RAMAZAN YEŞİL, 4 AY ÖNCE AMCASINA ŞEHİT OLACAĞINI SÖYLEMİŞ
Hakkari'nin Şemdinli İlçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na Düzenlenen Saldırıda Şehit Olan Er Ramazan Yeşil'in, 4 Ay Önce Amcasına Şehit Olacağını Söylediği Öğrenildi. Ramazan Yeşil'in, Üzerinde 'Şehit Komandonun Vasiyeti' Yazılı Fotoğrafına Bakan Yakınları Gözyaşı Döktü.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan er Ramazan Yeşil'in, 4 ay önce amcasına şehit olacağını söylediği öğrenildi. Ramazan Yeşil'in, üzerinde 'şehit komandonun vasiyeti' yazılı fotoğrafına bakan yakınları gözyaşı döktü.
Dört ay önce izne geldiğinde kendisiyle konuştuğunu belirten şehidin amcası Salih Yeşil, o zamandan şehit olacağına dair birçok kez konuştuğunu söyledi.
Acemiliğini Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Dağ Komando Okulu'nda tamamladıktan sonra Gaziantep'e, oradan da Şemdinli Aktütün Jandarma Karakolu'na gönderildiğini ifade eden Salih Yeşil, "Kendisine 'aman yeğenim dikkat et oralarda' dedim. Sanki içine doğmuş olacak ki, 'amca şehit olurum' ifadesini kullandı bana. Kabullenmek zor olsa da takdiri ilahi artık yapacak bir şey yok." diye konuştu.
Diğer amcası Cengiz Yeşil de, "Ramazan çok efendi, dört dörtlük bir gençti. İlköğretimi bitirdikten sonra Antalya'ya giderek kuaförlük mesleğini öğrenmeye başladı. En son şehit olmadan bir gün önce babası ile telefonla konuştuğunu biliyorum." dedi.
Ramazan Yeşil'in kardeşi Emrah Yeşil de, ağabeyinin son aradığında annesi ve babasıyla konuştuğunu söyledi.
Öte yandan şehit Ramazan Yeşil'in Eğirdir Dağ Komando Tugayı'nda iken gönderdiği bir fotoğraf üzerinde yer alan 'şehit komandonun vasiyeti' adlı şiiri gören yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Şehit komandonun vasiyeti
Olur ya bir çatışmada ölürsem
Arkamdan yas tutmayın
Bırakın toprağımda rahat uyuyayım
Bedenimden elbisemi çıkartmayın
Onlar benim gururumdur
Ölünce kefenim olacak
Başımdan beremi çıkartmayın
O benim şanım, şerefim olacak
Ayağımdan botlarımı çıkartmayın
Onlar nice yollar aşacak
Şehit olursam Sırat Köprüsü'nden geçecek