REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Telefunken Pt92 110* Ustalar Lütfen Yardım :(

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Smileys Allgemein 087 Telefunken Pt92 110* Ustalar Lütfen Yardım :(

SEVGİLİ USTALARIM ELİMDE Bİ TANE TELEFUNKEN PT92 110 DERCE TELEVİZYON VAR VE MÜSTERİM TV Yİ GETİRDİĞİNDE EHT TRAFOSU PATLAKTI DEĞİŞTİ TRAFONUN HEMEN YANINDAKİ RD06 VE RD17 DRENÇLER HAFİFTEN KARARMIŞTI VE SAĞLAMDI BEN GENEDE DEĞİŞTİM VERTİKAL ENTEGRESİDE PATLAKTI TDA 8351 DEĞİŞTİ VE TELEVİZYON AÇILIYOR VE 1 SANİYE SONRA KAPANIYOR VE TEKRAR AÇILIYOR TEKRAR 1 SANİYE SONRA KAPANIYOR VE STANDBY GEÇİYOR

YAPILAN İŞLEMLER

EHT PATLAKTI (DEĞİŞTİ) EHT TRAFOSUNDAN ÇIKAN 8 V TD 04 (BC337) DEN GEÇİYOR VE TDA 9353 ANA ENTEGRESİNE ULAŞIYOR

VERTİCAL ENTEGRESİ PATLAKTI 2 TANE DENENDİ ! (DEĞİŞTİ) VERTİKAL ENTEKRESİNİN 45 V NORMAL GELİYOR RD 56 (39 OHM SAĞLAM ) 16 V GELİYOR RD53 SAĞLAM

BESLEME NORMAL ÇALIŞIYOR
    VERTİKALDEKİ BÜTÜN PARÇALARI KONTROL ETTİM HEPSİ SAĞLAM AMA SONUÇ AYNI TV AÇILIYOR VE 1 SN SONRA KAPANIYOR BU İŞLEM İKİ DEFA OLDUKTAN SONRA TV STANDBY A GEÇİYOR SCREEN VOLTAJINI AÇTIĞIM DADA TÜPE YANSIYAN HATA EKRANIN ALT TARAFIDA YATAY BİR ÇİZ ÇIKIYOR VE O SANİYEDE ZATEN TV KAPANIYOR

YAPTIĞIM İLEMLER BUNLAR VE KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM USTALAR LÜTFEN Bİ YARDIM YARDIM EDEN USTALARIMA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ustam eht nin patladığı bu tür arızalarda arızayı bulmak çok zor oluyor senin anlattığına göre tv korumaya geçiyor arıza TDA 9353 den epromdan veya eht nin çıkışındaki elemanlardan olabilir iyi bayramlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Usta baska yerlerdede kısa devre vardır mesela rgb ye gıden voltajı takıp et entegre yada onundekı dıot kısa devre olabılır ondanda olabılır

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı k_huso Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    SEVGİLİ USTALARIM ELİMDE Bİ TANE TELEFUNKEN PT92 110 DERCE TELEVİZYON VAR VE MÜSTERİM TV Yİ GETİRDİĞİNDE EHT TRAFOSU PATLAKTI DEĞİŞTİ TRAFONUN HEMEN YANINDAKİ RD06 VE RD17 DRENÇLER HAFİFTEN KARARMIŞTI VE SAĞLAMDI BEN GENEDE DEĞİŞTİM VERTİKAL ENTEGRESİDE PATLAKTI TDA 8351 DEĞİŞTİ VE TELEVİZYON AÇILIYOR VE 1 SANİYE SONRA KAPANIYOR VE TEKRAR AÇILIYOR TEKRAR 1 SANİYE SONRA KAPANIYOR VE STANDBY GEÇİYOR

YAPILAN İŞLEMLER

EHT PATLAKTI (DEĞİŞTİ) EHT TRAFOSUNDAN ÇIKAN 8 V TD 04 (BC337) DEN GEÇİYOR VE TDA 9353 ANA ENTEGRESİNE ULAŞIYOR

VERTİCAL ENTEGRESİ PATLAKTI 2 TANE DENENDİ ! (DEĞİŞTİ) VERTİKAL ENTEKRESİNİN 45 V NORMAL GELİYOR RD 56 (39 OHM SAĞLAM ) 16 V GELİYOR RD53 SAĞLAM

BESLEME NORMAL ÇALIŞIYOR
    VERTİKALDEKİ BÜTÜN PARÇALARI KONTROL ETTİM HEPSİ SAĞLAM AMA SONUÇ AYNI TV AÇILIYOR VE 1 SN SONRA KAPANIYOR BU İŞLEM İKİ DEFA OLDUKTAN SONRA TV STANDBY A GEÇİYOR SCREEN VOLTAJINI AÇTIĞIM DADA TÜPE YANSIYAN HATA EKRANIN ALT TARAFIDA YATAY BİR ÇİZ ÇIKIYOR VE O SANİYEDE ZATEN TV KAPANIYOR

YAPTIĞIM İLEMLER BUNLAR VE KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM USTALAR LÜTFEN Bİ YARDIM YARDIM EDEN USTALARIMA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
    EHT etrafındakikondansitörlere ve diotlara bak biri vey bir kacı kacirıyor olabilr.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı YANSIMA_38 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Usta baska yerlerdede kısa devre vardır mesela rgb ye gıden voltajı takıp et entegre yada onundekı dıot kısa devre olabılır ondanda olabılır
    USTAM BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM AMA 001 RGB ENTEGRESİNİ DEĞİŞTİRDİM KART TA BULUNAN DİYOT LAR (DD01//DD02/DD03/(DD04-1N4148 DEĞİŞTİ SORUN AYNI)

RGB VOLTAJI NORMAL (DC--200 SABİT R006 SAĞLAM VE TDA6107Q ENTEGRESİNİN 6 NUMARALI AYAĞINA KADAR GELİYOR !!!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Thumb

Alıntı atacan35 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ustam eht nin patladığı bu tür arızalarda arızayı bulmak çok zor oluyor senin anlattığına göre tv korumaya geçiyor arıza TDA 9353 den epromdan veya eht nin çıkışındaki elemanlardan olabilir iyi bayramlar
    SNADA HAYIRLI BAYRAMLAR USTAM BU ARADA HOROZ DA BULUNAN BÜTÜN KONDANSATÖRLER VE DİYOT LAR KONTROL EDİLDİ VE SAĞLAM GÖSTERİYOR AMA BEN GENEDE DİĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM SAĞLAM OLUPTA YÜKE BİNDİĞİ ZAMANN SIZDIRMA OLABİLİR BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM BAZI MALZEMELER ŞU ANDA ELİMDE YOK VE BAYRAMDA SONRA İSTANBUL'A GEÇİP ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE SİZE GELİŞMELERDEN HABERDAR EDERİM NEDE OLSA TEÇRÜBENİN SONU YOK İNSAN HERŞEYDEN TECRÜBE KAZANIYOR BU GİBİ ARIZALARDA İNSANA ELEKTRONİK DÜNYASINDA TECRÜBE KAZANDIRABİLİR HAYIRLI BAYRALAR HAYIRLI İŞLER

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Smileys Allgemein 087

Alıntı atacan35 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    İNŞALLAH EPROM DAN OLMAZ ÇÜNKİ EPROM PROGRAMLIYACAK DONANIMIM YOK

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yo

Alıntı uzayelektronik Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    EHT etrafındakikondansitörlere ve diotlara bak biri vey bir kacı kacirıyor olabilr.
    EVET USTACIM HAKLISIN KONTROL ETTİM SAĞLAM GÖSTERİYOR AMA GENEDE DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hala haberdar etmemişsin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arızanın neden olduğunu yazarsan sevinirim

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri