REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Yaz saati uygulaması sona eriyor 04 Ekim 2008

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Yaz saati uygulaması sona eriyor 04 Ekim 2008

Yaz saati uygulaması sona eriyor 04 Ekim 2008
    Yaz saati uygulaması bu ay sonunda sona erecek. 26 Ekim Pazar günü saat 04.00'de, saatler bir saat geri alınacak.
    Yaz saati uygulamasına 30 Mart 2008 tarihinde geçilirken saatler 03.00'de bir saat ileri alınmıştı. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı da 26 Mart 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bakanlar Kuruluna sunmak üzere konuyla ilgili kararname teklifini hazırladı.
    Buna göre yaz saati, bir başka deyişle 'ileri saat' uygulaması, 30 Mart Pazar günü saat 03.00'de saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlarken, Bakanlar Kurulu da onay verirse 26 Ekim Pazar günü saat 04.00'de saatlerin bir saat geri alınmasıyla sona erecek.

Yaz saati uygulaması başlangıç ve bitim tarihlerinde, Avrupa ülkeleriyle birlikte hareket ediliyor. Yaz saati uygulamasıyla, enerji tasarrufu, AB üyesi ülkeler ile saat birlikteliği ve uyum sağlama yanında, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji tüketim talebinin (puant gücünün) azaltılması amaçlanıyor.

Öte yandan, söz konusu uygulama ile her yıl ''orta ölçekli'' bir hidroelektrik santralin yıllık üretimi kadar tasarruf sağlanıyor.

İLERİ SAATİN TÜM YILA YAYILMASI KONUSUNDA ÇALIŞILIYOR

Bu arada, A.A muhabirine açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilisi, yaz saatinin tüm yıla yayılması konusunda yapılan kanun değişikliği çalışması bu yıl TBMM'den çıkarsa, ileri-geri saat uygulamasının, geçiş süreci olarak önümüzdeki yıl da devam edeceğini, 2010 yılından itibaren ise söz konusu uygulamanın kaldırılarak Türkiye'nin aynı saat diliminde kalacağını bildirdi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bilgi için teşekkürler arkadaşım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ya iyide hani artık saatler bir daha geri alınmayacaktı.????

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ben de saatlerin artık geri alınmayacağını duymuştum yine mi değiştirdiler?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence bu saçmalık ve saattler geri alındıktan sonra bu işlem son bulmalı ileri alıp öle bırakmamak lazım geri alıp sabitlenmeli...sulh&saygı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ayrıca o kadar tasarruf sağlanıyorda neden sürekli enerji-elektrik zamlanıyor ve avrupanın en pahalı enerjisini kullanan ül***iz diğer taraftan günler uzadıkça ülkemizin çarpık ekonomisi yüzünden saatle değil de günün uzun ve kısalığına göre çalışan bir sürü insan maalesef bu yüzden ne evlerine ne çoluk çocuğuna doğru düzgün vakit ayıramaıyor sonra aile eğitimi ilgisi almış çocuklar istiyoruz bunu en başta çok bilen siyasetçiler ve idareciler böle uygulmalar ile yapıyor kısacası tülkemizde yaz aylarında günler yeterince uzun bu saat geri alınıp sabitlenmeli çalışan insanlarımız insan olduğunu hissetsin kusura bakmayın ama ben tasarruf vs. şeyleri duymak istemiyorum...sulh&saygı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı chrisdb Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ayrıca o kadar tasarruf sağlanıyorda neden sürekli enerji-elektrik zamlanıyor ve avrupanın en pahalı enerjisini kullanan ül***iz diğer taraftan günler uzadıkça ülkemizin çarpık ekonomisi yüzünden saatle değil de günün uzun ve kısalığına göre çalışan bir sürü insan maalesef bu yüzden ne evlerine ne çoluk çocuğuna doğru düzgün vakit ayıramaıyor sonra aile eğitimi ilgisi almış çocuklar istiyoruz bunu en başta çok bilen siyasetçiler ve idareciler böle uygulmalar ile yapıyor kısacası tülkemizde yaz aylarında günler yeterince uzun bu saat geri alınıp sabitlenmeli çalışan insanlarımız insan olduğunu hissetsin kusura bakmayın ama ben tasarruf vs. şeyleri duymak istemiyorum...sulh&saygı
    Mesajınıza sonunada kadar katılıyorum.Tasarruf laflarının alayı yalan malesef.

Ne bitmez tasarrufmuş her zaman öyle derler ben tek basıma evde oturuyorum aylık 60 ytl ye yakın elektrik parası geliyor.Gecen sene 25 ytl falandı yaktıgım seyler aynı tv bilgisayar buzdolapı.Tasarruf edeceklerinze su yaptıkları zamları geri alsınlar..

Yakın zamanda forumda kişisel görüşler bölümü açacam herkes alıntı degilde özgün yazılarını yazsın diye.
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hemen hemen hepimiz faturalarımızı uzun süre saklarız. alın bundan tam 1 sene önceki faturanıza bakın. Tasarruf neymiş öğrenin...

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Dijitalci Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ya iyide hani artık saatler bir daha geri alınmayacaktı.????
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yıl boyunca aynı saat diliminde kalınması (yaz saati uygulamasının kaldırılması) ve zamanın belirlendiği referans meridyenin değiştirilmesi konusunda kurum ve kuruluşlarla konsensüs sağladı.
    Bakanlar Kurulu da onay verirse, söz konusu uygulamaya geçmeden önce hava yolları, banka, borsa gibi uluslararası işletmecilik yapan kuruluşların adaptasyonu için 1.5-2 yıl kadar süre verilecek, ardından uygulama başlayacak.

Buna göre, söz konusu uygulamaya bu yıl geçilmeyecek, saatler her yıl olduğu gibi bu yıl da Ekim ayının son pazar günü bir saat geriye alınacak ve kış saati uygulamasına geçilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, enerjinin daha verimli kullanılması için yıl boyunca aynı saat diliminde kalınması ve referans meridyeninin batıdan doğuya kaydırılması konusunda başlattığı çalışma, kurum ve kuruluşlar
    tarafından benimsendi. Yetkililer, uygulamanın teknik kısımlarının doldurulmaya çalışıldığını belirtti.
    Uygulamanın başlama tarihi olarak önce 29 Mart 2009 tarihinin benimsendiğini belirten yetkililer, ancak, borsa, finans kuruluşları, hava yolları şirketleri, basın-yayın kuruluşları, bilgi işlem sektörü ve takvimcilerin isteği üzerine 1.5-2 yıl kadar adaptasyon süresinin verilmesine karar verildiğini kaydetti.
    Uygulama yürürlüğe girerse Türkiye'nin kış aylarında kullanılan İzmit'ten geçen 30 derece doğu boylamı referans meridyeni ve GMT 2 zaman dilimi, yaz aylarında kullanılan Iğdır'dan geçen 45 derece doğu boylamı referans meridyeni ve GMT 3 zaman dilimi yerine, Ordu-Fatsa ve Gaziantep hattından geçen 37.5 derece doğu meridyeni referans meridyeni olarak kabul edilecek ve tüm yıl boyunca GMT 2.5 saat dilimine geçilecek. Kaynak: cnntürk

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu uygulama kaldırılmıştı diye hatırlıyorum ben de..

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri