Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Ýmam Hatip'e rahip öðretmen

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon12 Ýmam Hatip'e rahip öðretmen

Ýmam Hatip'e rahip öðretmen

21 Eylül 2008

Bir ilke imza atacak uygulama... Medeniyetler Ýttifaký açýlýmý, Milli Eðitim Bakanlýðý’nýn müfredatýna da girdi.
    Medeniyetler Ýttifaký açýlýmý, Milli Eðitim Bakanlýðý’nýn müfredatýna da girdi. Ýmam Hatip Liseleri ve Anadolu Ýmam Hatip Liseleri’nin bu yýlki müfredatýnda çarpýcý bir açýlým yapýlarak bu okullarda okutulan Karþýlaþtýrmalý Dinler Tarihi dersinde imam adaylarýnýn Ýslamiyet dýþýndaki dinleri bizzat temsilcilerinden dinlemelerinin yolu açýlacak.

Milli Eðitim Bakanlýðý, Ýmam Hatip Liseleri’nin 12. sýnýfýnda görülen Karþýlaþtýrmalý Dinler Tarihi dersinin programýndaki etkinliklere bir ilke imza atacak uygulama örnekleri koydu. Bu derslerde imkan varsa Hýristiyan ve Musevi din adamlarýnýn sýnýflara davet edilerek bizzat dinlerini anlatmasý
    saðlanacak.

SÝNAGOG VE KÝLÝSELERE GEZÝ

“Ýnsanlýða gönderilen ve günümüzde de mensubu olan Yahudiliðin, Hýristiyanlýðýn ve Ýslamiyetin inanç, ibadet ve ahlakla ilgili öðretilerinin, saðlýklý bir þekilde öðretime konu yapýlmasý önemli bir husustur. Karþýlaþtýrmalý Dinler Tarihi dersinde böyle bir ünitenin yer almasý bu amaca azami derecede katký saðlayacaktýr” denilen ders programýnda “Misafir Haham ve Rahip Hoca” etkinliði þu ifadelerle önerildi:

* Dinlerde mabet konusu anlatýlýrken çevredeki kilise, sinagog (havra) ve camilere geziler düzenlenmeli, görevli din adamlarýndan bilgi alýnmalýdýr.

* Mümkünse diðer dinlerin din adamlarý derse davet edilip konuyla ilgili görüþleri alýnmalý veya öðrenciler bu kiþilerle söyleþi yaptýrmaya teþvik edilmelidir.

* Hac konusu iþlenirken Kudüs, Mekke, Roma, Benares gibi hac merkezlerinin ve orada hac yapan insanlarýn resimleri temin edilip öðrencilere gösterilmelidir.

* Öðrencilerin dinlerin ibadet mekânlarýný tanýmalarý ve saygýnýn öðretilmesi saðlanacak.

(Akþam)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ben pek olumlu bulduðumu söyleyemem bu uygulamayý

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri