emmi. %100 haklýsýn.
Bende farklý bir konuya deðinicem. Kýbrýsta askerlik yapmýþ bir çok arkadaþým var.
Hadi 1-2 tanesi dese tamam dicem. ama hepsi diyorki kýbrýs halký Türk askerini ve Türkleri sevmiyor. Bu iþte bir iþ var gibi geliyor bana.
Belki aðýr bir suçlama olacak ama bizim kuzey kýbrýsý düþündüðümüzün yarýsý kadar bile oradaki halk kendi topraklarýný düþünmüyor... Yani biz ne kadar yavru vatan desekte kuzey kýbrýslýlar rum olmaya - yunan olmaya daha çok meðilli gibi geliyor bana.. Bu konuyla ilgili kýsa bir anýmda var.
Bu yaz bodrumda tatilimi geçirdim. kaldýðýmýz hotelde 5 6 kiþilik kýbrýslý bir aile vardý. Türkçe konþuyorlar bazende rumca konuþuyorlardý. ilk baþlarda gözüme iyi göründüler. ama sonradan bazý konuþtuklarýný duyunca bunlarýn Türk olamayacaðýný düþündüm. kurdklarý cümlelerde ''þu türkler- bu türkler'' gibi kelimeler geçiyordu.. ama tabi aþaðýlayýcý cümleler içerisinde. bizim kýbrýsta denizimiz daha guzel. plajýmýz daha guzel. bu türklerin denizide plajýda pis gibi cümler duydum.(ayrýntýya girmiyorum) sonunda sordum. siz nerelisiniz dedim. kýbrýslýyýz dedi. türkmüsünüz rummusunuz dedim yine kýbrýslýyýz dedi.. tamamda rum kesimimi türk kesimimi dedim. türk dedi. ayaða kalktým siz ne kadar terbiyesiz insanlarmýþsýnýz dedim. madem beyenmiyorsunuz sevmiyorsunuz neden Türkiyeye geliyorsunuz dedim.. Madem geldiniz niye burada Türkleri aþaðýlýyorsunuz. sizlerde Türk evladý deðilmisiniz dedim.. Kendi aralarýnda rumca konuþtular ama bana cevap vermediler.. Hotel görevlisi geldi. abi özür dileriz ama lütfen müdahele etme dedi. onada dedimki ulan 3 kuruþ fazla para kazanýyorsunuz diye böyle terbiyesizlere boyunmu eyiceksiniz. s.gitsinler yunanistanda tatillerini yapsýnlar...vs vs vs...
Kýsacasý benim kendi düþüncem þudurki ; kýbrýs Türk cumhuriyeti topraklarý için kanýný döken bir çok askerimizin bir damla kanýna deymeyecek olaylar dönüyor orada... bu iþte bir iþ var...
Yer imleri