"Mesut Özil'in Almanya Milli Takýmý'nda oynamasýný içime sindiremiyorum. Federasyon olarak yurtdýþýnda forma giyen gurbetçi futbolcularýmýzý bundan sonra daha iyi takip edeceðiz."

Bu sözler Futbol Federasyonu Baþkaný Mahmut Özgener'e ait... Bosna Hersek ve Estonya maçlarý öncesi deðerlendirmelerde bulunan Özgener, Mesut Özil'le ilgili üzüntüsünü dile getirdi.

Özgener, "Futbol Federasyonu ve milli takýmlar ekibimiz gurbetçi oyuncularla ilgili yoðun bir çalýþma içinde. Mesut'u gördükten sonra çalýþmalarýmýzý artýrmamýz gerektiðini düþündüm. Elbette ki oyuncunun tercihi de önemli. Çünkü Mesut bizi istemedi. Oysa Türkiye, futbolda Almanya'dan alt sýnýf bir ülke deðil. Üzüntüm de bundan kaynaklanýyor. Almanya gibi ülkelerde oynayan futbolcularýn 'forma garantisi' istemesini asla kabul edemeyiz. Bizler yöneticilik de yapmýþ insanlarýz. Hiçbir futbolcu sözleþme yapýlýrken, '11'de oynayacaðým' diye bir istekte bulunamaz" diye konuþtu.

Özgener, Fatih Terim'in sözleþmesi konusunda ise herhangi bir sorunun olmadýðýný dile getirerek, "Milli takým haftasýnda bu konunun gündeme getirilmesi bizleri rahatsýz ediyor. Fatih Terim'le yola devam edeceðimizi her fýrsatta söylüyoruz. Karþýlýklý verilmiþ sözler var ve bunlar önümüzdeki günlerde resmiyete dökülecek" ifadesini kullandý. Hakemlerle ilgili eleþtiriler konusunda ise Özgener, "Futbolda hatalara yer olduðu gerçeðini görmemiz gerekiyor. Hata bundan sonra da olacak. Ancak niyetlere bakmak gerekiyor. Hakemlerin artniyetli olduðunu kimse iddia edemez. Diðer ülkelerin hakemleriyle kýyaslandýðýnda arada fark olduðunu söyleyemeyiz. Merkez Hakem Kurulu Baþkaný Oðuz Sarvan'la sürekli görüþüyoruz. Bir uyarý olamaz" açýklamasýný yaptý.

Özgener son olarak Avrupa kupalarýnda takýmlarýmýzýn gösterdiði kötü performasý deðerlendirdi... "Bu gerçekten de üzüntü verici bir geliþme. Ülke puaný açýsýndan önümüzdeki yýllar sýkýntý yaþayabiliriz. Üstelik Türkiye'de UEFA Kupasý finalinin oynanacaðý bir yýlda bir takýmýmýzý finalde görmek isteriz. Beþiktaþ ve Kayserispor'un elenmesi bu nedenle iyi olmadý. G.Saray umarým baþarýlý olur."

Kaynak: Cumhuriyet