Aktütün şehitlerini uğurladık
Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan uzman çavuş M. Bahattin Erturhan ve Nurullah Oymak, memleketlerinde toprağa verildi.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma uzman çavuş M. Bahattin Erturhan'ın cenazesi, Sivas'ta toprağa verildi.
Şehit Erturhan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Askeri Hastane morgundan ambulansla alınarak Sivas Ulu Camisi'ne getirildi.
Alkışlarla karşılanan cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında, Türk bayrağı taşıyan binlerce vatandaş, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye slogan attı.
Şehidin tabutuna sarılan baba Mehmet Erturhan, ''Yavrum, aslanım seninle gurur duyuyorum. Hakkım sana helal olsun'' dedi.
Şehidin kardeşi Fadime Erturhan ise ''Kahrolsun PKK. Atın meclisten onları. İçimize kadar soktunuz. Ben de asker olacağım. Senin için üniversiteyi okuyorum'' diye ağıt yaktı.
Şehidin 5 aylık hamile eşi Fatma Erturhan da 2,5 yaşındaki kızı Sılanur ile törene katıldı.
Şehidin babası Mehmet Erturhan, ağabeyi Ahmet Erturhan, bazı yakınları ile AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç, cenaze namazı öncesinde öğlen namazını şehidin tabutunun önünde kıldı.
Cenaze namazını kıldıran Sivas Müftüsü Mustafa Balık, Allah katında peygamberlikten sonra en büyük makamın şehitlik olduğunu belirterek, ''Bir taraftan üzüntülüyüz, bir taraftan Mehmet babamızı şehit babası olduğu için kutluyoruz'' dedi.
Cenaze namazının kılınmasının ardından konuşan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, vatan uğruna binlerce şehit verildiğini ifade ederek, ''En son Bahattin kardeşimizi, kınalı kuzumuzu bu vatan uğruna şehit verdik. Sivas şehidiyle onurludur, gururludur. Hepimizin başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun'' diye konuştu.
Vali Dalmaz, şehit Erturhan'ın siyasi gayelere alet edilmeden birlik ve beraberlik içinde sadece dua ve tekbirlerle yolcu edilmesini istedi.
Namazın ardından şehidin cenazesi top arabasına konularak kortej eşliğinde Kongre Müzesi'ne kadar götürüldü.
Bu sırada Vali Dalmaz, Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, Belediye Başkanı Sami Aydın ve beraberindekiler, ellerinde bayraklarla şehit babası Erturhan'ın koluna girerek Ahmet Yesevi Caddesi'nde top arabasının ardından yürüdü.
Cenazenin geçişi sırasında yol kenarındaki çok sayıda vatandaşın gözyaşlarına hakim olamadığı, teröre tepki gösterdiği görüldü.
Şehidin cenazesi, daha sonra cenaze arabasına konularak Yukarı Tekke Şehitliği'ne götürüldü.
-''BU ÜLKE HEPİMİZİN''-
Şehitlikteki törende şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan Jandarma Yarbay Cihan Ulukaya, şehit Erturhan'ın görev yaptığı vatan toprağında vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlere karşı yapılan mücadelede en ön saflarda mücadele ederek, kahramanca ve yiğitçe çarpışarak şehit olduğunu söyledi.
Erturhan'ın yüce Türk milletinin sınırları kanla çizilmiş bu topraklarda huzur içinde yaşaması için verilen görevlerde bir an olsun gözünü kırmadığını ifade eden Ulukaya, ''O şehitlik makamını kendine en büyük hediye, görevin yapılmasını kirletilmeyecek namus olarak gördü. Şehidimiz ne ilk ne son şehidimiz. Bu mücadele, bu topraklar üzerinde tek hain kalmayıncaya kadar sürecek'' diye konuştu.
''Türk milletin adı bugün dünyada kuvvet, cesaret ve feragatle bir tutuluyorsa bunun nedeni bu yiğitlerdir'' diyen Yarbay Ulukaya'nın duygulandığı gözlendi.
Yarbay Ulukaya, şunları kaydetti:
''Bu toprak vatan olmuşsa, hala bizimse bu kahramanlar sayesindedir. Hiç kimse unutmasın ki kim benim bayrağıma, toprağıma göz dikiyor, askerimi, birliğimi ve dirliğimi hedef alıyorsa o benim düşmanımdır. Bu ülke sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin değil hepimizindir.''
Bu arada, tören sırasında şehidin eşi Fatma Erturhan, annesi İsmihan Erturhan, kız kardeşi Ayşe Arslan, diğer kardeşi Fadime Erturhan ile bazı yakınlarının güçlükle ayakta durduğu gözlendi.
Eşinin tabutuna sarılan Fatma Erturhan, ''Yiğidim, ben seni 4 yıl bekledim, sen de beni bekle geleceğim'' dedi. Şehidin bazı yakınları da tabutuna sarıldı. Şehidin 2,5 yaşındaki kızı Sılanur'un babasının tabutunun önünde sürekli ağlaması ve annesine gitmek istemesi dikkati çekti.
Erturhan'ın cenazesi, törenin ardından şehitlikte toprağa verildi.
-ŞEHİT EŞE SON VEDA-
Dua okunmasının ardından, Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, şehidin babası Mehmet Erturhan'a şehit oğlunun fotoğrafını ve tabutunun sarılı olduğu Türk bayrağını teslim etti. Şehit babası Erturhan, öperek bayrağı ve fotoğrafı teslim aldı.
Vali Veysel Dalmaz, Tuğgeneral İnce ve şehidin babası Mehmet Erturhan, şehidin mezarına karanfil bıraktı. Fatma Erturhan, eşinin mezarı başında dua etti. Eşinin mezar toprağına dokunan Erturhan, ''Bahattinim yine geleceğim'' dedi.
Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, kurum yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ NURULLAH OYMAK'IN CENAZESİ, AFYONKARAHİSAR'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın (33) cenazesi de Afyonkarahisar'da toprağa verildi.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Oymak (33) için,Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar beldesinde tören düzenlendi.
Şehidin cenaze töreni için belde meydanını dolduran binlerce kişi, terör örgütü PKK'ya lanet okuyarak, şehitlerinin kanının yerde kalmayacağına yemin etti.
Belediye Meydanı'nda düzenlenen tören öncesinde Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ve Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak, şehit çavuşun evine taziye ziyaretinde bulundu.
Vali Haluk İmga, ziyaret sırasında gözyaşlarına hakim olamazken, şehidin babası Sabri Oymak, şunları söyledi:
''Vatan sağ olsun, oğlumun kanı yerde kalmayacak. Torunum yetişiyor, bir oğlum daha yetişiyor. Babasının intikamını alacak. Vatan sağ olsun, millet sağ olsun, askerimiz sağ olsun, hepsinin ruhu şad olsun. Sizler var olduğunuz sürece bizler burada huzurlu dururuz, huzurlu yaşarız.''
Emine Oymak da şehit eşiyle en son telefonda operasyondan bir gün önce görüştüklerini ifade etti. Eşinin kaybolduğu haberini aldıktan sonra görev yaptığı yere gittiğini belirten Oymak, ''Son güne kadar umutla bekledim acaba sağ kalır mı diye, ancak geri gelmedi. Ne yapalım vatan sağ olsun. Bir evladım var. Babasının kanını yerde koymayacak'' diye konuştu.
-TERÖRE LANET-
Balçıkhisar Belediye meydanını dolduran binlerce kişi, sloganlar atarak terörü lanetledi.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Şehit J. Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın cenaze töreninde konuşması sırasında vatandaşlar ''Mecliste PKK istemiyoruz'' diye slogan attı.
Bakan Eroğlu, şehit kanlarının yerde kalmayacağını, şehit ailesinin kendilerine emanet edildiğini söyledi.
Törende Silahlı Kuvvetler adına bir konuşma yapan J. Yüzbaşı Handan Taşçı ise bu ülkenin tüm vatansever insanlarının en büyük amacının, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasasında belirtilen temel ilkelere bağlı olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatük'ün gösterdiği yolda çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması ve dünya devletleri arasında saygın yerini alması olduğunu ifade etti. Yüzbaşı Taşçı, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu amacın gerçekleştirilebilmesinin temel koşulları, milli birliğimiz ve toprak bütünlüğümüzün korunması, vatanımızda huzur ve güvenin sağlanmasıdır. Bu nedenle nereden gelirse gelsin, temel koşullarımıza yöneltilen her türlü tehdidin bertaraf edilmesi şarttır. Bunun adı nefsi müdafaadır. Aksi takdirde Atatürk'ün ifade ettiği gibi mecbur kalınmadıkça savaş bir cinayettir. Canından can olan evlatlarını dualarla kınalarla vatan görevine uğurlayan, bayrağa sarılı şehitlerinin acısını kalbine gömerek vatan sağolsun diyebilen şehit ailelerine yüce Türk Milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri minnettardır.''
Şehit J. Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın cenazesi, belde kabristanında toprağa verildi.
Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar milletvekilleri, belediye başkanları, askeri ve sivil erkanın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.
AA
Yer imleri