Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Osman Pamukoðlu sorularý cevapladý...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Osman Pamukoðlu sorularý cevapladý...

Pamukoðlu neden "paþa" hitabýný sevmiyor? Aktütün saldýrýsýný nasýl deðerlendiriyor? Niye emekli edildiðini düþünüyor? Ýþte sorular ve cevaplarýyla Osman Pamukoðlu...

Hak ve Eþitlik Partisi Genel Baþkaný emekli Tümgeneral Osman Pamukoðlu, Haberturk'te Söz Sende programýnda Balçiçek Pamir'in sorularýný cevapladý.

B.P : Paþa sýfatýyla hitap edilmesini neden istemiyorsunuz?

O.P : Devlete ait bir ünvan. Bu sýfat sorumluluk ve yetkinlik belirliyor. O sorumluluðu taþýmýyorsam ve o yetkiyi deruhte etmiyorsam devlete ait genel bir sýfatýn ismimin önünde bulunmasýnýn hiçbir anlamý yok. Bana göre insanlarýn isimleri ve soyadlarý esastýr. Sonradan ilave edilen sýfatlar ve ünvanlar deðil.

B.P : Asker olma ruhu, o hep asker derken doðru mu söyledik?

O.P : Asker de genel bir þey. Bunun tam keskin ifadesi var, savaþçý. Savaþçý olmak için birçok akademi ve harp okulu bitirmekte gerekmez. Savaþçýlýk bir ruh halidir.

B.P : Doðulur mu öyle?

O.P : Bana göre; evet. Kesin doðuþtan ve çocukluðunda yaþadýðý koþullarda bunu besler.

B.P : Siz de savaþçýsýnýz?

O.P : Ben aslýnda savaþý sevmiyorum. 5000 yýllýk insanlýðýn yazýlý tarihinde sadece 336 yýl insanlar barýþ içerisinde yaþamýþlar. Savaþ, insanýn ahmaklýðý, bencilliði ve ikiyüzlülüðünden kaynaklanýyor. Yeryüzünde baþka bir tür de daha yok. Gençlerini yetiþtirip, silahla donatýp sonra birbirlerinin üzerine salmak, böyle birþey yok. Bir aslan karnýný doyurduktan sonra önünden kuzular resmi geçit yapsýn baþýný çevirip bakmaz. bu insana özgü birþey, doðasý9nda var. Ama zorda kalýrsanýz, birileri özgürlüðünüze kastederse, sizi topraklarýnýzdan atmak isterse, bileðinizi bükeceðim derse o zaman meydan açýk biz hazýrýz.

B.P : Siz liderlik konferanslarýnýzda 'Hayatta her zaman avcý olacaksýn' diyordunuz. Niye?

O.P : Ýnsanýn 3 durumu vardýr. Ya avlar ya avlanýr veya avýný kaçýrýr. Sosyal, kültürel alan, bütün mücadele alanlarý ve savaþ dahildir buna.

B.P : Nasýl bir ruh hali vardýr 16 ay oralarda kalmýþ bir generalin?

O.P : Birileri sizi bu topraklardan atacaðýz diyor. Bangýr bangýr baðýrýyor. Telsizlerden çatýþmada emperyalist Türk ordusu Kürdistan'ý terk et derler. Klasiði budur. O zaman gel at diyoruz bizde. Öfke, öfke, öfke, ruhunuz bileniyor. Olay olmayan gece yoktur. 92-94 arasý korkunçtu. Korkunç derken biz hepimiz içindeydik. Biz korkmuyorduk ama kanýn gövdeyi götürdüðü dönemdi. O dönemde sadece ayaklarýmýzý bastýðýmýz yer saðlamdý. Ýþler sarpa sarmýþtý, onlar da iþi bitirme gözüyle saldýrýyordu.

B.P : Aktütün saldýrýsýndan sonra biz imkansýzlýktan dolayý o 5 karakolu daha yüksek yerlere taþýyamadýk açýklamasý geldi Genelkurmay'dan. Nasýl buldunuz bu açýklamayý mesela?

O.P : Karakolun bir yerden bir yere taþýnmasýnýn hiçbir amacý yok. Bunu 93'ten beri söylüyorum. Dönemin Jandarma Genel Komutaný'na da açýkladým. Karakol bu iþ için uygun deðildir. Büyük ana kýþlalar dýþýnda birlikleri ne kadar çoðaltýrsanýz çoðaltýn onlarý daðlara tepelere daðýtýrsanýz baskýna uðrama ihtimalleri çoðalýr. Bir zaaf aný, bir dalgýnlýk, alýþkanlýk, ayný yeri uzun süre kullanma sonucunda kesinlikle baskýna uðrayacaklardýr. Biz karakollarý kaçakçýlýk için kurmuþuz.

B.P : Sabit olmasýn diyorsunuz oradaki mücadele...

O.P : Bu mücadele de hiç durmayacaksýnýz. Hareketsizlik ve duraðanlýk kesin ölüm getirir.

B.P : Bunu siz biliyorsunuz, herhalde ordudaki diðer subaylar da bilir...

O.P : Aslýnda bu karakol baskýnlarýný önleyen Aktütün deðildir Üzümlü'dür. 5-6 kere basýlmýþtý.

B.P : Niye bile bile lades oluyor?

O.P : 23 Aralýk 1993'ten itibaren Üzümlü lafýný bir kere bile hiç kimse duymamýþtýr. O zamana kadar 6 kere basýlmýþtý. 80 kiþi Kuzey Irak'tan geliyor ateþ ettiðinde köylülerde beraberdiler. Yani 80 kiþi Kuzey Irak geliyor 40 kiþi de köyden ateþ ediyor. Köydeki adamlarý bulduk. Burayý tehdit eden Kuzey Irak'taki kamplarý üst üste vurduk. Böyle engelledik.

B.P : Aktütün'deki baskýnýn gün ortasýnda olmasý?

O.P : 25 yýldýr ilk defa böyle birþeyle karþýlaþýyoruz. Bu tam anlamýyla devlete kabadayýlýk.

B.P : Meydan okuma...

O.P : Tabii. Devlete meydan okuma.

B.P : Yakýn zamanda Genelkurmay'ýn açýklamasý deðil miydi, o kamplar bizim için BBG evleri diye?

O.P : Fazla bayan programý izlemiþler. Komik ve düzey olarakta uygun deðil. Bunu söyleyen için benim söyleyeceðim birþey yok. Bu, bu mücadelenin ne olup ne olmadýðýný bilmemeye eþdeðerdir. Hiçbir þeyden ders almamaktýr.

B.P : Bölgeyi bilmemek mi?

O.P : Hiçbir þey bilmemek anlamýna gelir. Beli kýrýldý falan diyorlar. Hiçbir zaman olmadý. Þunun bir farkýnda deðiller; Bugün PKK profesyonel bir örgüttür. Ortadoðu'da kullanýyorlar. Suriye kullandý, Saddam faydalandý, Farslar kullandý, bugün de Amerika kullanýyor Ýsrail ile beraber.

B.P : Siz zamanýnda dönemin Cumhurbaþkaný ile bir problem yaþamýþtýnýz. 358 PKK'lýyý ele geçirmeniz söz konusuyken MGK kararýyla size geri çekilin dendi.

O.P : Aslýnda biz girmiþtik. Bunlar Ankara'da bizim eylemimizin ötesinde birþey yaptýlarda bize ses çýkartmayýn mý diyorlar. Böyle anlarsýnýz.

B.P : Basýn mensuplarý o zamanlar da siz albaydýnýz, öldüren PKK'lýlarýn toplanmasýný istemiþlerdi fotoðraf için. Siz de ben askerime leþ toplatmam çýkýþý yapmýþtýnýz. Sonra da dönemin paþalarýndan Hurþit Tolon sizi arayýp keþke böyle sert çýkmasaydýn demiþ.

O.P : Böyle denmez diyor. Kibar konuþalým diyor. PKK ölülerine leþ demiyelim diyor. Ýnsani vecibeler falan filan... Siz karargah generali olarak bana nasýl söylersiniz dedim. Siz karargah generalisiniz, ben komutaným. Siz nasýl orada oturduðunuz yerden bana böyle birþey söylersiniz? Subay, astsubay ve askerlerime moral olmasý için de onu söylerim. Muharebedeki bir komutan bunu söyler. Karargahtaki yapamaz.

B.P : Niye emekli ettiler sizi? Demirel'le kavgadan mý?

O.P : Ýsmimiz çok öne çýktý. Her gün operasyon...

B.P : Ama iþ yapýyorsunuz?

O.P : Onu onlara anlatacaksýnýz. Bu insanlar çok deðiþik.

B.P : Bu insanlar derken?

O.P : Bütün yönetimler. Siz çok þey yaparsanýz, çok yükselirseniz de olmaz.

B.P : Ordu da mý böyledir?

O.P : Ordusu, sivili yok. Ýnsan, insandýr. Ama ben iyiki üniforma giymemiþim bugünkü koþullarda. Ülkenin bu koþullarýnda üniforma giymeye devam edemem. Bu hükümet ve bu koþullarda ben yapamam. Mümkün deðil yapamam. Türkiye tasviye ediliyor. Benim üniforma giyerek buna dayanmam mümkün deðil.

B.P: "Ben bu koþullarda iyi ki asker deðilim bu koþullarda o üniformayý giymek istemizdim." dediniz.

O.P:Evet, yani ettiðiniz yeminler buna imkan vermiyor ben etmem baþkasýný da bilemem.

B.P:Hangi yeminler bunlar?

O.P:Cumhuriyet, sadakat, þeref,ülkenin bütünlüðü,can verme hepsi var sancak devir tesliminden, askerlik yeminide dahil çocukluðumuzdan beri yaptýðýmýz yeminleri göz ardý etmek.

haberturk

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu adama diyecek hiç bir þey bulamýyorum..
    Türk askerini en iyi seviyede temsil edebilecek karakterde.
    hatta daha ötesi...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Osman Pamukoðlu' nun bir kitabý var...Unutulanlar diþýnda yeni bir þey yok diye....
    herkesin okumasýný tavsiye ederim...Ben bir kaç kere okudum...Çok önemli tarihi notlar bulunmakta...Özellikle terörle savaþta verilen mücadeleler tüm ayrýntýlarý ile anlatýlmakta...hele kitapta bir yer varki tamda can alýcý nokta...(daha evvel forma bunu yazmýþtým...bidaha yazayým...)
    ankarada bir toplantý yapýlýyor...O sýrada güneydoðudaki askerde burnundan soluyor...Osman pamukoðlunuda çaðýrýyorlar...
    mit baþkaný "efendim þu tarihte ýrakýn kuzeyinde falanca yerde 500 pkk ileri geleni falanca kadar gün toplantý yapmýþtýr ve bu bilgi ilgili kurumlara bildirilmiþtir" diyor...
    Osman paþada þaþýrýyor..."nasýl yani...pkk liderleri toplantý yaptýmý diyorsunuz" diyor...
    mit baþkaný "evet" þu kadar gün yaptýlar diyor...
    paþa "bizim neden haberimiz yok..biz 3-5 adam için aylarca daðlarý dolaþýyorken böyle güzel bir hedef bize neden haber verilmiyor" diye çýkýþýyor...
    mit baþkaný "efendim gerekli yerlere bu bilgi verildi" diyor ,ve konu kapanýyor...
    aradan bir zaman geçiyor ve hakkariye bir zarf getiriyor mit elemanlarý...osman paþaya zarfý verirken baþkanlarýnýn selamlarýný iletiyorlar ve baþkanlarýnýn "osmanpþa bizi yanlýþ anlamasýn lütfen bu zarfý okusun" diyerek zarfý teslim ediyorlar...
    Zarfýn içinden toplantýda bahsedilen 500 kiþilik pkk liderinin nerede ne zaman toplandýklarý kaç gün kaldýklarý an an yazýlmýþ. ve bu bilgi zamanýn cumhur baþkaný süleyman demirele, baþbakan tansu çilere, genel kurmay baþkaný org. doðan güreþe, savunma bakanýna içiþleri bakanýna vs verilmiþ...bir tek bilgi verilmeyen sýnýrda savaþan birlik komutanlarý....
    al sana vatan savunmasý..bir yandan can ver, parçalan, diðer yandan saklansýn bazý bilgiler...kitapta daha çok þeyler yazýyor...okuyun...neler var neler...
    selametle...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri