Bahçeli'den Irak'a gir çağrısı tamamı
Partisinin Meclis Grubunun açılış konuşmasını yapan MHP lideri Bahçeli, meşru sıcak takip için şartların oluştuğunu savundu hükümete şu çağrıyı yaptı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grubunun açılış konuşmasını yaptı. Grup toplantısı İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Bahçeli'nin açıklamaları şöyleydi:
Çok Değerli Milletvekili Arkadaşlarım,
Medyamızın Kıymetli Temsilcileri,
Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem 3. yasama yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilk Grup toplantısını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.
Türkiye Büyük Millet Meclisi üçüncü yasama yılı çalışmalarına, belirsizliğin ve kriz işaretlerinin arttığı, siyasi çatışmaların tehlikeli boyutlara ulaştığı ve Türkiye’nin varlığına kastetmeyi amaçlayan kanlı terörün tırmandığı yüksek gerilimli bir kargaşa, huzursuzluk ve istikrarsızlık ortamında başlamaktadır.
Türkiye’mizin risk ve tehditlerle dolu bir dar boğazdan geçtiği, içte ve dışta ağır sorunların çözüm beklediği bu ortamda, dört gün önce yaşadığımız elim olay neticesinde ortaya çıkan şahadetler aziz milletimizi derinden yaralamış ve elbette ki haklı bir infiale neden olmuştur.
Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği uğruna canlarını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimiz muhteşem katılımlarla baba ocaklarında toprağa verilmiş; artık bu konudaki sabrı sınırına dayanmış bulunan milletimiz, kahramanlarını bağırlarına basarak teröre karşı milli tepkilerini yüksek sesle göstermişlerdir.
Bu hunhar saldırıyı nefretle lanetliyor, şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, ailelerine, aziz milletimize ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı dileklerimi tekrarlıyorum.
Muhterem milletvekilleri,
Bugünkü Grup konuşmamda yer vermeyi düşündüğüm;
Dünyada yaşanan küresel ekonomik krizin yanı sıra, yanlış ekonomik politika ve tercihlerin giderek kriz ortamına sürüklediği Türk ekonomisinin vahim durumunun analizi ile,
Özellikle son aylarda ortaya çıkan ciddi ve belgeli yolsuzluk olayları ile temiz siyaset için yapılması gerekenleri kamuoyu ile paylaşacağımız bu esnada, kanlı bir terör saldırısının meydana gelmiş olması bu çok önemli konuları tabiyatiyle ikinci plana atmıştır.
Bu itibarla, bu konulardaki kapsamlı değerlendirmelerimizi önümüzdeki toplantılarda yapacağımızı, bugün terörle mücadeledeki değerlendirmelerimize yer vereceğimizi açıklamak istiyorum.
Bunun yanı sıra 22 Temmuz seçimlerinden bu yana 23. dönem 1 ve 2. yasama yılında yaşanan yoğun gündemin bir analizini, partimizin bu konulardaki duruşunu ve önümüzde çözüm bekleyen muhtemel gelişmeleri ana hatları ile açıklamaya ve aziz milletimizle paylaşmaya çalışacağım.
Değerli Arkadaşlarım,
Hiçbir vatan sevdalısının tepkisiz kalamayacağı, hiçbir insan evladının sessiz duramayacağı, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği kanlı terör tablosu karşısında, ne öne sürülecek bahaneler, ne mazeret olacak gerekçeler ve ne de sözde kararlılık mesajları konunun aciliyetini ve vahametini ortadan kaldıramayacaktır.
Gerçekleştirilen son hain saldırının yeri, zamanı ve şekli ile güvenlik güçlerimizin doğrudan ve ağır silahlarla hedef alınması, terör örgütünün kazandığı cüretin boyutlarını da gözler önüne sermiştir.
Bu elim olayın ardından öncelikle yapılması gereken kaçan teröristlerin tam bir imhası ile sonuçlanana kadar havada ve karada, her türlü zeminde yürütülecek askeri bir operasyonun tam kararlılıkla ve ısrarla sürdürülmesidir.
Teröristlerin uğrayabilecekleri ancak böylesi bir akıbet belki milletimizin vicdanını bir nebze olsun ferahlatacak, öfkesini dindirebilecek ve aziz şehitlerimizin ruhlarını şad edebilecektir.
Bu kapsamda, Irak’ın kuzeyindeki inlerine kaçan teröristlerin gidebildikleri son sığınak neresi olursa olsun ve ne kadar uzakta bulunursa bulunsun, artık uluslar arası hukukun tanıdığı meşru sıcak takip şartlarının tamamı oluşmuştur.
Hain saldırıda ağır silahların kullanılmış olunması, sınır ötesine yapılacak askeri harekâta yönelik orantılı güç kullanımını önleyecek eleştirileri de tamamen ortadan kaldırmış ve bir mazerete imkân vermeyecek kadar durum netleşmiştir.
Hükümet derhal Türk Silahlı Kuvvetlerine teröristlerin tam bir imhası ile sonuçlanacak kapsam ve derinlikte bir harekât için siyasi irade göstermelidir.
Bunun yanı sıra, bu harekâtla bağlantılı olarak, bu bölgelerde madem ki her terör saldırısında, çetin arazi şartlarının örtü ve gizlenmeye imkân verdiği ifade ediliyorsa, teröristlere üstünlük kazandıran bu fiziki zafiyete bir son vermek üzere; geçmişte yaptığımız önerimizi tekrarlıyoruz.
Irak’ın kuzeyindeki Türkiye’ye sızmaların mutlaka önüne geçilmek üzere komşu ülke coğrafyasında bulunan ve önleyici tedbirler için Irak’ın kuzeyinden fiziken uygun arazilerden başlatılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından “Güvenlik Bölgesi” oluşturulmalıdır.
HABER 7
Yer imleri