Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: ölüp Dirilen Genç

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Smileys Allgemein 087 ölüp Dirilen Genç

Ölüme teðet geçenlerin anlattýklarý ise her zaman ilgi ve merak konusu oluyor. Býçaklý bir saldýrýda aðýr yaralanan 22 yaþýndaki Halil Karaca’nýn kalbi tam beþ kez durmuþ.

Denizlili 22 yaþýndaki Halil Karaca ölümü teðet geçenlerden. Ameliyatta kalbi beþ kez durup çalýþmýþ, ölüp ölüp dirilmiþ. Þunlarý anlatýyor:
    “Çölde yürüyormuþ gibi hissettim. Uçsuz bucaksýz bembeyaz bir yerdi. Çöle kar yaðmýþ gibiydi. Bir þey görmek bir ses duymak istedim. Yoktu.”

Tam beþ kez öldü dirildi

Býçaklý bir saldýrýda aðýr yaralanan 22 yaþýndaki Halil Karaca ameliyatta geçirdiði anlarý anlattý: Bilinmezliðin ortasýnda yürüyordum, beyaz bir kar çölü kaplamýþtý.

Ýnsanoðlu için en büyük gizlemlerden biri de ölümdür. Tarih boyunca ölüler için düzenlenen törenlerin her toplum için farklý anlamlarý oldu. Geçmiþte ve günümüzde ölümden sonra neler yaþandýðý konusunda birbirinden farklý yorumlar yapýlýyor. Kimilerine göre bu bir kurtuluþtu ve ölen kiþi son yolculuðuna coþku ile uðurlanmalýydý.

Tek tanrýlý dinlerde ise ölüm sadece maddi dünyanýn sonuydu. Bedenden ayrýlan ruhun tanrýya ulaþana kadar geçireceði bir serüven vardý. Metaryalist görüþe göre ise ölüm, enerjinin bitiþiyle gelen mutlak bir sondu. Ancak nasýl düþünülürse düþünülsün, öbür dünyayla ilgili en küçük bir iþaret bile insanlarýn heyecanlanmasýna yetiyor. Geçirdikleri rahatsýzlýklar, ameliyatlar ya da kazalar sýrasýnda klinik olarak bir süre ölü kabul edilenlerin týbbi müdahalelerle yaþama döndürüldükleri kýsa süre içinde yaþadýklarý parapskilojide “ölüme yakýn deneyimler” olarak adlandýrýlýyor.

ARTIK KALBÝ DURMUÞTU

Ölüme teðet geçenlerin anlattýklarý ise her zaman ilgi ve merak konusu oluyor. Bu deneyimi yaþayanlarýn anlatýmlarýnda ortak özellik beyaz bir ýþýk görmeleri ve daha önce yaþamadýklarý bir rahatlama duygusu hissetmeleri. Parapsikologlara göre bu kýsa süre içinde insanlar öteki dünya ile karþýlaþýyor ve ölümü tecrübe ediyorlar. Denizlili 22 yaþýndaki Halil Karaca’nýn yaþadýklarý da, “ölüme yakýn deneyim”lerden biri… Denizli’nin Karþýyaka Mahallesi’nde yaþayan iþçi Halil Karaca, 5 Nisan günü evinin önünde hiç tanýmadýðý dört kiþinin býçaklý saldýrýsýna uðradý. Sýrtýndan ve kalbinden aldýðý býçak darbeleriyle aðýr yaralanan Karaca, hastaneye kaldýrýldý. Hastaneye gittiklerinde Karaca’nýn kalbi durmuþtu. Doktorlarýn müdahalesiyle kalbi yeniden atmaya baþladý. Bu hayata ilk dönüþüydü. Karaca’nýn kalbiameliyat sýrasýnda da dört kez daha durdu. Her seferinde müdahalelerle, yaþama yeniden tutundu. Karaca’nýn tedavisi hala devam ediyor. Beþ kez kalbi duran ve buna karþýn hayatta kalabilen Karaca’nýn anlattýklarý hayli ilginç:

KAR YAÐMIÞ BÝR ÇÖL

“Yaþadýklarýma bin anlam veremiyorum. O gün evimin önünde bekliyordum. Tanýmadýðým dört kiþi yanýma geldi. Ne olduðunu bile anlamadan beni sýrtýmdan býçakladýlar. Ben önce farkedemedim. Elime kan gelince beni býçaklayanlara döndüm o zaman kalbime býçak darbesi gelmiþ, akciðerim de zarar görmüþ. Doktorlarýn anlattýðýna göre, býçak darbeleri çok riskli olan kalp bölgesine geldiði için kurtulma þansým yüzde bir ikiymiþ. Dört saat süren ameliyatým boyunca da zaten beþ kere kalbim durmuþ doktorlar beni hayata döndürmüþ. Halil Karaca o aný þöyle dile getiriyor:

Ameliyattayken, çölde yalnýz baþýna yürüyormuþum gibi hissettim. Ucu bucaðý gözükmeyen bir yer. Sonu yok, baþlangýcý yok. Bir bilinmezliðin tam ortasýndayým. Sanki çöle kar yaðmýþ gibiydi. Bembeyaz bir yerde yolculuk yaptým ve hiç kimse yoktu. Bir cisim görmek istedim bir ses duymak istedim hiçbir þey göremeden duyamadan bilinmezliðin içinde kaldým. Zaten bir þey düþünemiyorsunuz.

Tam bir þeyler düþünecektim acý hissettim. Sonra ince bir ses ‘hayata döndü, kalbi çalýþtý’ dedi. Ameliyathanedeki sesleri duymaya baþladým. Sonra gözümü açtým bir sürü ýþýðýn altýndayým, etrafýmda koþuþan birileri var. Kimi bana ilaç veriyor, kimide benim için bir þeyler taþýyordu. Sonra yine kendimi kaybetmiþim. Gözümü yoðun bakýmda açtým. Doktorlar bana ‘kurtuldun’ dediler….”

Kullanýcý Bilgi Menüsü

paylaþým için teþekkürler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

teþekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri