Gökhan Ünal: En büyük rakibim Semih
A.A. 29 Eylül 2008 .hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Trabzonspor'un golcü oyuncusu Gökhan Ünal, Trabzonspor'u 24 sezon sonra þampiyon yapmanýn unutulmazlar arasýnda girecek bir baþarý olacaðýný söyledi. Gökhan gol krallýðýnda en büyük rakibinin ise Semih Þentürk olduðunu sözlerine ekledi.

Gökhan Ünal, Tam Saha Dergisi'ndeki röportajýnda, Kayserispor'dan ayrýldýktan sonra Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn da kendisini istediðini belirterek, “Beni gerçekten isteyen bir takým aldý. Eðer bir takým, bir futbolcuyla ciddi anlamda ilgiliyse, gerekli bonservis bedeli neyse onu öder ve oyuncuyu alýr. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , bunu yaptý. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ile de görüþmem oldu. Beni kadrolarýnda görmek istediklerini belirttiler. Ben de (Alýrsanýz seve seve gelirim) dedim ama iþ orada kaldý. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'a transferim üç gün gibi kýsa bir sürede gerçekleþti” dedi.
Gökhan, 6,5 milyon avroluk bonservis bedeli karþýsýnda kendisini nasýl hissettiði yönündeki bir soruya iliþkin olarak ise “6.5 milyon avro bana çok abartýlý bir rakam gibi geliyor. Açýkçasý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'un ne kadar ödediðini ben de tam olarak bilmiyorum, ama bence bu kadar yüksek deðil. Baský meselesine gelirsek, açýkçasý Trabzon'da ve Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'da çok güzel bir ortam buldum. Hiç yabancýlýk çekmedim. Yüksek bonservis bedeliyle gelen bir oyuncunun sýkýntýlarýna baktýðýmýzda, Güiza örneðine eðilelim. O yabancý bir futbolcu ve Türkiye'ye alýþmasý için belli bir zaman gerekecektir. Oysa benim böyle bir ihtiyacým yok. Bonservisimin yüksek olmasý da beni strese sokan bir konu deðil” diye konuþtu.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'un 24 sezondur þampiyon olamamasýnýn da kendisinde bir baský oluþturmadýðýný ve kendisine Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'a çeken þeyin de bu olduðunu kaydeden Gökhan, þöyle devam etti:
“Galatasaray, geçen sezon þampiyon olmuþ. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , evvelki sezon bu baþarýya ulaþmýþ. Onlar þampiyonluða alýþkýn. Fakat Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'u 24 sezon sonra þampiyon yapmak, unutulmazlar arasýna girecek bir baþarý olacak. (Ýþte bu kadro þampiyon oldu) denilecek. Bana öyle geliyor ki, bir kez þampiyonluk elde edilebilse, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'un hegemonyasýný kurduðu dönemler geri gelecek. Hatta sadece Türkiye'de deðil, uluslararasý alanda da baþarý yakalanacaðýna inanýyorum.”

“EN BÜYÜK RAKÝBÝM SEMÝH”

Gökhan Ünal, gol krallýðýnda þu anda kendisine ciddi rakip olarak sadece Fenerbahçeli Semih'i gördüðünü belirterek, “Semih kendini geçen sezonlar içinde çok geliþtirdi. Ýnþallah böyle de devam eder” dedi.
Bir futbolcunun böyle geliþme göstermesinin, hem Türk futbolunun önünü açtýðýný, hem de rekabeti artýrdýðýný ifade eden Gökhan Ünal, “Ben formda olduðum zaman yapamayacaðým þey yok. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'in 19 atarak kral olduðu sezon omzum kýrýldý, sakatlandým ve ilk yarýyý 4 golle bitirdim. Ýkinci yarýda ise 12 gol kaydettim. Yeri geldi sakat sakat oynadým. Gol kralý olduðum sezon 25 gol attým. Geçen sezon en kötü dönemimdi, buna raðmen 11 tane gol attým. O problemleri zaten herkes biliyor” diye konuþtu.

“GENÇLERBÝRLÝÐÝ'NDE YANAL DEÐÝL, YÖNETÝM ÝSTEMEDÝ”

Gökhan, Gençlerbirliði'nden ayrýldýðý dönemde o dönemde görev yapan teknik direktör Ersun Yanal'ýn kendisini istemediði þeklindeki söylentilerin doðru olmadýðýný ifade ederek, þöyle konuþtu:
“O daha takýmýn baþýna gelmeden ben kafamda Gençlerbirliði'ni bitirmiþtim. Çünkü yönetim beni yeterince desteklemedi. Ligde forma giyerken, beni Utku Yýlmaz adýndaki arkadaþýmla birlikte 3. Lig'e kiralýk gönderdiler. Oysa beni takýmda tutsalar, oynatsalar, ben þimdi Türkiye'de deðil Avrupa'da futbol oynuyor olacaktým. Bu durum benim 2-3 yýl zaman kaybetmeme neden oldu. Ersun Hoca geldiðinde onunla 1 ay çalýþabildim. Hiç hazýrlýk maçý da yapmadýk, sadece kondisyon aðýrlýklý idmanlar yaptýk. Hocamýz da o dönemde haklý olarak kendi istediði oyuncularý kadroya katmýþtý. Kadroda þiþkinlik istemiyordu. Ben de takýmdan ayrýlmak konusunda hevesli olunca, olaylar kendiliðinden geliþti. Özetlersek, beni istemeyen Ersun hoca deðil, yönetimdi. Sonuçta Kayserispor'a gittim ve benim için daha iyi oldu. Her þeye raðmen o sezon gitmeyip, Ersun hoca ile çalýþsaydým, bana katkýsý çok fazla olacaktý.”

“ÝSPANYA LÝGÝNÝ ÝSTÝYORUM”

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'a gelirken kendisine iki senelik hedef koyduðunu vurgulayan Gökhan, “Burada çok iyi þeyler baþarmak ve daha sonra da Avrupa'ya gitmek istiyorum. Ýspanya Ligi'ni oyun stilim için de uygun bir lig olarak görüyor ve orada oynamak istiyorum” diye konuþtu.
Gökhan, Song'un Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'a gelmesine çok sevindiðini ve bordo-mavili takýmýn onun gibi oyuncuya ihtiyacýnýn bulunduðunu belirtti.
Gökhan, Umut Bulut ile birbirlerini tamamlayamadýklarý yönündeki eleþtirilere katýlmadýðýný kaydederek, þunlarý söyledi: “Ben bu iddialara katýlmýyorum. Çünkü benzeyen çok özelliðimiz olsa bile birbirimizden farklý olduðumuz noktalar da var. Ben topla haþýr neþir olmayý daha çok seviyorum. Bazý zamanlarda orta sahaya gelip top alýyorum. Umut daha çok uzun toplarla arkaya deplase olmayý seviyor. Top saklama özelliðim fazla olmasa da duvar olmayý seviyorum. Arkadaþlarýma gol attýrmak da hoþuma gidiyor. Bu anlamda Umut ile bir uyum sorunu yaþayacaðýmýzý düþünmüyorum.”