REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 6/6 İlkİlk 123456
54 sonuçtan 51 ile 54 arası

Konu: Şair ve Yazarların Biyografileri...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    1964, Bilecik-Söğüt doğumlu. G. Ü. Basın Yayın Y. O.’nu bitirdi. Bir kamu kurumunda görev yapıyor. Edebiyat Ortamı dergisinin (1997-1998) yayın yönetmenliğini yaptı ve dergiyi 12 sayı çıkardı. Kökler dergisinin kurucuları arasında yer aldı, derginin yayın danışmanlığını yaptı.

Edebiyat Ortamı ve Kökler dışında Kelime, İkindi Yazıları, Dergâh, Yedi İklim, Hece, Atlılar gibi dergilerde şiir ve yazıları yayımlandı.

Yayımlanmış eserleri: Sürgün ve Atlas (şiir / 1999), Bir Yangın Tenhası (şiir / 2004), Barbar Senfoni (şiir/2006), Yazıyla Solumak (eleştiri / 2002).

Kullanıcı Bilgi Menüsü

1956 yılı Kırıkkale doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamlamış. Yüksek öğrenimini Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde tamamlamıştır.
    Serbest mali müşavirlik, dershane işletmeciliğinde bulunmuş.
    Devletin çeşitli kademelerinde şef, müdür, daire başkanı ve müfettiş olarak görevlerde bulunmuş. Halen bir kamu kesiminde bu görevine devam etmektedir.
    Evli ve 2 çocuk babasıdır.
    Yayın hayatında iki adet kitabı bulunmaktadır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 1944 yılında Sivas ili Divriği ilçesi Mursal köyünde dünyaya geldi. 1958 yılında bağlama çalmaya başladı. Bağlamaya ilişkin temel bilgileri köyünde bulunan Abbas ustadan öğrendi. İlk yıllarda başka aşıkların eserlerini ve yöresel türküleri seslendirdi.

1969 yılında ilk plağı olan 'Asrı gurbet harab etmiş köyümü' çıktı. Bugüne kadar 103 plak ve 87 kaseti yayınlandı. 2160 eseri bulunmakta ve bunların 550 tanesi başka sanatçılar tarafından seslendirildi.

1969 dan bu yana sadece kendi eserlerini seslendiriyor. Eserlerini hazırlarken genellikle
    önce şiir olarak yazıp sonra onları besteliyor. Ancak doğaçlamada çalıp söylüyor, 1971 yılında İstanbul Tepebaşında yapılan ve tüm ozanların katıldığı bir atışma yarışmasında birinci seçildi.

Geçim sıkıntısı nedeniyle göç etmek zorunda kalır ve 1973 de Ankaraya yerleşti.

Aşık Veysel ve Aşık Mahzuni onu en çok etkileyen aşıklardır.

Uzun sap bağlama çalıyor ve bağlamasını hüseyni düzenine akort ediyor.

'Baykuşlara kalan köy' ve 'Sorma efendim' adında iki kitabı yayımlandı ve diğer eserlerini de 10 cilt kitap halinde yayınlamayı düşünmektedir.

Memur emeklisi ve 4 çocuk babası olan Ali Kızıltuğ halen Ankara'da ikamet etmekte ve kendisini şöyle özetliyor: 'Ne yarimden vazgeçtim, ne sazımdan vazgeçtim, ne de vatanımdan vazgeçtim. Nasıl Mursal'dan geldiysem, o nazlım, sefil, tertemiz bir köylü çocuğu isem şimdide aynıyım...'.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

1981, Samsun doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu. Özel bir eğitim kurumunda çalışıyor. İstanbul'da yaşıyor.

Sayfa 6/6 İlkİlk 123456

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri