REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: next 2000 çift lnb yardım lütfen

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart next sinyal sorunu...

Ben gold master kullanıyordum..Babam next ye 2000 almış .Karışık bir alet diye cihazları takas ettik.Next ye 2000 i ben aldım..Çift çıkışlı LNB kullanıyoruz...Gold master her kanalı sorunsuz gösterdiği halde next de arada sırada görüntü kırılıyordu..Sinyaller 70 lerden (yarım saniyeliğine)10 lara düşüp görüntü gidiyordu.Lnb ayarı yaptım sinyali yükselttim..Bu sefer gold mastr de görüntü gitti.
    Olayı çözemedim..İki cihazın göstereceği gibi bir lnb ayarı yaptım biraz düzelme oldu ama çok nadiren sinyal kırılması oluyor...
    Cihaz bozuk mudur?Yoksa Güçlü sinyal mi istiyor?Bir yerden ince ayar mı istiyor?
    Bilgisi olan üstadlar aydınlatırsa sevinirim...
    Konu ümitk tarafından (29-09-2008 Saat 10:57 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşım konu başlığın forum kurallarına aykırıdır. forum kurallarını lutfen okuyun okudunuz ise tekrar iyi bir şekilde gözden geçirin.

normalde konuyu kilitlemem lazım ama bu seferlik sana yardımcı oluyorum konu başlığını duzelttım.

şimdi arkdaşım goldmaster cihazlarda çanak ayarı çok hassas olmasada verımlı olarak kullanabilrsin tabi bu dediğim topfield tabanlı smasung tunerli cihazlrda. senın problemın çanak ayarından olabilir. tabi birde bu çift çıkışlı lnb eğer kaliteli bir marka değilse bu kırılmaları yapabilir. çift çıkışlı lnb olarak ben next sharp ve mtı tavsiye edyorum. bunları bir kontrol et.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşım başlıgı degiştir ve canaga ince ayar cek ve cihazdan cihaza fark oluyo bendede olmuştu
    yanıklarda iz bırakmaz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Her ikinize de teşekkür ederim..
    Başlık için özür dilerim..(düzelttim)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşim lnb degıstır baska marka tak %100 onda genelde bazı lnb calısmıyor mesela next her cihazda calısnıyor starsat marka lnb tak canavar gıbı calısır

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dostlar şimdi şovu seyrederken sinyal seviyesine baktım sinyal 74 e 94 kalite seviyesi var..Sinyal kırılması ya da görüntü gittiğinde 94 yarım saniye kadar 10 lara düşüyor...Görüntü gidip geliyor..(Ama bu nadiren de olsa sinir ediyor insanı)
    Son olarak lnb yi mi değiştireyim?
    Bir de Gold mastere yazılım atarken flaş korumalı olduğu için korkmadan yazılım atabiliyordum..Bu cihazın da flaş koruması var mıdır?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşım nextler de cihazına uygun yazılımı atman lazım nextlerde mutlaka cihaz modeline dikkat edilmeli cihazını bozabilirsin. ayrıca bu sinyalin duşmesi ve birden gelip gitmesi diğer cihazda kanal değişmesi sırasında oluyorsa kaliteli bir lnb dene.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Volkan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşım nextler de cihazına uygun yazılımı atman lazım nextlerde mutlaka cihaz modeline dikkat edilmeli cihazını bozabilirsin. ayrıca bu sinyalin duşmesi ve birden gelip gitmesi diğer cihazda kanal değişmesi sırasında oluyorsa kaliteli bir lnb dene.
    Dediğin next çift çıkışlı lnbyi aldım dostum...Eskisi kadar olmasa da böyle görüntü arada gidip geliyor..Tam lnb ince ayar mı yapamadım acaba..TRT 1 e bakarak ayarladım ve kaliye seviyesi 100 ü buldum..Ayar yaparsam hangi kanalı açarak ayar yapmalıyım?
    Bir de cihazı alırken üzerinde yeni yazılım yüklüydü..Yazılımdan kaynaklanabilir mi??Yani yazılımı atarken bir problem olmuş olabilir mi??
    (pedere verdiğim goldmasterde hiç bir şey yok...Cam gibi ... Ne görüntü gitmesi ,ne kırılma yok..Bir ayarlayamadım şu cihazı valla)
    Konu ümitk tarafından (04-10-2008 Saat 22:50 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşım cihazında turksatı tekrar tarat eğer yinede olmazsa sana gelen kabloya disegc tak

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Volkan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşım cihazında turksatı tekrar tarat eğer yinede olmazsa sana gelen kabloya disegc tak
    Kabloya disegk takılı ...Tarattım problem değişmedi...Disegc girişlerini mi değiştirsem acaba?

Yoksa bu cihaz arızalı mı acaba diye düşünmeye başladım..

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri