Formülü kanýtlayana 50 bin YTL
21 Eylül 2008
ANKA
Daha önce Milli Eðitim Bakanlýðý’na (MEB) bir formül göndererek, formülü kanýtlayana 10 bin YTL vereceðini açýklayan Mehmet Bayraktar isimli vatandaþ, MEB’e yeni formüller göndererek bu formüllerin kanýtlanmasý halinde de 50 bin YTL vereceðini taahhüt etti.
Milli Eðitim Bakanlýðý’na daha önce noter onaylý bir yazý göndererek bir formül gönderen ve formülü kanýtlayana 10 bin YTL vereceðini taahhüt eden Mehmet Bayraktar, bu sefer formülü zorlaþtýrarak ödülü de 50 bin YTL’ye çýkardý. Bayraktar Bakanlýða gönderdiði yine noter onaylý yazýda herhangi bir ülkeden fizik bölümlerinde görevli kiþilerin gzE=kE=mv² / 2,pE=brE=mgh, F=GMm/r²=Erk, F=kp1 q2/d², fx=mv²/2 formüllerinin doðru olduðunu kanýtlamasýný istedi. Ayrýca Bayraktar bu kiþilerin Galileo’nun h=gt²/2 baðýntýsýna ulaþýmýnýn doðru olduðunu da kanýtlamasýný istedi.
Bayraktar, bu baðýntýlarý kanýtlayanlardan ayrýca kendi formülü olan þu baðýntýnýn yanlýþ olduðunu kanýtlamasýný istedi:
“Uzayda ataletsiz, çekimsiz ortamda, birden hýzlanýmlý ve hýz artýrýmlý (ivimli, ivmeli) herhangi bir birim nicelikte olan ‘m’ kütlesinin herhangi bir birim nicelikte hýz artýrýmlý, bir süre biriminden birden ‘Z’ kez (birden çok kez) ‘t’ sürede ‘t’ kez hýz artýrýmlý olan gezinimi (hareketi) için kullanýlacak erk (Fors) niceliði (enerji) kIE=maZt, gzE=kE=maZt. Gezinim uzunluðu Uz=L=S=x=aZt²/4+at²/4+aZt/4+at/4
Birden hýzlanýmlý bir süre biriminde Z kez t sürede t kez hýz artýrýmlý yer deðiþtirim iþi de ivmeli (sayýþ dizimli) olan yer deðiþtirim Ýþ Türü Çeþidinin niceliði BHzZTHzArtYDÝþ TÇ Nði=maZt²/4+mat²/a+mat²/4+mazt/4+mat/4”
Bayraktar, bu formül ile yetinmezken, bir anda hem oluþan hem kullanýlan erk niceliðinin baðýntýsý ürE=mz²t=kIE baðýntýsýnýn da yanlýþ olduðunun kanýtlanmasýný istedi.
-“KANITLAYAMADIKLARINI KANITLARIM”-
Bayraktar, istekleri doðrultusunda 4 formülü kanýtlayana, postaya ilk verene 50 bin YTL’yi vereceðini, ayný gün gönderen olursa aralarýnda paylaþtýrýlacaðýný bildirdi. Bayraktar, ayrýca “Kanýtlayamadýðý halde kanýtladýðýný sananlar, isterler ise Ýstanbul’a gelirler, onlara deneyle ve sayýsal olarak kanýtlayamadýklarýný kanýtlayacaðým” iddiasýnda bulundu.
Bayraktar, ilgili ve görevlilerin öðrencilere sunduklarý formülleri kanýtlamak zorunda olduðunu belirterek, “Kanýtlayamýyor iseler kanýtlamayý öðrensinler, öðretsinler. Öðrenmek ve öðretmek istemiyorlar ise görevlerini býrakmalýlar ya da býraktýrýlmalý, gereði yaptýrýlmalý. Öðrenme, öðretme yetilerini, yeteneklerini yitirmiþler ise yine gereði yapýlmalý, yaptýrýlmalý” dedi.
Bayraktar, formülleri kanýtlayanlarýn, formül kanýtlarýný, Ýncirli Sokak No:6/9 (3/9) Kýlavuzçayýr Caddesi Küçükyalý-34840 Maltepe/Ýstanbul adresine göndermelerini istedi.


Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

ama fazla zor deðilmiþ hehehhe


Yer imleri