emmi. %100 haklısın.
Bende farklı bir konuya değinicem. Kıbrısta askerlik yapmış bir çok arkadaşım var.
Hadi 1-2 tanesi dese tamam dicem. ama hepsi diyorki kıbrıs halkı Türk askerini ve Türkleri sevmiyor. Bu işte bir iş var gibi geliyor bana.
Belki ağır bir suçlama olacak ama bizim kuzey kıbrısı düşündüğümüzün yarısı kadar bile oradaki halk kendi topraklarını düşünmüyor... Yani biz ne kadar yavru vatan desekte kuzey kıbrıslılar rum olmaya - yunan olmaya daha çok meğilli gibi geliyor bana.. Bu konuyla ilgili kısa bir anımda var.
Bu yaz bodrumda tatilimi geçirdim. kaldığımız hotelde 5 6 kişilik kıbrıslı bir aile vardı. Türkçe konşuyorlar bazende rumca konuşuyorlardı. ilk başlarda gözüme iyi göründüler. ama sonradan bazı konuştuklarını duyunca bunların Türk olamayacağını düşündüm. kurdkları cümlelerde ''şu türkler- bu türkler'' gibi kelimeler geçiyordu.. ama tabi aşağılayıcı cümleler içerisinde. bizim kıbrısta denizimiz daha guzel. plajımız daha guzel. bu türklerin denizide plajıda pis gibi cümler duydum.(ayrıntıya girmiyorum) sonunda sordum. siz nerelisiniz dedim. kıbrıslıyız dedi. türkmüsünüz rummusunuz dedim yine kıbrıslıyız dedi.. tamamda rum kesimimi türk kesimimi dedim. türk dedi. ayağa kalktım siz ne kadar terbiyesiz insanlarmışsınız dedim. madem beyenmiyorsunuz sevmiyorsunuz neden Türkiyeye geliyorsunuz dedim.. Madem geldiniz niye burada Türkleri aşağılıyorsunuz. sizlerde Türk evladı değilmisiniz dedim.. Kendi aralarında rumca konuştular ama bana cevap vermediler.. Hotel görevlisi geldi. abi özür dileriz ama lütfen müdahele etme dedi. onada dedimki ulan 3 kuruş fazla para kazanıyorsunuz diye böyle terbiyesizlere boyunmu eyiceksiniz. s.gitsinler yunanistanda tatillerini yapsınlar...vs vs vs...
Kısacası benim kendi düşüncem şudurki ; kıbrıs Türk cumhuriyeti toprakları için kanını döken bir çok askerimizin bir damla kanına deymeyecek olaylar dönüyor orada... bu işte bir iş var...
Yer imleri