Okul yolunda þok katliam: 2 ölü 22 09 2008
Edirne'de sabýkalý bir kiþi sabah servis bekleyen öðrencilere av tüfeðiyle ateþ açtý. 2 kardeþ öðrenci yaþamýný yitirirken 1'i öðrenci 2 kiþi de yaralandý.
Edirne'nin Lalapaþa ilçesine baðlý Kalkansöðüt köyünde servis bekleyen ilköðretim öðrencilerine kurþun yaðdýran saldýrgan, 2 kardeþi öldürdü, annnelerini ve bir öðrenciyide yaraladý. Olaydan sonra kaçan saldýrganýn yakalanmasýna çalýþýlýyor.
Alýnan bilgiye göre, Kalkansöðüt köyünde anneleri Servet Atan ile birlikte servis bekleyen Burhan Atan (7) ve ablasý Özden Atan (13), Ahmet Öztürk(55) tarafýndan kurþun yaðmuruna tutuldu. Vücutlarýnýn çeþitli yerlerinde yaralan Burhan ve Özden kardaþler, olay yerinde hayatýný kaybederken anneleri Servet Atan ve yine yanlarýnda servis bekleyen Mümine Döþlü yaralandý. Saðlýk durumunun ciddi olduðu öðrenilen Servet Atan ameliyata alýnýrken, Cinayet ve tecavüz suçlarýndan 20 yýl cezaevinde yattýðý ve 3 yýl önce tahliye olduðu öðrenilen saldýrganý yakalamak için Jandarma operasyon baþlattý.
Köy muhtarý Ýsmail Döþlü, " Sabah saat 07,30 sýralarýnda öðrenciler ve anneleri servis beklerken Ahmet Öztürk evinden elinde av tüfeðiyle çýkýp ateþ etmiþ. Daha sonrada anneleri Servet Ataný vurarak ormana doðru kaçtý. Bu þahýs daha önce 1986 yýlýnda amcasýný öldürmekten cezaevine girmiþti, tahliye olduktan sonra tecavüzden tekrar cezaevine girdi ve 3 yýl önce tahliye olmuþtu. Hiç kimseyle bir problemi yoktu neden yaptý bilmiyoruz. Yaralý öðrenciler burada yaþýyordu ambulansa kadar ben götürdüm" dedi.
Okula gitmek için servis bekleyin bir diðer öðrenci Münire Öztürk, " Biz servis bekliyorduk. Annesi ile birlikte Özden ve Burhan'da biraz ilerde bekliyordu. O sýrada bir adam çýkýp önce kardeþini sonra onu vurdu. Adam ondan sonra kaçtý" dedi.

Teþekkur:
Beðeni:

Okul yolunda þok katliam: 2 ölü 22 09 2008
Alýntý

Yer imleri