi Allah'tan utanmayan insanýn yapamýycaðý günah, (gücü yetiyorsa) iþleyemeyeceði suç yoktur. Bu tür sorunlarýn kökeninde Ahlaki yozlaþma ve Allah'tan korkmama (sakýnmama) vardýr. Bu tür þeylerin önüne geçmek için hangi reçeteyi uygularsanýz uygulayýn baþarýlý olamazsýnýz.Týpký yýllardýr ülkemizde olduðu gibi. Çare tek ama görmek çoðumuzun iþine gelmiyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Gözlerim yaþardý, yukarýdaki yazýyý okuyunca. Ya, bizler emekli olunca nedense kimse ahde vefa edipte eksradan çalýþma ortamý sunmuyor. Bir emekli maaþýyla sürün Allah sürün. Her zaman dediðim gibi millet olarak küçük birer þark kurnazýyýz. Bayram efendi minareyi kýlýfýna sokamadý. Eveleyip geveledi. Bir insanda utanma, arlanma olmayýnca yüzler köseleye dönüyor böyle.
    Saygýlar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri