Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Cenazede kadın milletvekili ön safta

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Cenazede kadın milletvekili ön safta

25 Eylül 2008 01:50

CHP li kadın en önde saf tutarak namaz kıldı! namaza duruşu, ne kadar acemi ve bu işi ilk defa yaptığının açık delili! O da erkekler gibi ellerini göbek hızasında bağladı!

Hakkari Yüksekova'da terör örgütü PPK tarafından yerleştirilen bombanın patlamasıyla şehit düşen uzman çavuş Ragıp As, memleketi Aydın'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu da, en ön safta erkekler arasında şehidin cenaze namazını kıldı.

Şehit uzman çavuş Ragıp As'ın (38) cenazesi, bugün Aydın Devlet Hastanesi morgundan alınıp memleketi Aydın'ın Koçarlı ilçesine getirildi.

Şehit As'ın cenaze namazına, Aydın Valisi Mustafa Malay, AKP, CHP, MHP Aydın milletvekilleri, CHP'li Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, resmi, sivil erkan ile üst rütbeli askerler ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

İlahiyatçılara göre uygun değil!
    CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, en ön safta erkeklerin arasında cenaze namazını kıldı. İlahiyatçılara göre ise Çerçioğlu'nun bu şekilde cenaze namazı kılması uygun değil. Abdest kadar tesettüründe namaz için gerekli olduğunu belirten ilahiyatçılar, kadının namazda erkeklerle birlikte saf tutmasının da mümkün olmadığını kaydediyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

siz o cenazelerde yaşanan atmosferin hiç yaşadınız mı bilmiyorum ama inanın insan çok fena oluyor o yüzden hep kusur aramıyalım bilen akpli kadın milletvekillerinide o cenazede görmek isterdik belki chp li vekile öğretirlerdi hele bugün israilli bir grupun ATATÜRK hava alanında yaptıkları ayini görünce önemli olanın bir olmak olduğunu düşünüyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    siz o cenazelerde yaşanan atmosferin hiç yaşadınız mı bilmiyorum ama inanın insan çok fena oluyor o yüzden hep kusur aramıyalım bilen akpli kadın milletvekillerinide o cenazede görmek isterdik belki chp li vekile öğretirlerdi hele bugün israilli bir grupun ATATÜRK hava alanında yaptıkları ayini görünce önemli olanın bir olmak olduğunu düşünüyorum
    keşke herkes ibadet şekillerini kendi düşüncelerine göre yapsa idi değilmi?
    mesela rahatsız olmadığı halde yatarken veya uzanırken namaz kılmak, oruç tutarken bazı şeylerden yiyebilmek...arada bir cinsel münasebetede girebilmek...aynı camide kadınlı erkekli kılabilmek...namaz sonunda şarkılar türküler söylemek...ne güzel olurdu dimi?
    yani hadislerde ibadet şekillerinin belirtilmesi önemli değil...bizim için nasıl uygunsa, nasıl daha zevkli olduğunu düşünüyorsak öyle yapmalıyız mı?

yahudilerin atatürk havaalanındaki ayinleri hoşuna gitmiş...
    aynı ibadeti bir grup müslüman yapsa idi...2 saf oluşturup namaz kılsa idi aynı şeyleri söylermiydin? sen söylesen bile medyanın kıyameti koparacağına eminim...ne kadar hristiyanlara benzeme konusunda adım atılsa malum kesimlerin hoşuna gidip "e ne güzel işte, bakın ibadet ediyorlar" deyiveriyorlar...ama sünnete uygun davrananlar gerici, irticacı oluyor...
    anlatabildim umarım...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hayır, ikiside yanlış. İbadette yüce Allah'ın huzuruna duruyorsun. Namaz veya ayin uygun yerlerde yapılmalıdır. Sanki o Yahudilerin yaptıkları çok mu güzel? Kadeşim ibadet yapacakasan git temiz bir yerde istediğin gibi yap. Ama bunu havaalanının kapıları eşiğinde yapmaya kalkarsan tabi ki bu namaz rikarlık namazıdır. Tıpkı o riyakar Yahudilerin yaptığı gibi. Dünya bir ayakkabının bastığı yerlerde ibadet mi olur Allah aşkına? Gördük geçenlerde hava alanında namaz kılan provakörleri. Çakallık parayla değil ya? Az ilerisinde mescit var, oraya gidip kılsa tabii kimse görmeyecek. Veya o kadınları havaalanının giriş-çıkış kapısında namaz kılmaya gönderenler utansınlar. Tabi utanacakları yüzleri varsa?
    Osman yine konuyu anlamadan arkadaşa mesaj yazmışsın. Arkadaş o Yahudilere imrenmiyor, yazıdan anladığım kadarıyla. Birliğimiz ve beraberliğimizi vurgulamak için yazmış ama verdiği örnek yanlış onunda.
    Cenaze namazlarında kadınların bulunmasına gelince, kardeşim bu namaz ayakta kılınan bir namaz. Ne olur ön safta kılarlarsa? Normal ibadet namazlarında rükuya, secdeye varılıyor tamam; ama cenaze namazlarında bir sakıncası yok. Bu konuda ilahiyatçılar da ikiye bölünmüş durumdalar. Bir kısmı kılabilir diyor; bir kısmıda kılması caiz değil diyorlar. Ve alaycı tavrın hiç hoş değil. Cenaze namazı da tıpkı bayram namazları gibi ayda, yılda kılınan bir namaz. Uyar imama ona göre kılar gider. Hatta çoğu insan bu namazların nasıl kılınacağını unutur bile. Ne var bunda alaya alınacak, onu anlamadım. Burası geneledir. Haa, kadın yanımda namaza durunca aklım, fikrim karışıyor diyorsanız ki öyle (şimdiye kadar ileri sürülen en birinci bahane bu) o zaman evinizden dışarı çıkmayın kardeşim. O nasıl akıldır ki, hiç aşağılardan yukarı bir türlü çıkmıyor?
    Saygılar.
    Konu emmi tarafından (27-09-2008 Saat 16:48 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

osman hayran kaldım valla helal sana nerede yazıyorum yan gelip yatarak yada cinsel münasebet falan sen bunu söylüyorsan ön yargılısın derim islamın iman şartlarını biliyorum zamanın da tvlerde neler gördüğümüzü hatırlatmak istemiyorum(sözde inanalardan bahsediyorum)sen öyle yapıyorsan bilemiyorum yahudileri değil senin hava alanı görevlilerini sordum işleri vardı herhalde yada bir diyet borçları vardı herhalde besleme parti görevlileri bu bunu anlatmaya çalıştım medya sizin elinizde değil mi 6 senedir yeni şafak zaman sabahın güçüne güç kattınız başkalarını suçlayacağınıza kendimize bakma zamanı NAMAZın nerede kılınaçağı belli osman abinin dediği gibi sizin isteğiniz insanları belli kalıplar içine hapsetmekse kusura bakma çünkü benim KİTAPımda ikra oku diye başladığını senin gibi akıllı bir insana hatırlatmama gerek yokdur diye düşündüm saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    osman hayran kaldım valla helal sana nerede yazıyorum yan gelip yatarak yada cinsel münasebet falan sen bunu söylüyorsan ön yargılısın derim islamın iman şartlarını biliyorum zamanın da tvlerde neler gördüğümüzü hatırlatmak istemiyorum(sözde inanalardan bahsediyorum)sen öyle yapıyorsan bilemiyorum yahudileri değil senin hava alanı görevlilerini sordum işleri vardı herhalde yada bir diyet borçları vardı herhalde besleme parti görevlileri bu bunu anlatmaya çalıştım medya sizin elinizde değil mi 6 senedir yeni şafak zaman sabahın güçüne güç kattınız başkalarını suçlayacağınıza kendimize bakma zamanı NAMAZın nerede kılınaçağı belli osman abinin dediği gibi sizin isteğiniz insanları belli kalıplar içine hapsetmekse kusura bakma çünkü benim KİTAPımda ikra oku diye başladığını senin gibi akıllı bir insana hatırlatmama gerek yokdur diye düşündüm saygılar
    "medya sizin elinizde değil mi 6 senedir yeni şafak zaman sabahın güçüne güç kattınız başkalarını suçlayacağınıza kendimize bakma zamanı NAMAZın nerede kılınaçağı belli osman abinin dediği gibi sizin isteğiniz insanları belli kalıplar içine hapsetmekse"

sana ne söylemeliyim? ne söylersem anlarsın beni?
    kardeşim ben bahsettiğin partiye üye yada sempatizanı değilim...medyam falan yok...haaa milli görüşçüyüm...ama onun eti budu ortada...
    müslüman türküm...ibadet ile ilgili bazı kurallar kaideler yokmu?
    belli kalıplar diyorsun...yahu ibadet zaten belli kalıplar içerisinde yapılan bir yakarış değilmi? kafamıza göremi yapacağız? "aa bu daha hoş oluyor" demekle olurmu bu iş? sana onu anlatmaya çalıştım sen tuttun bizi akp nin adamı yaptın başka başka şeyler yaptın...birlik beraberlik ibadetleri kadınlarla birlikte yaparakmı olur? onun yeri ayrı onun yeri ayrı..i
    stesenizde istemesenizde, beğensenizde , beğenmesenizde dinimizde haremlik selamlık vardır beyler ve hanım kardeşler.
    hiç hadis okumazmısınız? okumadınızmı? internet elinizin altında...
    okuyunuz...cenaze namazında kadınların erkeklerle aynı safta durması caiz değildir...bunun için haberi kopyaladım...bidaha bana lütfen akp li demeyin...ben milli görüşçüyüm...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bunu internetten buldum çok önemli...okuyunuz

Kadınların Cenaze Namazı Kılıp Kılamayacağı ve Bunların Saflardaki Durumu

Cenaze namazı ise farz-ı kifayedir. Cenaze namazının cemaatle kılınması şart olmadığı gibi; ister erkek, ister kadın olsun tek bir müslümanın kılmasıyla kifai farz yerine gelmiş olur. Görüldüğü üzere, gerek mükellefiyet gerek hüküm bakımından cenaze namazında kadın ile erkek arasında hiç bir fark yoktur.

Safların düzenlenmesine gelince:

İslami hükümlere göre, sadece namaz kılarken değil, ihtiyaç ve zaruret bulunmadıkça kadınların erkekler arasına karışmayıp, uygun olan ayrı bir yerde bulunmaları uygun olur. Bu itibarla ister cenaze, ister hangi namaz olursa olsun, kadınlar erkeklerle birlikte namaz kıldıkları takdirde, erkeklerden ayrı, uygun bir yerde namaza durmaları gerekir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.) namaz saflarını önce erkekler, sonra erkek çocuklar en arkada da kadınlar olmak üzere düzenlemiş;

"Namazda erkek saflarının en faziletlisi en önde olanı, fazileti en az olanı ise en arkada bulunanıdır. Kadın safların en faziletlisi ise en arkada kalanı, en az faziletlisi ise en önde olanıdır." buyurmuştur. *

Sünnet olan safların böyle olmasıdır. Sünnete uymayarak, kadınlar erkek safları arasına karışarak imama uyarlarsa, Hanefi mezhebine göre rüku ve secdeli namazlarda kadınların arkasında ve hizasında kalan erkeklerin namazları fasit olmuş sayılır. Bu duruma sebep olan kadınlar da günah işlemiş olurlar. Bu durum, rüku, ve secdesi bulunmayan cenaze namazında meydana gelirse, erkeklerin namazı fasit olmazsa da, sünnete (yani Hz. Peygamber (s.a.) 'in düzenlemesine) aykırı hareket edildiği için mekruh olur.

* Müslim, Salat , 132;Ebu Daud, Salat, 97. Tirmiz.i, Mevakıt, 52; Nesai, İmame, 32; İbn Mace, İkame, 52

Hasdisin kaynaklarına dikkat ediniz... Müslim, Ebu davud, Tırmızi...
    Doğrusu bende bu kadar açık beklemiyordum...Ama mekruh muş...
    selametle...
    Not: Kardeşim yazıyorum tam "hızlı cevap göndere" basacağımki aklıma geliyor...
    Bunları asla polemik için yazmıyorum...paylaşmak için...
    kendi doğrularımı başkalarına kabul ettirmek içinde değil...neden buna inandığımı anlatmak için...
    Burada fikirlerine katılmadığım bir çok kişinin yazdıklarından çok şeyler öğrendim...doğru yada yanlış...ama bilmeyenlerinde yazdıklarımı okuyarak "yaa gerçekten böylemişmiş"demesi yeter...
    ayrıca seviyeli tartışmalar çok güzel oluyor...ama hakaret girdimmi kabak tadı veriyor...
    tekrar selametle...
    Konu osmann tarafından (25-09-2008 Saat 23:47 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Polemik Yapıldığı ve siyaset- din etrafında gezindiği için yazılanlar
    Konu Kapanmıştır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri