Gerçekten kan aðlýyor!

01 Ekim 2008 Çarþamba

Bu kýzýn gözlerinden gözyaþý yerine kan geliyor. 13 yaþýndaki kýz günde 20 kez kan kaybediyor.
Gözlerinden kanlý yaþ akan 13 yaþýndaki Hintli kýzýn durumu doktorlarý bile þaþkýna çevirdi. 13 yaþýndaki Twinkle Dwivedi, cildinde herhangi bir kesik ya da yaralanma olmadan sürekli kan kaybediyor.

Gözlerinden, burnundan, saç derisinden kan gelen talihsiz Dwivedi'nin bazen sabahlarý uyandýðýnda gözlerinden akan kurumuþ kanlý yaþlar olduðunu belirten anne Nandani Diwedi (42) "Biz batýl inançlý insanlar deðiliz ama çok büyük ümitsizlik içindeyiz. Tapýnaklara, camilere, kiliselere gittik ama hiç bir þey ona iyi gelmedi" diyor.

Hintli doktorlar küçük kýzýn durumunun trombositleriyle ilgili olaðanüstü bir durum olduðuna inanýyor.

Küçük kýzýn kanýnýn sulu ve kýrmýzý þarap renginde olduðunu belirten doktorlar, henüz sorunun çözümüne ulaþabilmiþ deðil.

Daily Mail'in haberine göre Ýngiliz doktorlar ise Twinkle Dwivedi'nin saðlýðýna çözüm bulmak için teklifte bulunuyor.

12 yaþýndayken ansýzýn kanamalarý baþlayan Twinkle, günde 5 ile 20 defa kan kaybediyor.

Baþýndan kan geldiðinde kafasýný çok aðýr hissettiðini belirten küçük kýz, okulda yaþadýklarýný ise þöyle anlatýyor: "Eskiden her kanamada aðlýyordum ama þimdi sessiz kalýyorum. Okulda kimse yanýma gelmek istemiyor."

Twinkle daha önce bir okuldan 'garip durum' nedeniyle atýlmýþ bir diðeri ise bu durum nedeniyle ona eðitim vermeyi reddetmiþ.

Kan kaybý yüzünden zayýf bir bünyeye sahip olan Twinkle, son derece izole bir hayat yaþadýðý için de depresif durumda.

Twinkle'ýn 21 yaþýndaki ablasý Parul ise kardeþinin hastalýðýna doktorlarýn çözüm bulmasý için hergün dua ettiklerini söylüyor.

Kaynak: Milliyet