Ekstrelerinizi mutlaka sorgulayýn
A.A
Ramazan Bayramý alýþveriþini kredi kartý ile yapan tüketicilerin, POS cihazlarýndaki iletiþim sorunu nedeniyle kartla çekimi birkaç kez denemesi nedeniyle bunun ekstrelere 2 kez yansýyabileceði bildirildi.
Tüketicilerin, ekstrelerinin gelmesini beklemeden internet ya da telefon bankacýlýðý yolu ile hesaplarýný bir an önce sorgulamalarý istendi.
Tüketiciler Birliði Genel Baþkaný Nazým Kaya, her fýrsatta kredi kartý daðýtan bankalarýn, teknolojilerine önem vermeyip, bayramda tüketicinin maðduriyetine neden olduklarýný söyledi.
Bayram alýþveriþlerinde kredi kartýný kullanmak isteyen tüketicilerin, “hat yok”, “geçersiz þifre”, “yetersiz bakiye” ve yoðunluk gerekçeleri ile kredi kartlarýný kullanamadýklarýný hatýrlatan Kaya, tercih ettikleri ürünleri nakit almaya yönlendirilerek, nakit sýkýntýsýna düþürüldüklerini ifade etti.
Birlik olarak sýkýntýyý anýnda tespit ederek gündeme getirdiklerini anlatan Kaya, “Sorunun yoðunluktan öte Bankalararasý Kart Merkezi ve bankalarýn teknolojik olarak kapasite ve güvenlik açýsýndan yetersiz kalmalarýndan kaynaklandýðý görülmüþ, hacker saldýrýsý ihtimali gündeme gelmiþtir” dedi.
Kredi kartý ile ödeme yapamayan tüketicilerin, birkaç deneme niyeti ile çifte ödeme yapmalarýnýn yaný sýra nakit ödeme yoluna gidilerek ödeme tekrarýna gidildiðini vurgulayan Kaya, þöyle konuþtu:
“MÜKERRER ÖDEMELER ÝADE EDÝLMELÝ”
“Türkiye'nin her tarafýndan gelen þikayetler nedeni ile dernek olarak bayram süresince tüketici maðduriyetinin acilen giderilmesi yönünde çözümler ürettik. Tüketicilerimiz, ekstrelerinin gelmesini beklemeden hesaplarýný internet ya da telefon bankacýlýðý yolu ile sorgulamalý.
Hesaplarýnda olaðan dýþý bir ödeme var ise Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. internet adresimizdeki itiraz dilekçesi ile hizmet aldýðý bankaya müracaat etmelidir.
Bankacýlýk Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve bankalar, konuyu acilen çözüme kavuþturacak giriþimleri ve açýklamalarý yaparak, tüketiciyi yargý yoluna sürüklemeden, müracaat üzerine gerekli incelemelerini üye iþ yeri ile kendi arasýnda yaparak, mükerrer yapýlan ödemeleri tüketiciye iade etmelidir.
Bankalarýn kusurundan kaynaklanan kriz tüketiciye mal edilmeden acil çözüm üretilmelidir. Bankalar, krizin tekrarýný engellemek için altyapýlarýný güçlendirmeli.”


Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri