Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Kazým Kanat yoðun bakýmda!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Kazým Kanat yoðun bakýmda!

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kazým Kanat yoðun bakýmda!

Spor medyasýnýn önemli ismi Kazým Kanat Amerikan Hastanesi'ne kaldýrýldý. Kazým Kanat'ýn durumunun kritik olduðu ve solunum cihazýna baðlý olarak yaþadýðý öðrenildi.

Öte yandan Kazým Kanat'ýn askerde bulunan oðlu da Ýstanbul'a çaðýrýldý.

Kazým Kanat'ýn zatürre nedeni ile hastaneye kaldýrýldýðý, rahatsýzlýðýnýn daha önce tedavisini gördüðü kanserle ilgisi olmadýðý belirtildi

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Geçmiþ olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kazým kanatýn organlarýnýn 3/1 alýnmýþtý zaten dr yaþamaz derken o inatla yaþýyordu geçmiþ olsun umarým bir an önce iyileþir
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

geçmiþ olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

allah acil þifalar versin

Kullanýcý Bilgi Menüsü

UFUK GÜLDEMÝR'ÝN ÖLÜMÜ KANSER HASTASI KAZIM KANAT'I NASIL ETKÝLEDÝ

Ufuk’ta gördüm çünkü, cenaze günü arkasýndan aðlayanlarýn yarýsý, hayat boyu onun aleyhine konuþmuþtu. Kesinlikle benim ölümümde de böyle olacak. Ama önemli deðil...
    24 Haziran 2007 Pazar 13:45

Ey ölüm... Erkeksen burada çýk karþýma...

Ayþe Arman

Birkaç ay önce, hayatýný deðiþtirmeye karar veriyor. Bir yelkenli ile bir Citroen Deux chevaux alýyor. Bir de köpek. Ver elini Bodrum. Raký, balýk, deniz vazgeçemediði ***ifler. Ýnanýlmaz, neþeli, dinamik ve diri biri. Hayatla ve kendisiyle dalga geçen biri. Küpe takmak istiyor. Çünkü onun için küpe, özgürlük, baðýmsýzlýk demek. Bundan sonra yaþamak istediði hayatýn simgesi. Artýk baþkalarý için deðil, sadece kendi dilediði gibi yaþamak istiyor. Saçýný da at kuyruðu yapmak istiyor. Bir saçýn o kadar uzamasý, 3-4 yýl anlamýna geliyor. Aslýnda yaþam süresini uzatabilmek için, saçýný uzatmak istiyor. Bir günlük hayatý 3 günmüþ gibi yaþýyor. Sabahlarý 6’da teknesinin kýçýna oturuyor,

güneþin doðuþunu seyrediyor, ne kadar muhteþem olduðunu yeniden keþfediyor. Her þeye ama her þeye farklý bir gözle bakýyor. Yapamadýðý ne kadar çok þey varsa, yapmak istiyor... Neden? Çünkü 99’da baðýrsak kanserine yakalanýyor, arkasýndan da kanser neredeyse bütün organlarýna sýçrýyor. 6 ameliyat geçiriyor. Dalaðý böbreði, ciðerlerinden biri ve karaciðerinin 5’te 4’ü alýnýyor. Þu anda geride sadece bir akciðeri var. Ve kanser, ona da sýçramýþ durumda. "4 ay hastane odalarýnda yaþamaktansa, 2 ay burada Bodrum’da olmayý tercih ederim" diyor. Bütün tedavileri reddediyor. Ölüme meydan okuyor. "Ey ölüm, gel beni burada al kolaysa" diyor...

Bu röportaj için sizi beklemek zorunda kaldým... Hangi meyhanedeydiniz... Ne yediniz?

- Yusuf’un meyhanesindeydim, Bodrum’un en iyilerindendir. Tavsiye ederim. Karþýdaki balýkçýdan, balýðý seçiyorsun, dilediðin gibi piþirtiyorsun. Aþçý Aðrýlý ama sorun deðil, çünkü balýklarý Girit usulü piþiriyor. Parmaklarýný yersin, o kadar nefis oluyor. Ben Kaya buðulama yedim. Kaya, buraya özgü, inatçý bir balýk. Ben balýðýn bile inatçýsýný severim. Gider kayalarýn içinde saklanýr, ölür ama yine de çýkmaz. Ýþte onun buðulamasýný yedik. Bizzat gittim içeri baktým nasýl piþiriyorlar diye. Tabii ki defne yapraðýný unutmadýk, hafif bir zeytinyaðý, domates, patates, sarmýsak ve çok az soðan. Aman ha, kendi suyunda piþecek. Ýçine yarým bardak beyaz þarap da koyarsan, mükemmel olur...

Peki ne içtiniz?

- Sorulur mu? Herhalde raký caným. Bodrum burasý, Bodrum!

Sizin için hayatýn ***ifleri neler?

- Ýþini iyi yapmak, tekne, yelken, dostlar ve deniz tabii...

Oldum olasý iyi miydi deniz ile aranýz....

- Yok, hayýr. Ben Maraþ’ýn bir köyünde doðdum. Deniz yok, nehir yok, dere yok. Bir tek sularýn doldurduðu kanallar vardý. Ýlk gürül gürül akan suyu Ceyhan Nehri’nde gördüm. 10 yaþýnda filandým. Küçücük çocuklar tepelerden atlayýp yüzüyorlardý, bana da sordular: "Yüzme biliyor musun?" Utandým, bilmiyorum demeye. "Tabii" dedim ve bir aðaçtan suya atladým, sonra kendimi hatýrladýðýmda bana suni tenefüs yapýlýyordu...

Peki deniz tutkunuz ne zaman baþladý?

- Ortaokulu ve liseyi Ýskenderun’da okudum. Denizi ilk defa 15 yaþýnda gördüm, þok oldum. Saatlerce denize baktým ve seyrettim. Yakýn arkadaþlarým vardý. Ýþte onlarla fýrtýnalý havalarda sandallarla açýlýr, yelken yapmaya çalýþýrdýk. Herkes teknesini karaya çýkarmaya çalýþýrken, biz küçücük sandalýmýzdaki suyu boþaltýrdýk. Gençlik iþte. Taa o yýllardan beri, aþýrý bir deniz tutkum var. Hayatým boyuncada deniz kenarýnda evler tuttum. Yeter ki, biraz da olsa denizin, gemilerin, teknelerin sesini duyabileyim...

Bu arada bir de tekne almýþsýnýz hayýrlý olsun....

- Sað olun. Birkaç ay evvel tamamen farklý bir hayat yaþamaya karar verdim. Daha doðrusu hayallerimi gerçekleþtirmeye karar verdim. Hayatýn en acýmasýz þeylerini yaþadým, þimdi de hayallerimi yaþýyorum. Var mý? Gittim kendime bir yelkenli satýn aldým, bir de serseri arabasý döþavo. Köpeðim de var. Kim tutar artýk beni. Karým da yanýmda, dostlarým da var. Artýk Bodrum’da Allah ne kadar ömür verdiyse yaþayacaðým. Ama istediðim gibi yaþayacaðým...

KÝM UÐRAÞACAK ÞÝMDÝ BU KANSERLE

Siz daha önce nasýl yaþýyordunuz ki?

- Kafama göre yaþadýðýmý söyleyemem. Ben hep geleceðe yatýrým yaptým. Zaten gazeteci adam nasýl yaþayacak? Bir sürü gerilim. Herhalde onlar beni fazlasýyla yýprattý. Mesleðimi hep çok sevdim ama sýkýntýlarýný da çektim. Haftanýn 6 günü maç var, masalarýn üzerinde uyurduk, teknoloji nerede o zaman, en zor koþullarda haberleþirdik. Rahatlýk yeni yeni oldu. Tabii bu arada ben ailemi çok ihmal ettim, çocuðum hastalandý onun yanýna gidemedim. O zaman para yüzü de görmezdik. Bir gazeteci tekne alacak parayý nereden kazanacak? Sadece evin kirasýný ver, mutfak masraflarýný ver, kimseye muhtaç olma. Sonra, sonra biraz deðiþti. Tam mesleðin ***fini sürme yaþýndayken de baþýma bu hastalýk geldi...

Ýlk kanser teþhisi ne zaman, nasýl kondu?

- 99’da annem Bodrum’da tatildeydi. Abime "Benim kalbim rahatsýz, beni Ýstanbul’da doktora götür" diyor. Benim yanýma Ýstanbul’a geldi. Hemen gittik hastaneye, annem muayene oldu, testler yapýldý hiçbir sorun yok. Ben de hastaneye gelmiþken, "Benim de bir problemim var" dedim, "Beþiktaþ kampýnda top oynarken kýçýmdan kan geldi..." "Futbol oynarken yýrtýlmýþ, sert hareket yapmýþsýn" dediler, "Bu gece hastanede kal, dikelim..." Fakat bir gariplik var, herkesin suratý bir karýþ. Yanlýþlýkla odaya gelen temizlikçi söyledi, "Abi haberin yok mu? Sen kanser olmuþsun! Baðýrsak kanseri..." Nasýl yani? Sonra karým ve oðlum kendini koyverdi. Herkes aðlýyor. Arkadaþlar gelmiþ, aþaðýsý aðlama duvarý. "Bir dakika sakin olun kardeþim!" dedim. Onlarý sakinleþtirmeye çalýþýyorum ama bir taraftan da "6. kattayýz, acaba atlasam da kurtulsam mý?" diyorum, kim uðraþacak þimdi kanserle?" Bir ara sabaha karþý odada yalnýz kaldým, pencereyi açtým, tam karþýmda bir camii var ve birden ezan okunmaya baþlandý. Bu sanki bana bir mesajdý: "Bu caný sana Allah verdi, o geri alacak!" Pencereyi kapattým ve sonuna kadar savaþmaya karar verdim.

Sonra?

- Ameliyat oldum. 9 saat süren bir ameliyat. Ýyi de geçti. Tüm Türkiye’ye "Kanseri yendim" dedim. Gazeteye diziler yazdým. Acayip iyiyiz, mutluyuz. Bir yýl geçti, bende tuhaf bir þeyler var, sanki vücudum bakýr gibi, geceleri iyi deðilim, ayaklarým aðrýyor. Tekrar doktora gittim, "Bir senedir test yapýlmadý mý?" dedi, "Hayýr." "Gel bir bakalým." Testler bir yapýldý ki, durum felaket. Karaciðere sýçramýþ. Doktorun suratý allak bullak. "En iyi ihtimalle yaþama sürem nedir?" dedim. "6 ay" dedi. "Ameliyat?" "Valla, mucize olur, çünkü hastalýðýn sýnýrlarý aþmýþ." Karý koca çýktýk dýþarý Cerrahpaþa’da bahçede bir taþýn üzerine oturduk. Karým bir sigara yaktý, "Bir tane de bana ver" dedim, tereddüt etti, çünkü sigarayý býrakmýþtým, "Ulan zaten 6 ay ömür biçiyorlar. Ýçmesem kaç yazar?" dedim. Ama bir nefes aldým, "Hadi kalk, savaþa devam. Ýçmeyeceðim..." dedim. Sonra, karaciðerden akciðere sýçradý. Ben yine ölmedim. Akciðerimi aldýlar, karaciðerimin 5’te 4’ünü aldýlar. Sonra böbreðe sýçradý, sað böbreði aldýlar. Son durum þu: Tek akciðerim kaldý... Ve ona da sýçramasýn mý?

PORTAKAL ALIRKEN KIÇI KIRIK YAZAR OLDUM

Çok fena, çok fena...

- Ama hayat bu. Doktora gittim "Þansým ne?" dedim. "Ýyiyi mi kötüyü mü istiyorsun?" dedi. "Kötüyü söyle önce" deyince, "Yaþama þansýn yüzde 1" dedi. "Ýyi ne peki?" "Yüzde 4." "Ne yapacaðýz?" "Savaþa devam." Kemoterapi oldum. Mucizeler yarattýk, yüzde 80’e çýktý yaþama umudum, sonra birden tekrar kötüledim, 3 aylýk bir kür daha yaptýlar, "Son umudumuz bu" dediler. O arada, balkondan portakal alayým derken kalçamý kýrdým. Ayaðým kaydý, havada uçtum, kýçý kýrýk yazar oldum. Haydaaaa, yine ameliyat. 6 ay hastanede kaldýktan sonra, "Yeter!" dedim. Madem kanserimle ilgili de yapýlabilecek bir þey yok artýk, o zaman ver elini Bodrum... Þimdi baðrýmý açtým, rüzgara karþý bekliyorum. 6 ay doktorlarla hastanede yaþamaktansa, 2 ay ben raký balýk ve dostlarýmla yaþarým...

99’da kansere yakalandýnýz. Bu süre zarfýnda ne öðrendiniz?

- Hayat o kadar güzelmiþ ki, ben hayatýn ne kadar deðerli olduðunu anladým. Her gün yeni bir þey öðreniyorum, tatmadýðým ne duygu varsa tatmaya çalýþýyorum. Ufuk’u eleþtiriyorlardý nasýl gidip hayvanlarý öldürüyor diye, ben onu en iyi anlayanlardan biriydim, çünkü ben de yapýlabilecek ne varsa, çýlgýnca yapmak istiyorum. Beni mutlu edebilecek her þeyi keþfetmek istiyorum. Ben hayatýmýn en saðlýklý dönemlerinde bunlarý nasýl göremedim? Þimdi yelkenlimi açýp arkadaþlarýmý gezdirirken, o kadar mutlu oluyorum ki. Bir günü 3 gün gibi yaþýyorum. Güneþin doðuþunu, batýþýný, dolunayý, balýklarý, kuþlarý, rüzgarýn, denizin sesini farklý algýlýyorum. Rüzgarý hissediyorum. Rüzgarýn yettiði yere kadar zaten. Rüzgar bittiði zaman yelken de iniyor....

Ufuk’un ölümü sizi çok mu sarstý?

- E tabii. Ýki kanser türü var, pankreas ve akciðer, sonunda götürüyor. Onu yenen yok. Hep konuþuyorduk Ufuk’la. Ama ben zannediyordum ki, ikimiz de yeneceðiz. Ufuk savaþý kaybetti. O yüzden ben de buraya geldim. Dedim ki "Kanserle savaþ alanýmý kendim seçeyim. Düþmanýmla kendi güçlü olduðum yerde savaþayým. En güçlü olduðum yer de burasý, denizin üstü..."

Tören-mören bir þey düþündünüz mü?

- Tabii ki arkamdan neler konuþulacaðýný merak ediyorum. Dinleyemeyeceðim, orada olamayacaðým için de üzgünüm. Ufuk’ta gördüm çünkü, cenaze günü arkasýndan aðlayanlarýn yarýsý, hayat boyu onun aleyhine konuþmuþtu. Kesinlikle benim ölümümde de böyle olacak. Ama önemli deðil...

KÝMMÝÞ APTAL

Ben tembel bir öðrenciydim. Düþünün matematiðim 1, liseyi bitiremiyorum. Matematik hocamýzýn adý Molla Bey’di. Bir gün elinde kýrmýzý boya okulun duvarýna, "Bu okulun en aptal öðrencisi Kazým Kanat" yazdý. Kendimi nasýl kötü hissettim, anlatamam. Ama sað olsun beni seven arkadaþlarým vardý, gece gündüz çalýþtýrdýlar, matematikte okul birincisi olarak mezun oldum. Molla öðretmen, "Eðer sen bu okulu bitirebilirsen, ben bu yazýyý dilimle silerim" demiþti. Bütün okul adamýn bunu yapmasýný istedi, çýktý sadece dilini deðdirdi. Ama o da bir þeydi. Ben Molla Öðretmeni öldürmek için planlar yapmýþtým. Motosikleti vardý, gizlice frenlerini boþaltacaktým ya da dinamit baðlamayý düþündüm, motoru çalýþtýrdýðýnda havaya uçacaktý. Ama sonra fark ettim ki, o öðretmenin o yazýsý, benim için hayatýmýn dönüm noktasý oldu. O gün anladým, bir þeyi baþarmak istiyorsan, çalýþacaksýn. Armut piþ aðzýma düþ yok...

BIRAK KENDÝLÝÐÝNDEN DÜÞSÜN

Hayýr teslim olmak yok. Ama yapýlabilecek hiçbir þey de kalmadý. Adamýn biri doktora gitmiþ, "Neyim var?" demiþ. "Frengi" demiþ doktor. "Peki ne yapacaksýnýz?" "Keseceðiz." "Olur mu öyle þey" demiþ. Bir baþka doktora gitmiþ, "Nedir durumum?" Yine "Frengi, keseceðiz." Baþka bir doktora gitmiþ, "Sen de mi keseceksin?" "Hayýr, hayýr" demiþ, "Niye keseyim, harikasýn." "Peki ne olacak?" "Merak etme, kendiliðinden düþecek..." Benim durumum da iþte böyle...

UÐURUM KARIMIN KOLYESÝ

Ýlk ameliyatta, karým boynundan kolyesini çýkarttý, koluma taktý, öbür tarafa gidiyorum ya, istiyor ki ondan bir þey olsun yanýmda. Ameliyat çok iyi geçti, o kolye benim uðurum oldu. Bir tek ameliyatta takmadým, onda da az kalsýn ölüyordum...

ÖLÜMLE TANIÞIRIM

Ölüm beni tanýr, arkadaþým gibidir. Pek çok kez beni yoklamýþ, ama hep yanýmdan teðet geçmiþtir. Çocukken kamyon geçti üzerimden. Ben tam ortasýnda kaldým, mucize eseri bir þey olmadý. Sonra askerde paraþüt komandosuydum, paraþütü yanlýþ baðlamýþým, öyle atlasam bittiydi, son anda fark edildi. 99’dan beri kanserim. Neredeyse, bütün organlarýmý aldýlar. Geriye bir akciðerim kaldý. Kanser ona da sýçradý. Hálá hayattayým. Bende oldum olasý bir gariplik vardýr yani.
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

þahsen severim kendisini.
    Ama bence kanserle her ne kadar baðlantýsý olmasada bu tarz jastalýklarda kanser hemen kendini gösteriyor.. Çok yakýnlarýmda bunu gördüm. umarým kötü haber gelmez...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

geçmiþ olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

inançsýzdý sanýrým ama parayla imanýn kimde oldugu belli olmazmýþ ama yinede duamýzý edelim. allah imanlý ölüm nasip etsin kendisine cümlemize.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Allah acil þifalar versin...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri