Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: Kredi kartlarýnda hakkýnýzý mutlaka arayýn

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Muhahaha Kredi kartlarýnda hakkýnýzý mutlaka arayýn

15 09 2008
    Kredi kartý ile ilgili yasalar son dönemde tüketici lehine yeniliklerle deðiþtirildi. Haklarýnýz olduðu halde müracaat etmeme yanlýþýna düþmeyin. Sözleþmeleri mutlaka okuyun.
    Kredi kartý kullanýcýlarý birer tüketici olarak haklarý bulunduðunu asla unutmamalýdýr. Düþtüðümüz yanlýþlardan birisi de haklarýmýzý araþtýrmamak ve bankanýn her dediðini doðru kabul edip razý olmak. Oysa gerek Tüketici Kanunu gerekse Kredi Kartý Kanunu, kart kullanýcýlarýna önemli haklar sunuyor.

Deðiþiklikler yapýlan Kredi Kartlarý Kanunu, öncelikle ödeme sisteminde bir dizi yenilik getirdi. Limitler ve sözleþmelerdeki yeniliklerle, tüketicinin lehine geliþmeler oldu. Daha önce sözleþmeler tek taraflý yapýlýyor ve okunmayacak kadar küçük puntolarla yazýlýyordu. Yeni kanunun getirdiði en önemli deðiþikliklerden biri de bu oldu. Sözleþmeler 2 nüsha olarak düzenlenecek ve tüketiciye de verilecek.

Ayrýca sözleþmelerdeki yazýlar da rahatlýkla okunabilmesi için 12 punto olarak hazýrlanacak. Sözleþmede tüketici aleyhine bir madde olamayacak. Zaten bu tür maddeler Tüketici Mahkemeleri'nden geri dönüyor. Sözleþmelerde her türlü faiz açýkça belirtilecek. Daha önce buralar boþ býrakýlýyor ve banka tarafýndan dolduruluyordu. Bütün bu haklarýnýzý bilmenizde fayda var.

Kart kullanýcýlarý, özellikle yapýlan yanlýþlýklarý küçük görerek itiraz etmiyorlar veya üstünde durmuyorlar. Genelde kullanýcýlar arasýnda 'ben itiraz etsem ne olur nasýl olsa beni haksýz çýkartýrlar' anlayýþý hakim. Bu düþünceleri mutlaka deðiþtirin.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ben kredi kartý kullanacak kadar ahmak deðilim.kredi çekmem borç almam taksitle mal alýpsasatmam.çek-senet-kredi kartý ile gelenleri hemen kovarým.kargadan baþka kuþ tanýmam.nakit paradan þaþmam.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý satelcom Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    ben kredi kartý kullanacak kadar ahmak deðilim...........
    yazdýklarýna dikkat et.sanki kredi kartý kullananlar ahmak bir sen akýllýsýn.akýllý ol.üslubuna dikkat et

Kullanýcý Bilgi Menüsü

paylaþým için teþekkürler.okuma alýþkanlýðýmýzý geliþtirmek zorundayýz.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý satelcom Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    ben kredi kartý kullanacak kadar ahmak deðilim.kredi çekmem borç almam taksitle mal alýpsasatmam.çek-senet-kredi kartý ile gelenleri hemen kovarým.kargadan baþka kuþ tanýmam.nakit paradan þaþmam.
    sen bayaaa akýllýymýþsýn ya

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bana göre akýllýca kredi kartý kullanýrsan çok faydalý ama kullanamassan göçersin harcarken devamlý olarak ödeyeceðim diye düþüneceksin o zaman dakkat edersin( tabi ben dikkatli kullandýðým için ahmak deðilim )
    :clap2:::present::puah:
    http://img117.imageshack.us/img117/731/cfv48319gq6.png
    türksün her zaman türklüðünü göster

Kullanýcý Bilgi Menüsü

selam arkadaþým uslubun hiç hoþ deðil bence enkýsa zamanda kart kullanan arkadaþlardan ve form üyelerinden özür dilemendir umarým birdaha yorum yazarken dikkat edersin saðlýcakla

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ahmak kelimesi aðýr kaçmýþ.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yine konu yanlýþ yere acýlmýþ suleyman bey artýk konularýnýzý lütfen dogru düzgün yerlere acýn.

Biraz anlayýþ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri